TOP
de ambitie van myriam wieringa
Lifestyle

De ambitie van Myriam Wieringa

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Naar aanleiding van het interview met vrouwen met een ambitie werd ik gemaild door Myriam. Myriam wilde graag ook wat vertellen over haar ambitie. Of dat mogelijk was? Ja natuurlijk! Dejlig is dol op ambitieuze vrouwen, dus daarvoor is altijd plek. Vandaag lees je dan ook de ambitie van Myriam Wieringa. Met haar bedrijf Women in Change begeleidt zij vrouwen die in ontwikkeling zijn. Vrouwen die werken aan zelfactualisering, hun waarde op de arbeidsmarkt, verbetering van zelfrespect en het voelen van hun eigen kracht. Ze organiseert workshops, maar je kunt ook één op één een afspraak met haar maken. Benieuwd wie zij precies is en wat ze doet?

Myriam Wieringa is 44 jaar en woont in Almere Filmwijk. Ze is al 12,5 jaar samen met Martijn en uit haar vorige relatie heeft ze een zoon van bijna 19 jaar. Myriam houdt van koken (Mediterrane keuken), meditatief tekenen, wandelen, sporten, lezen en luistert graag naar muziek (van klassiek tot New Age tot techno tot 80-90 jaren) Ook reist ze graag om even helemaal los zijn van het geijkte pad.

‘Na ruim tien jaar als administratief medewerker in de zakelijk dienstverlening bij diverse banken en telecom/internetproviders gewerkt te hebben, ben ik in januari dit jaar mijn eigen bedrijf Woman in Change begonnen. Vanuit mijn persoonlijke en maatschappelijk missie heb ik een wens, en dat is dat vrouwelijk talent niet verloren gaat en dat vrouwen in zichzelf blijven investeren. Dat draagt bij aan verschillende keuzemogelijkheden, vrijheid en economisch zelfstandigheid. De economie is gebaat bij meer vrouwelijke ondernemers en vrouwen aan de top.

Wat mijn doel is? Ik geloof dat de moderne maatschappij behoefte heeft aan meer vrouwelijke leiders, zodat er een balans ontstaat waar iedereen zich prettig bij voelt. Die balans kan er alleen maar komen wanneer vrouwen hun ware vrouwelijkheid opnieuw ontdekken en deze inzetten, in evenwicht met hun mannelijke kwaliteiten.

Als gespreksleider heb ik zeer mooie en bijzonder gesprekken begeleid. Ook heb ik diverse vrouwen gecoacht tijdens hun persoonlijke ontwikkelingsproces. Door deze ervaringen ben ik als zelfstandig professional voor mijn Dromen, Durven, Doen gegaan: mijn onderneming Woman in Change.

interview myriam wieringaWoman in Change is speciaal bedoeld voor vrouwen die in ontwikkeling zijn en zich willen ontwikkelen. Dit zijn vrouwen die werken aan zelfactualisering, hun waarde op de arbeidsmarkt, verbetering van zelfrespect en het voelen van hun eigen kracht. Als inspirator spreker wil ik bij events vrouwen inspireren met mijn ontwikkelingsproces. Om dat ik nog een persoonlijke missie heb: veel meer zichtbaarheid voor vrouwen creëren.

Daarom pak ik zelf op 19 mei het podium bij het event Ondernemers met een Bijzonder verhaal. Deze wordt georganiseerd door mijn presentatiecoach Monique Dekker van Art of Presence. Vanuit haar persoonlijke passie creëert zij hier een platform voor.  Door middel van storytelling geloof ik in de kracht van de magie van verhalen. Een goed verhaal, op het juiste moment ‘goed’ verteld, kan een wereld van verschil maken. Het kan inzicht geven, mensen in beweging zetten, aansporen, het kan verlichten, opluchten, verbinden en gedrag beïnvloeden.

“Een goed verhaal kan het leven van de spreker en de wereld van het publiek veranderen”.

Ik ben met mijn bedrijf begonnen omdat het mijn passie is om vrouwen te coachen om vanuit eigen kracht bewust te leven.

Hoe ik mezelf en mijn bedrijf over een jaar of tien zie? Als persoon ben en blijf ik continu in ontwikkeling door middel van het bezoeken van events, workshops en vele andere mogelijkheden om mij heen. Dit zijn stappen die ik altijd blijf toepassen in mijn leven. Ook omring ik mezelf met diverse mensen en weet dat ik zo beweging in verandering bij mezelf breng.

Woman in Change is door middel van de juiste ondernemers mindset tot een persoonlijk succes gegroeid. Inmiddels heb ik diverse vrouwen coacht tijdens hun ontwikkelingsproces, zodat zij daarna voor hun al lang gekoesterde dromen gaan. Door middel van mijn talking circles in combinatie met een talking stick heb ik diverse mensen en organisaties kennis laten maken met de kunst van echt luisteren naar elkaar. Wat gelijkwaardigheid en verbinding brengt. Verder is ook mijn boek uitgebracht die gaat over gedragverandering en beïnvloeding.

Ik kijk er naar uit om met diverse andere vrouwelijke onderneemsters tot mooie samenwerkingen te komen. Maar ook door middel van het spreken wil ik mensen inspireren en motiveren. En dit zijn onderwerpen die mij echt raken of bezig houden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een solide platform binnen Almere is. Die over diverse thema’s gaan die de maatschappij echt nodig heeft. Waarvan ik weet dat de mens hier veel aan heeft. Maar ook vanuit persoonlijke interesse en behoefte.

Ik wil mensen meegeven dat de wereld een stuk mooier en duurzamer wordt wanneer er wordt gehandeld vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Vaak zijn het vrouwen die gediscrimineerd of gemarginaliseerd worden, maar ook mannen kunnen nadelen ondervinden van genderongelijkheid. Omdat ‘gender verschillen’ sociaal geconstrueerd zijn, oftewel door mensen gemaakt, kunnen we ze beïnvloeden en veranderen. Maar ook aan alle vrouwen die vaak hun kritische stem laten spreken naar aanleiding van hun spiegelbeeld. Wees lief voor jezelf en zeg vooral hardop: ‘ik besta’. Dat alleen al is mooi.’

Myriam, bedankt voor het delen van jouw bijzondere ambitie. Ik hoop dat je veel vrouwen zal inspireren met jouw mooie boodschap.

Wil je meer weten over Myriam? Dan kun je op haar website veel informatie vinden. Hier vind je haar linkedin pagina en als je Myriam op Twitter wilt volgen, dan is dit haar account.

Heb je nog een vraag en/of opmerking voor Myriam? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vanmiddag komt er nog een Tuesday’s Tip online!

* Dit interview is geschreven in samenwerking met Woman in Change.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.