TOP
dagboek van een afvaller
Health Lifestyle

Dagboek van een afvaller (over bioresonantie en hoe ik toch maar aan de Weight Watchers ging)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ja hallo Karen, dat klinkt dus best wel negatief: Dagboek van een afvaller. Klopt, dat weet ik, maar ik heb toch besloten deze nieuwe rubriek maar zo te noemen. Het wilde namelijk niet zo vlotten met een van mijn doelen: Het afvallen. Dus ik dacht: ‘Laat ik er maar een nieuwe rubriek van maken’. Dan heb ik toch een soort virtuele stok achter de deur. Met je billen bloot op de interwebs met het risico dat iedereen er naar gaat vragen. Doe ik gewoon. In dit eerste ‘dagboek van een afvaller’ lees je hoe de afgelopen weken verliepen, wat mijn doel is, wat mijn valkuil is en hoe ik het deze keer wel ga volhouden.

Dagboek van een afvaller

Allereerst… dit wordt natuurlijk geen dagelijks dagboek. Ik ga je niet elke dag vervelen met mijn afvalperikelen. Maar weekboek of maandboek, dat klonk toch niet zo lekker. Het is de bedoeling dat ik hier zo om de week een update plaats. Als er wat interessants te melden is. En ja… dus ook als ik ben aangekomen in plaats van af te vallen.

De afgelopen weken

Zoals je weet, begon ik een paar weken geleden samen met een aantal leuke collega bloggers de community ‘Vandaag begin ik echt‘. Volgens mij was het Joyce die aan het begin inventariseerde wat iedereen ging doen qua afvalprogramma. Zo ging Tamara aan de Weight Watchers, en Melissa ook, Pauline zette My Fitness Pal weer aan en Sharon en ik gingen zelf proberen af te vallen. Want hé… ik ben ooit gewoon vestigingsmanager van een afslank kliniek geweest hè? Laten we dat ironische feitje vooral niet vergeten!

Want ik weet dus heus wel hoe ik moet afvallen. Alleen het lukt me dus niet zo goed. Practice what you preach en ik zijn niet zo’n geslaagd duo. En dan nog iets: Als ik serieus aan de slag ga, val ik heel makkelijk af. Maar het komt er ook net zo snel weer bij. Dus het was tijd voor harde maatregelen. Ik had hulp nodig. Help!

Bioresonantie

Maar eerst wilde ik eens goed kijken of mijn organen nog wel in balans zijn. Af en toe ga ik naar een osteopaat en hij had dat al eens voorgesteld. Omdat mijn lichaam na alle hormoonbehandelingen best wel ontregeld was, maar ik daar eigenlijk nooit mee aan de slag ben gegaan. Jaren geleden ben ik ook een keer naar bioresonantie geweest en daar had ik toen veel baat bij gehad. Dus ik besloot dat het nu wel tijd was, om weer een keer te gaan.

Er zullen mensen zijn, die hier enorme kanttekeningen bij plaatsen, maar zelf heb ik best wat mensen in mijn omgeving die met gecompliceerde dingen liepen waar ze vanaf zijn gekomen door bioresonantie. Hier lees je meer over bioresonantie.

Wat voor mij vooral goed was om te weten, is welke voedingsmiddelen ik niet goed verdraag. Mijn osteopaat had al wel eens wat over mijn schildklier gezegd en dat kwam er bij bioresonantie weer uit. Die werkt te traag. Bovendien kan ik niet goed tegen koemelk en gist. Dat eerste wist ik eigenlijk al. Dus dan is dat alleen maar een bevestiging. Van gist had ik het eigenlijk ook kunnen weten, want ik val snel af als ik geen brood eet. En geen alcohol drink.

dingen die stom zijn aan afvallen

Weight Watchers

De reden dat ik in eerste instantie graag zelf wilde gaan proberen af te vallen, was ook omdat ik dus wilde weten welke voedingsmiddelen ik beter kon laten staan. Want anders kan je wel een dieet gaan volgen, maar dan kan het zo zijn dat je volledig op de verkeerde weg zit.

Vol frisse moed kwam ik dus ook bij bioresonantie vandaan. Ik kocht geitenmelk, schapenyoghurt en zuurdesembrood. Desondanks vond ik dat afvallen best wel lastig. En dus besloot ik toch maar een Weight Watchers abonnement af te sluiten. Zoals je misschien wel weet, was ik eind vorig jaar bij de presentatie van het Weight Watchers Flex programma. Ook heb ik twee jaar geleden met Weight Watchers samengewerkt en dat was eigenlijk best goed bevallen. In principe kon ik nu ook gaan samenwerken, maar ik had geen zin in verplichtingen naar de opdrachtgever toe.

Waarom ik voor Weight Watchers koos? Omdat ik het een handig systeem vind. Je kan in de app goed bijhouden wat je eet en hoeveel je beweegt. Zo is het veel duidelijker en concreter, wat je nog kan eten en hoeveel je nog zou moeten bewegen. Daarnaast kijkt Weight Watchers naar eiwitinname en eiwitten zijn gewoon erg belangrijk bij afvallen en spieropbouw. De vorige keer ben ik trouwens gestopt met Weight Watchers omdat we toen Robin kregen. Mocht je je het afvragen?

Doelen & valkuilen

Als ik echt heel eerlijk kijk naar mijn gewicht dan zou er wel 10 kilo vanaf mogen. Maar dat vind ik niet meer reëel. Ik ben geen 21 meer en met 5 kilo minder ben ik ook al gigantisch blij! Het is niet dat ik mezelf lelijk vind, maar ik zit gewoon iets minder lekker in mijn vel. Bovendien schrik ik wel eens als ik foto’s van mezelf zie en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ik herken mezelf soms niet eens. En ik weet dat ik niet moet zeuren als ik mezelf met andere vrouwen vergelijk, maar toch. Ik voel me beter als ik die 5 kilo kwijt ben.

Tegelijkertijd weet ik ook mijn valkuil. Ik weet dat ik dat bijhouden van voeding op een gegeven moment helemaal zat ben. Ook weet ik dat ik mijn successen wel eens kan vieren met een cheesecake of een fles wijn. Of een bak Ben & Jerry’s. Dus dan ben ik 3 kilo kwijt en dan vier ik dat met een pak Oreo koekjes. Echt zo stom!

Bewegen is ook nog al een valkuil. Ik heb een zittend beroep en ik heb een dreumes. En ik ben vaak ’s avonds enorm moe waardoor ik echt geen zin meer heb om ook nog te gaan sporten. Terwijl je daar juist energie van krijgt.

Streefgewicht

Dus… ik heb me voorgenomen niet al te streng voor mezelf te zijn. Dat streefgewicht van 55 kilo hoef ik niet binnen een half jaar te bereiken. Binnen een jaar is ook okay. Dan wen ik gewoon rustig aan mijn nieuwe levensstijl. Daarnaast hoef ik niet van mezelf te sporten, maar ik moet wel elke dag een groter stuk wandelen.

En als ik eens een keer geen zin heb in punten bijhouden, dan doe ik het gewoon een dagje niet. Mijn WW app mag ook wel eens een dagje vrij.

Met al die voornemens ga ik ervan uit dat dit dagboek van een afvaller, ook daadwerkelijk een dagboek van iemand wordt die is afgevallen qua gewicht. Maar de tijd zal het leren. Het zou kunnen dat ik ook afval qua doel. Ik ga uit van het eerste. Jij ook?

Herken jij mijn afval struggles? Heb jij wel eens aan Weight Watchers gedaan? Weet jij welke voedingsmiddelen je zelf niet goed kan verdragen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.