TOP
dag lieve liefste bada bing
Personal

Dag lieve liefste Bada Bing (I.M. Bada Bing februari 2005 – 10 april 2018)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Of het nestje ook een tijgertje had, had ik gevraagd toen ik belde om te informeren over het nestje kittens. Dat vond ik wel mooi bij mijn zwarte kater Mr. Bojangles kleuren namelijk. “Ja”, antwoordde de man. “Ik heb er eentje met zwart met bruine streepjes. En ik heb een schildpad en een rode die meer beige rood is. Heel bijzonder”.

‘Dat zal allemaal wel’, dacht ik nog. Want ik had al bedacht dat ik het tijgertje wilde.

Maar dat liep even anders.

Want toen ik met vriend S voor de grote bak stond waar de kittens in speelden, besloot jij, Bada Bing om ons meteen te begroeten. Je sprong naar ons toe met je pootjes omhoog en mauwde heel hard. Ik hoorde het wel. Je mauwde: “Neem mij. Ik wil met jou mee”.

En dus liep ik tien minuten later met een mandje met daarin een beige katertje met rossige vlekken. Ik koos jou nadat je mij had gekozen. Je was inderdaad heel bijzonder. Dat had die man goed gezien.

Bada Bing

Toen je thuis kwam in mijn Amsterdamse appartement voelde je je direct thuis. Meteen rende je rond en leek je broertjes en zusjes en moeder helemaal niet te missen. Je was nog heel klein en tegelijkertijd wel al een groot gezelligheids- en knuffeldier. Niets wilde je missen. Je zat op mijn schoot te knikkebollen, maar als ik stopte met aaien, begon je heel hard te mauwen dat ik door moest gaan.

’s Avonds kwamen mijn vrienden langs om je te bewonderen (klik voor kittenfoto op de blog van Luna) en bespraken we onder het genot van een fles wijn (of 2, of 3, of 4) hoe je moest gaan heten. Omdat the Soprano’s toen (en nog steeds) mijn favoriete serie was, besloten we je naar de stripclub uit die serie te noemen.

Niet dat je zo’n gangsterkat was, je was juist heel zachtaardig. Officieel heette je wel Bada Bing, maar je roepnaam werd al snel gewoon Bing, Binkie, Bingo, Bingeling, mijn motorbootje en toen Robin leerde praten, noemde hij je Mau Mau waardoor wij je de laatste maanden eigenlijk ook zo zijn gaan noemen.

Hond of een kat

Vanaf de eerste nacht dat je bij me was, wilde je graag bij mij slapen. Toen ik single was, vond ik dat natuurlijk prima. Maar toen ik een relatie kreeg, was niet iedereen het daar altijd mee eens. Toch wist je nog vaak stiekem de slaapkamer in te sneaken en heel stil je alvast onder het dekbed te installeren. Ik vond het wel prima. Met jou erbij sliep ik toch altijd beter. Helemaal als ik verdrietig was en jij altijd op mijn buik kwam liggen en heel hard spinde. Van dat gespin viel ik altijd in slaap en zo kwam je ook aan de bijnaam ‘mijn motorbootje’.

Je was sowieso altijd heel aanhankelijk. Wat wilde je altijd graag bij ons zijn. Als ik vroeger thuiskwam van mijn werk, zat je voor de deur te wachten en in huis liep je vaak achter me aan. Zelfs als we op de wc zaten, kwam je er het liefste bij. En als ik Robin naar bed bracht, ging je altijd mee, zat je braaf naast me te luisteren naar het verhaaltje en liet je je nog even aaien. “Mau mau aai”, zei Robin dan. Je vond het allemaal wel best. Hij kon zo ongeveer alles met je doen. Het leek alsof je wel begreep dat hij het goed bedoelde.

Bada Bing tijd

Vroeger liep je mee als we ’s avonds laat nog een rondje door de buurt liepen met Cookie. Toen vond je Cookie ook nog wel gezellig, maar sinds Robin erbij kwam, verhuisde je wel naar boven. Met mooi weer wilde je nog wel in de tuin, maar overdag lag je graag boven op bed over de duinen te staren, of was je op zolder wat aan het rommelen. Waarschijnlijk vond je het beneden te druk geworden. Ik gaf je geen ongelijk. Vooral als de zon scheen, lag je heerlijk op een van de bedden in de zon.

Maar als we ’s avonds te lang beneden bleven, vond je het op een gegeven moment wel mooi geweest. Dan kwam je ons halen door heel hard te mauwen op de trap. Dat hield pas op als wij naar bed gingen. Tja, wat dachten we wel? Na tienen was het Bing tijd. En dat verdiende je natuurlijk ook.

dag lieve liefste bada bing karen

Mijn maatje

Wat hebben we veel meegemaakt samen. Je verhuisde keer op keer met me mee. In tegenstelling tot andere katten vond je verhuizen nooit zo erg. Je hechtte je meer aan mensen dan aan het huis. Als je maar bij mij en later bij ons kon zijn. Want toen ik je kreeg was ik single in Amsterdam en langzamerhand kwam er dus steeds iemand bij ons gezin (Mark, Cookie, Robin).

Ik heb tig huisdieren gehad, maar met het ene dier heb je meer dan met het andere. En ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik van jou het meeste hield. Jij hoorde zonder twijfel bij mij en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat jij mij ooit hebt uitgekozen.

Er zat totaal niets kwaads in jou. Je deed eigenlijk nooit wat verkeerd en je gaf ontzettend veel liefde. Ik heb heel vaak tegen je gezegd dat ik toch iets goeds in mijn leven gedaan moet hebben dat jij op mijn pad kwam. Zo lief ben je, of was je. Want sinds vandaag ben je er niet meer echt.

Nierfalen

Een kleine maand geleden werd je ziek. Wat kwam het rauw op mijn dak vallen dat het zo slecht met je ging. Toch besloten we er nog even voor te gaan met zijn allen. Ook omdat de dierenarts wel merkte dat jij zelf nog niet wilde gaan.

Je hebt enorm je best gedaan en we hebben nog drie weken extra gekregen. Tweeëneenhalve week extra knuffels, slapen met jou tegen me aan, jouw gespin in mijn oor, jouw dankbare gemauw, jouw gezelschap als ik Robin naar bed bracht, jouw vriendschap, jouw liefde.

De afgelopen dagen verslechterde je. Je at niet meer goed. Maandag hebben we nog geprobeerd je een onderhuids infuus te geven, maar in tegenstelling tot de vorige keer knapte je er niet van op. Toen we thuiskwamen van de dierenarts wist ik dat het mis was. We wisten dat het afscheid was gekomen. Vannacht heb je tussen ons in geslapen. Je hebt heel hard gespind en mij kopjes en kusjes gegeven. En toen ik moest huilen, kwam je op mijn buik liggen om te spinnen als een motorbootje. Vanmorgen sprak ik met de dierenarts af dat ze om 16:30 bij ons zou zijn. We hebben vandaag ontzettend veel geknuffeld en je hebt nog heerlijk van het zonnetje genoten. Maar wat was het ook heftig om te zien hoe je elk uur verslechterde. Opeens ging je van matig naar slecht en ik was dan ook opgelucht en verdrietig tegelijk toen de dierenarts aanbelde.

Dag lieve liefste Bada Bing

Rond een uur of vijf ben je ingeslapen. Ik aaide je en je spinde nog. Zelfs toen je al was overleden, leek je nog te spinnen. Maar dat heb ik me vast verbeeld, dat krijg je ervan als je een kat bent die al spint als mensen lief tegen je praten.

We hebben drie weken kunnen wennen aan het idee, maar toch was het afscheid te snel.

Mijn lieve liefste Bada Bing,

je hield er zo van geaaid te worden. Het liefst van het puntje van je neus tot het puntje van je staart. Of onder je kinnetje of achter je oortjes. Je was ook heerlijk om te aaien, want je vacht was heerlijk zacht.

Lieve liefste Bada Bing,

wat gaan we je verschrikkelijk missen. Het huis is zo leeg en ongezellig zonder jou. Nooit meer je getrippel op de trap, je gemauw in de keuken. Je gespin in bed of je kusjes, kopje of gestimpestamp.

Je bent 13 geworden, maar ik had jou en ons zo gegund dat je een seniele dikke kater van 25 zou worden die ooit gewoon in zijn slaap zou overlijden. Het was jou en ons niet gegund, maar we hebben wel 13 mooie jaren samen gehad. Aanstaande vrijdag de 13e was je precies 13 jaar bij mij geweest. 13 dankbare jaren en nog 3 weken reservetijd.

En hoe tegenstrijdig dat ook klinkt, is het goed zo. Het laatste dat we voor je konden doen, was je laten gaan. Als je echt van iemand houdt, dan moet je kunnen loslaten, maar dat is wel verdomde moeilijk.

Dag lief motorbootje, ik hoop dat je nu op een nog betere plek bent en dat je lekker in de zon ligt te spinnen en uitkijkt over de eeuwige jachtvelden.

Knuffel je Mr. Bojangles voor me? En geef je een teken van leven als je in de buurt bent? Dat zou ik zo fijn vinden ♥.

Liefs, Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.