TOP
dadeltaart met noten
Food

Recept: Dadeltaart met noten (suikervrij en hoeft niet in de oven)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wat? Een taart die niet in de oven hoeft? Bestaat dat? Ja! Dat bestaat. Deze dadeltaart met noten is echt ontzettend makkelijk te maken, is minder ongezond als ‘gewone taart’ en is echt ont-zet-tend lekker! En ja, ik weet dat ik dat over al mijn recepten zeg, maar dit recept is uitzonderlijk lekker. Dus voor de zoetekauwen onder u, op zoek naar en gezonde traktatie? Voilà… hier is een dikke (minder) vette aanrader. Ben je benieuwd hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 1 taartje (6 tot 8 porties):

√ 250 gram (ontpitte) dadels
√ 200 gram krenten
√ handje walnoten (ongezout)
√ handje amandelen (ongezout)
√ 1 ei
√ 150 ml kokosolie

suikervrije dadeltaart met noten

En zo maak je dadeltaart met noten:

1. Snijd de dadels in kleine stukjes, of gooi ze in de keukenmachine.

2. Hak de noten fijn met een vijzel of doe ze in de keukenmachine. Het is maar net wat je lekker vindt. Ik vind het lekkerder als het stukjes zijn zodat de taart nog een beetje crunchy wordt.

3. Smelt de olie in een pan op het vuur.

4. Klop het ei los met een garde en voeg dit toe als de olie gesmolten is.

5. Doe de dadels en de krenten in de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 1 minuut doorkoken.

6. Voeg de noten toe, mix alles weer door elkaar en laat het geheel nog even een halve minuut op het vuur staan.

7. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in een ingevette bakvorm. Invetten kan ook met kokosolie. Druk het goed aan zet het in de ijskast.

8. Na een half uur tot een uur is de taart als het goed is, afgekoeld en stevig genoeg om te snijden.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat is jouw favoriete gezonde traktatie?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertips: Eventueel kun je wat gemalen kokos of honing over de taart sprenkelen.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 15 minuten (dat ligt een beetje aan het snijden + je moet nog wachten tot de taart voldoende is afgekoeld).

Benieuwd naar meer gezonde traktaties? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.