TOP
Food

Recept: Curry van Bloemkool met Tuinbonen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Je hebt hier al een keer een recept voor een bloemkoolcurry zien verschijnen, maar ik vind het zo’n uitvinding dat ik vandaag een variant met je wil delen: Curry van Bloemkool met Tuinbonen. Dit is een heerlijk vegetarisch recept, met weinig koolhydraten, veel eiwitten, lekker mager en glutenvrij, mocht je met dat laatste rekening willen houden. Een ideaal gerecht dus als je niet te zwaar wilt eten en je hebt het ook nog eens redelijk snel op tafel staan. Benieuwd hoe je deze curry van bloemkool bereidt? Ik ga het je vertellen… Kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 1 kleine bloemkool of een halve grote
  • 250 gram tuinbonen (uit de diepvries)
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels curry madras
  • 75 gram gepelde pistachenoten
  • 50 gram rozijnen
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Op het menu vandaag: curry van bloemkool met tuinbonen link in bio #foodie #foodblog #foodpics #foodporn #foodieblogger #goodfood #eatclean #fitfam #healthyfood #healthy #lifestyleblogger #curry #nevernoteating

En zo maak je Curry van Bloemkool met Tuinbonen:

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd er met een groot mes kleine stukjes van. Je kunt de bloemkool ook in de keukenmachine klein malen, maar ik houd er persoonlijk van als het nog een beetje een bite heeft. Doe alle bloemkool in een schaal.
  2. Zet water op het vuur en voeg als het kookt de bevroren tuinbonen toe. Laat ze vijf minuten meekoken. Giet ze af en zet ze apart.
  3. Rooster de pistachenootjes ongeveer 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Zet ze ook apart.
  4. Snipper de ui klein.
  5. Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit de ui met de curry madras ongeveer 4 minuten op laag vuur.
  6. Voeg de bloemkool, een eetlepel olijfolie, de tuinbonen en de rozijnen toe en schep alles goed door elkaar. Laat het zo’n minuut of 3 op laag vuur pruttelen en roer het regelmatig goed door elkaar.
  7. Pers de limoen boven de curry uit en voeg naar smaak peper en zout toe.
  8. Schep de curry op de boren en strooi de pistachenoten erover heen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Laat jij ook wel eens pasta, aardappelen of rijst achterwege?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertips: Lekker met kalkoen- of kipschnitzel.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 20 minuten.

Benieuwd naar een ander lekker mager recept? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.