TOP
croque madame tosti
Food

Croque Madame (de Franse dame onder de tosti’s)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De Croque Madame is de Franse dame onder de tosti’s. Met haar extra’s doet ze gewone ham-kaas tosti’s verbleken!

Zelf maakte ik voor het eerst kennis met de Croque Madame en Croque Monsieur in de tijd dat ik in Parijs werkte. Tosti’s lijken zo’n ontzettend Nederlands product, maar dat valt eigenlijk wel mee. Overal ter wereld worden ze gegeten!

Er bestaan verschillende manieren om een Croque Madame te maken: met of zonder kaas bovenop, met of zonder bechamelsaus (hoewel dit stiekem een Croque Monsieur is), maar er hoort altijd een ei op. Dit recept beschrijft hoe ik mijn Croque Madame maak.

Benodigdheden voor één Croque Madame

  • 2 sneden brood
  • boter
  • mosterd
  • kaas
  • ham
  • 1 ei
  • zout & peper

Tijd om aan de slag te gaan

  1. Smeer de boterhammen ieder aan één kant in met boter, draai de boterhammen om en smeer de andere kant in met een dun laagje mosterd. De kant met het laagje mosterd wordt straks de binnenkant van je Croque Madame. Verwarm je pan of grill voor, terwijl je verder gaat met je tosti.
  2. Schaaf wat plakjes kaas en beleg de boterham ermee, gevolgd door een plak ham en weer een laag kaas. Leg de andere boterham met de beboterde kant naar boven op de tosti en grillen maar!
  3. Verwarm wat olie of boter in een pan en bak je eitje, gewoon, zoals je dit altijd doet.
  4. Plaats het eitje op de tosti en besprenkel met wat zout en peper. Als je het lekker vindt, kun je nog wat extra kaas bovenop sprenkelen of wat verse bieslook of peterselie er overheen strooien.

Eet smakelijk!

Kende jij de Croque Madame al? Wat eet jij het liefst op je tosti?

Groetjes,
Mariska

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

13 COMMENTS
  • Melissa
    3 jaar ago

    Heerlijk, maken wij ook geregeld hier!!! Maar dan wel met volkoren brood want dat vind ik lekkerder 😉

  • marije
    3 jaar ago

    Heerlijk hoor een croque monsier of madame. Ik eet vooral kaas tosti’s met verschillende soorten kaas en dan vooral mosterd of sambal er bij.

    • Mariska
      3 jaar ago

      Klinkt goed, ik ben zelf ook altijd gek op tosti’s met sambal.

  • Josine
    3 jaar ago

    Dat ziet er lekker uit! Ik eet zo weinig mogelijk brood, als ik het doe is het vaak een tosti inderdaad. Heerlijk.. Maar een ei erbovenop nog niet geprobeerd.

    • Mariska
      3 jaar ago

      Als je dan toch brood gaat eten dan moet je het wel meteen goed doen 😉

  • YuStSoMe
    3 jaar ago

    Ik ken wel een Strammer Max. Ben een beetje Duits en mijn oma is dus Duitse en maakte zoiets met tomaat er nog bij. Lijkt heel veel op elkaar. En was als kind mijn lievelings lunch!

    • Mariska
      3 jaar ago

      Strammer Max kende ik zelf nog helemaal niet, ziet er ook goed uit. Doet mij een beetje denken aan een uitsmijter.

  • Dewi
    3 jaar ago

    Lekker! Nooit geweten dat er een ei op moest. Ik ken alleen die van de Hema & Delifrance.

  • Desirée
    3 jaar ago

    Ja, heerlijk hoor! Liefde voor tosti’s en voor goed gebakken eitjes ^^

  • Yummy! Dit is ook gewoon erg lekker! Ik vind de versie met bechamelsaus ook wel lekker, maar wel ontzettend machtig!

    • Mariska
      3 jaar ago

      Haha ja zeker als je bechamelsaus EN een ei neemt, maar wel lekker!

  • Patricia
    3 jaar ago

    Lekker hoor! Ik kies vaak voor ham-kaas-ananas, mjammie!

    • Mariska
      3 jaar ago

      Dat is ook een heerlijke combinatie! Lekker tropisch.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.