TOP
couscous met dadels, groene pepers en witte kaas
Food

Recept: Couscous met dadels, groene pepers en witte kaas

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als je niet van spicy eten houdt, dan kun je dit recept beter skippen. Ik waarschuw je alvast. Dit gerecht zorgt letterlijk en figuurlijk voor een smaak explosie in je mond. Als je daar geen fan van bent, dan kun je beter even het food archief induiken en recept kiezen dat beter bij je past… Als je wel van pittig houdt, en het lekker vindt verschillende smaken met elkaar te combineren (scherp, zoet en zout), blijf dan maar even hangen want dan is couscous met dadels, groene pepers en witte kaas absoluut een aanrader om jezelf eens op te trakteren. Persoonlijk vind ik het echt een te lekker recept en ik kan er geen genoeg van krijgen, al staat er wel een glaasje water naast mijn bordje en combineer ik het het liefst met een frisse sla voor het betere bluswerk. Benieuwd hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 400 gram couscous
√ 1 rode ui
√ 1 pot jalapeño pepers
√ 100 gram pitloze dadels
√ 500 ml kruidenbouillon
√ 200 gram witte kaas
√ 2 eetlepels honing
√ 2 eetlepels olijfolie
√ 2 eetlepels ghee/boter
√ peper en zout naar smaak

recept couscous met dadels, groene pepers en witte kaas

En zo maak je couscous met dadels, groene pepers en witte kaas:

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Versnipper de ui en laat de jalapeño pepers uitlekken.

3. Snijd de dadels en de pepers in kleine stukjes. Breek de witte kaas in blokjes.

4. Hussel de couscous met de olie, de ui, de helft van de pepers en de helft van de dadels in een ingevette ovenschaal door elkaar.

5. Maak de bouillon klaar en laat de honing en boter in de hete bouillon smelten.

6. Schenk het bouillonmengsel over de couscous in de overschaal en breng alles op smaak met peper en zout.

7. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het 15 minuten in de hete oven.

8. Verwijder de folie en strooi de kaasblokjes en de rest van de dadels en de pepers erover heen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Houd jij van scherp eten?

Optie: Je kunt eventueel op het laatst de witte kaas toevoegen en nog 5 minuten laten meegaren.
Serveertips: Lekker met een frisse salade. Ik vind witlofsalade erbij erg lekker.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 35 minuten.

Benieuwd naar meer recepten met couscous? Probeer deze eens:

Meer Dejlig zien?

Je kunt me ook volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’ en/of Pinterest.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.