
Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.
Vandaag heb ik een multifunctioneel recept voor jullie; couscous granaatappelsalade met pecannoten en feta. Waarom multifunctioneel? Omdat je het kunt maken als lunchgerecht, hoofdgerecht en als bijgerecht. Bovendien zitten granaatappels boordevol kalium en vitamine C en hebben ze een ontstekingsremmende en bloeddrukverlagende werking.
De pecan zit net als zijn neefje de walnoot vol goede stoffen. Zo is de noot rijk aan zink en vitamine B. Zink is belangrijk voor de opbouw van eiwitten en bij het herstellen en vernieuwen van weefsel. Vitamine B speelt een rol in de energievoorziening van het lichaam. Hartstikke gezond dus en ook nog eens lekker in salades!
Wat je nodig hebt (voor 4 personen als hoofd/lunchgerecht):
- 200 gram couscous
- 1 granaatappel (pitjes eruit halen en sap bewaren, hoe je dat op een makkelijke manier doet, zie je
Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.
- 1 komkommer (in halve partjes gesneden)
- 2 tomaten (in blokjes gesneden)
- 200 gram feta (in blokjes gesneden)
- half zakje van 75 gram slamelange naar keuze (bijvoorbeeld rucola of veldsla)
- 1 hand verse munt en peterselie (fijngesneden)
- sap van 1 limoen
- scheut olijfolie extra vierge
- peper en zout
- eventueel gerookte kip
Hoe je het maakt:
- Doe de couscous in een grote schaal, schenk er kokend water over zodat de couscous net onder water staat. Dek de schaal af en laat de couscous gaar wellen.
- Rooster in een pan met een eetlepel olijfolie de pecannoten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze weg om af te koelen.
- Maak de dressing door het sap van de granaatappel, het sap van de limoen, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout te mixen. Zet ook de dressing even weg.
- Snijd alle groenten, kruiden en feta.
- Schep alle groenten en feta door de couscous.
- Verdeel de sla en de verse kruiden over de schaal en schep ook dit door de couscous.
- Schep de granaatappelpitten door de salade, gevolgd door de pecannoten.
- Giet de dressing over de salade.
Serveertips: Zoals ik al schreef, kun je ook gerookte kip toevoegen aan de salade. Vooral als je de salade als lunchgerecht gaat eten, is dat heel lekker en op zich hoef je er dan niets meer bij te serveren. Als je de salade als bijgerecht gaat voorschotelen, eet het dan met een kippetje uit de oven of een lekker stuk kabeljauw.
Bon appetit!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.
bijgerechteat cleanhoofdgerechtlunchgerechtMarokkaanse keukenvegetarisch