TOP
Courgetti met ricotta pesto en tomaatjes
Food

Courgetti met ricotta pesto en tomaatjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De uitvinder van Courgetti hoeft van mij nog net niet een Nobelprijs voor eten te krijgen, maar ik vind het me toch een handige en lekkere uitvinding. Courgetti is echt een fantastisch alternatief voor spaghetti als je even niet te veel koolhydraten wilt eten. Courgetti met ricotta pesto en tomaatjes is een waanzinnig lekker en gezond hoofdgerecht dat ontzettend verzadigend is en waarbij je de koolhydraten ook helemaal niet mist. Een ideaal hapje voor het hele gezin, dat smaakt alsof het in een sterren restaurant is gemaakt, maar wat helemaal niet zo moeilijk is om op tafel te zetten. Overigens heb ik dit recept gevonden op de website van AH en heb ik er vervolgens mijn eigen draai aan gegeven. Het recept is vegetarisch (optioneel), koolhydraatvrij, glutenvrij, eiwitrijk en vol met gezonde ingrediënten. Ik laat je zien hoe je het maakt…

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 4 courgettes
  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 100 gram ongezouten pistachenoten (gepeld)
  • 30 gram verse basilicum
  • 2 gesnipperde uien
  • 295 gram semi-zongedroogde tomaten op olie
  • 400-500 gram gehaktballetjes (ik gebruik vega balletjes)
  • peper en zout naar smaak

En je hebt een staafmixer/blender/keukenmachine nodig.

recept: Courgetti met ricotta pesto en tomaatjes

En zo maak je Courgetti met ricotta pesto en tomaatjes:

  1. Maak de citroen goed schoon. Schaaf de courgettes in de lengte in plakken en snijd deze in dunne reepjes (zoals spaghetti). Hier kun je een kaasschaaf voor gebruiken, maar met een Spirelli (€20,- bij Bol.com) is het makkelijker om slierten te maken.
  2. Versnipper de ui. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Doe het citroenrasp, de ricotta, de noten en de basilicum in een hoge beker/blender/keukenmachine. (Hou een beetje van de noten en het basilicum apart voor het garneren.) Pureer alles totdat je een gladde pestosaus hebt en breng deze nog op smaak met het citroensap en wat peper en zout.
  3. Schenk wat olie uit het potje met semi-gedroogde tomaten in een pan en fruit hierin de ui een paar minuten totdat ‘ie glazig is geworden. Doe vervolgens de courgetti hierbij en bak alles nog een minuutje door. Voeg de pesto toe en verwarm het geheel een minuut of twee.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in reepjes. Doe nog wat olie uit het potje tomaten in een pan en bak de groenteballetjes/gehaktballetjes gaar.
  5. Verdeel de courgetti, tomaatjes en balletjes over diepe borden en garneer deze met de basilicum en de pistachenoten.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat is jouw favoriete ontbijt?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Optie: Je kunt dit gerecht ook als bijgerecht eten bij een stukje vis/vlees.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 3
Hoe lang ben je bezig: 25 minuten

* Dit artikel bevat een affiliate link.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.