TOP
courgette gevuld met tonijn
Food

Recept: Courgette gevuld met Tonijn

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het is niet de meest gezonde vissoort i.v.m. het kwikgehalte, maar als je een keer per week tonijn eet, is er niets aan het handje. En dat doe ik dan ook graag, want ik ben dol op tonijn. Tonijn door de salade, tonijn op een toastje of dit heerlijke recept: Courgette gevuld met Tonijn. Een lekker gezond gerechtje, boordevol groenten en eiwitten (tonijn zit bomvol proteïnes) dat je niet perse hoeft te combineren met rijst of aardappels, want het ‘vult’ zonder ook wel. Maar het kan wel natuurlijk. Wat je zelf wilt. Benieuwd geworden hoe jij dit recept zelf op tafel zet? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 2 à 3 personen:

  • 2 courgettes
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie à 142 gram
  • rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 75 gram witte kaasblokjes (voor in de salade)
  • peper naar smaak
  • aluminiumfolie

recept: courgette gevuld met tonijn

En zo maak je Courgette gevuld met Tonijn:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika en knoflook klein en snipper de ui.
  3. Halveer de courgettes en schraap met een lepel de zaden eruit zodat je de courgette uitholt.
  4. Doe de tonijn (inclusief de olie, dus die niet weggooien), knoflook, ui, paprika, Italiaanse kruiden, de helft van de olie en kaasblokjes in een schaal en hussel alles door elkaar. Zorg tijdens het husselen ervoor dat de tonijn ‘kleiner’ wordt en niet dat het nog brokken zijn. Voeg een beetje peper toe, naar smaak.
  5. Leg de courgette helften in een grote ovenschaal en vul de courgettes met de tonijnmix. Druk alles goed aan en schep het restant er los op/bij.
  6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal 40 minuten in de oven. Na 20 minuten kun je het aluminiumfolie van de schaal afhalen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Eet jij ook graag tonijn?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met risotto of rijst.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 60 minuten (inclusief 40 minuten in de oven).

Benieuwd naar nog meer gezonde hoofdgerechten? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.