TOP
Collistar Sublime Melting Milk & Cream
Beauty

Collistar Sublime Melting Cream & Milk

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Eind deze maand komt het mooie Italiaanse cosmetica merk Collistar met een nieuwe lijn in het assortiment lichaamsverzorging en ik was een van de lucky girls die deze introductie al mocht uitproberen. Ik ben enorme fan van de Talasso scrub van het, in mijn ogen, het in Nederland ietwat ondergewaardeerde merk (in Italië zelf is het marktleider). Alleen die scrub zou er namelijk al voor moeten zorgen dat Collistar een driedubbele A-status zou moeten hebben, maar ben ik net zo enthousiast over de Collistar Sublime Melting Cream & Milk?  Laat ik je alvast verklappen dat dat inderdaad zo is. Waarom? Dat ga ik je vertellen… kijk en lees je mee?

Collistar Sublime Melting Cream & Milk

Collistar Sublime Melting Milk

Laat ik beginnen met een bijzondere wetenswaardigheid te vermelden: Deze producten zijn het resultaat van een samenwerking tussen Collistar en de universiteit van Siena. Ze maken deel uit van het Ti Amo Italia (ik hou van Italië) project, waarbij van bruikbare planten van het Italiaanse platteland actieve bestanddelen worden omgezet in waardevolle cosmetische ingrediënten. Het merk is dus niet alleen Italiaans, het maakt ook nog gebruik van typisch Italiaanse ingrediënten. Ik vind dat een mooi idee.

Beide producten zijn bedoeld voor de droge huid. Zowel de milk als de cream hydrateren, verzachten, regenereren en versoepelen. 

ingrediënten collistar sublime cream & milk

Hierboven zie je de ingrediënten van beide producten. De bovenste zijn die van de cream en de onderste die van de milk. In zowel de crème als de melk vind je o.a. wilde mango en shea butter. De substanties zitten vol met essentiële vetzuren,  waaronder veel myristinezuur en laurinezuur, deze zorgen voor een beter vochtopname door de huid. Ook bevatten de milk en cream beiden fytosterolen en tocoferolen (gaan o.a. huidveroudering tegen) en vitamine E. Er zitten geen parabenen in de producten, maar ze bevatten wel alcohol (niet de slechte) en parfum. Verder bevatten ze ontzettend veel kwalitatief hoogstaande ingrediënten. In de milk zit ook bijenwas en jojoba olie.

swatch collistar sublime melting cream & milk

Op mijn hand hierboven zie je onder de milk en boven de cream. Het verschil tussen de milk en de cream is dat de cream wat romiger, crèmiger en rijker is. De milk is wat vloeibaarder en laat zich daardoor net wat makkelijker uitsmeren. Al is de milk ook weer niet waterachtig, zoals je op de foto hierboven ziet, is de structuur van de milk ook stevig. Beide substanties voelen, nadat je ze hebt ingesmeerd, niet vettig aan, worden vrijwel direct door de huid opgenomen en ze laten absoluut geen vettig laagje achter.

Zelf zegt Collistar dat de beide producten o.a. een traktatie voor de huid zijn. Ik citeer: ‘De huid voelt direct aangenaam, fluweelzacht en hersteld, en bij regelmatig gebruik zorgen deze producten na verloop van tijd voor een intens gevoede, vitale en stevige huid. De formule zet een positieve kettingreactie in werking die de productie van lipiden stimuleert, de huidnatuurlijke beschermlaag verrijkt, de huidnatuurlijke processen van zelfherstel stimuleert, schade door vrije radicalen en UV stralen voorkomt en herstelt, huidveroudering en de vorming van rimpels bestrijdt en het huidweefsel regenereert voor een stevigere en vitale huid’.

collistar sublime melting cream

Ik heb beide producten nu enkele weken om en om gebruikt en ik kan alleen maar zeggen dat mijn huid er hartstikke goed verzorgd en gehydrateerd uitziet. Mijn huid is zacht en soepel en voelt zelfs wel wat steviger aan. Vooral nu het buiten wat kouder wordt, heeft mijn huid wat meer behoefte aan verzorging en zijn beide producten meer dan welkom. Al kan ik me zo voorstellen dat als het nog kouder wordt, de cream nog meer van pas komt als de milk. Ik ben zelf enorm dol op body butters en daar doet deze cream me dan ook aan denken. Als je de pot opendoet, zou ik er bijna een hapje uit willen nemen, zo heerlijk vind ik de substantie. Zelf heb ik dan ook een lichte voorkeur voor de cream, al is de milk momenteel eigenlijk voedend genoeg.

En dan heb ik het nog helemaal niet met je over de geur gehad, want wow, die geur. Die is toch zo lekker! Zoals je al hebt kunnen lezen, zit er wilde mango in de producten, maar de geur is bloemerig. Er ruikt o.a. bergamot, appel, witte mint, lelietjes van dalen, jasmijn, cederhout en muskus. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Vooral omdat de geur ook echt op de huid blijft liggen en je bijna geen parfum meer nodig hebt. Het is elke keer weer een beetje wellness in de badkamer als ik me heb ingesmeerd. Eigenlijk heb je van allebei de producten niet al te veel nodig, ze zijn zuinig in gebruik, maar omdat ze zo lekker zijn, moet je wel oppassen er niet te veel van te gebruiken :). Een kleine kanttekening: ik zou voor de cream wel een spatel gebruiken. Dat werkt net wat hygiënischer dan elke keer m’n vingers in de pot, maar er wordt geen spatel bijgeleverd. De milk zit in een handige knijpfles waarmee je goed kan doseren en wat net wat meer hygiëne biedt.

Zoals je merkt ben ik hartstikke enthousiast en kan ik beide producten van harte aanraden. Vooral als je huid tijdens de herfst en winter wel wat meer verzorging kan gebruiken. Bovendien zijn beide producten met het oog op de feestdagen fijne cadeaus om te krijgen en geven.

Vanaf eind oktober 2015 zijn beide producten verkrijgbaar bij de parfumerie en bij de luxe drogist zoals Douglas.

De cream kost €56,50 en de milk €36,50, beide producten bevatten 400 ml.

Lijken deze producten je fijn? Naar welke van de twee zou jouw voorkeur uitgaan?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een merk/bedrijf. Dit heeft echter niet mijn mening over de producten beïnvloed. Lees ook mijn disclaimer.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.