TOP
clickbait social media updates
Lifestyle

8 social media updates waar ik (bijna) altijd op doorklik (mijn persoonlijke clickbait)

Ken je dat? Dat je op Twitter of Facebook een bepaalde update voorbij ziet komen en dat je daar dan automatisch op klikt. Je persoonlijke clickbait, laat maar zeggen? De updates waar je gevoelig voor bent. Ik heb dus echt dingen waar ik ALTIJD op klik en ik ben zo benieuwd of dat herkenbaar is voor anderen? In dit artikel versel ik je mijn persoonlijke clickbait social media updates. Dat zijn er maar liefst 8, dus er is nog al wat waar ik gevoelig voor ben…

Mijn persoonlijke clickbait social media updates

1. Huizen op Funda

En dan met name.. hoe groter het huis hoe sneller ik klik. Maar ik ben ook dol op stadsappartementen en boerderijen. Ja, ik ben nog al tegenstrijdig, ik weet het. En ik ben dol op binnen kijken. Dus als je een Funda update deelt, kun je er donder op zeggen dat je de virtuele koffie alvast voor me kunt zetten. Ik kom op bezoek. Die ene kijker die dat huis bekeek op Funda. Dat ben ik.

2. Dierenmishandeling updates & petities

Dit is een hele discutabele want ik wil er niet op klikken, maar dat doe ik dus wel vaak. En dan zit ik weer met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen zo’n verhaal te lezen en barbaarse bestraffingen voor degenen die dat gedaan hebben te bedenken. Daarnaast ben ik een petitie sucker als het gaat om dierenmishandeling. Ritjes op Thaise olifanten? Dansende beren in het circus? Anti stierenvecht handtekeningen nodig? Reken ‘m maar op dat ik je petitie onderteken? En ik deel ‘m nog door. Want ook al is er maar een iemand die ‘m dan ook tekent, dan ben ik al blij.

3. Dramatische verhalen

Vroeger was ik dol op die woensdagavond waargebeurde verhalen op RTL4. Nu lees ik dat soort dingen op Facebook en Twitter. En nog liever lees ik de reacties erop. Want die zijn soms stiekem best wel grappig. Vooral op pagina’s als die van Vrouw.nl en Libelle. Heerlijk!

4. Kinderkleding van bepaalde merken

Zoals je misschien wel weet, zit ik in een aantal Facebook groepen voor kinderkleding merken. Nou moet ik wel zeggen, dat ik een stuk minder tweedehands koop sinds Robin iets groter is, maar toch… Als ik van bepaalde merken kleding voorbij zie komen, dan moet ik klikken. Ik heb dat niet onder controle. ‘Hoeveel is er geboden? Heb ik nodig? En nog belangrijker..Heeft Robin het nodig?  Nee! Maar hé… er is zo laag geboden. Ach.. ik doe een gooi.’ Meestal krijg ik het item uiteindelijk niet en zit ik alleen maar de prijs omhoog te drijven, dus de verkoper mag me dankbaar zijn.

LEES OOK >>> Gelukkig met je partner? Dan post je minder over je relatie op social media! (klopt dat?)

5. Locale nieuwsberichten

Sinds ik het locale sufferdje niet meer thuisbezorgd krijg vanwege onze ‘nee, nee’ sticker op de brievenbus, lees ik de berichten graag online. ‘Vrouw valt man aan met golfclub in Heemstede’ (true story) en ‘Inbrekers gepakt bij de camping’ (ook een true story). Ik heb al geklikt voor ik er erg in heb.

6. Game of Thrones theorieën

Op zich zijn er, nu de seizoensfinale al achter de rug is, wat minder theorieën te vinden online, maar als ik ze voorbij zie komen en ik heb ze nog niet gelezen: ‘Kom maar door!’ Ik hou er zo van. Gelukkig is dat nu dus minder, maar toen GoT gewoon werd uitgezonden, kon ik me hier goed mee vermaken. En dan nam ik ze ’s avonds in bed door met de echtgenoot. Wanneer begint het nieuwe seizoen eigenlijk? Zo benieuwd of het klopt wat er verteld werd. En nee.. ik ga niet spoileren.

7.  Geschiedenis verhalen

Van zo ongeveer elke stad waar ik ooit gewoond heb, ben ik lid van de ‘Oud-Amsterdam/Arnhem/Groningen/Zandvoort/Whateverstan’ groep. Geschiedenis, ik lees er graag over. De historie van de gebouwen, bijzondere personen, ontroerende oorlogsverhalen. Reken maar dat ik er op doorklik.

8. Lijstjes van Bored Panda

Of eigenlijk gewoon bijna alles van Bored Panda. Epic clothing disasters (#3 en #6 -> pies in je broek materiaal), Reasons you shouldn’t leave your pets with kids (heel hard lachen om alles en dan vooral #2, #6 en #9), en al dit soort lijstjes. Ik klik er op. En ik moet zeker een paar keer heel hard lachen, dus het is het helemaal waard. Overigens vind ik altijd wel heel suf als ik de volgende dag zo’n lijstje tegenkom op een Nederlandse blog of Bored Panda Copycat site.

Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan. Als ik een prachtige natuurfoto zie, moet ik ook het hele album zien. Of als er in Nederland geschaatst wordt, kan ik op bijna elke schaatsfoto doorklikken. Vakantiefoto’s? Foto’s van kinderen? Als ik de mensen leuk vind, trek ik er echt wel even tijd voor uit. Maar ik klik dan weer bijvoorbeeld nooit door op Kardashian nieuws. Die mensen vind ik bijzonder oninteressant. Hoewel 96% van de wereld daar geloof ik anders over denkt?

En nou ben ik natuurlijk nieuwsgierig… Ben jij net zo clickbait gevoelig als ik? Op wat voor updates klik jij gegarandeerd? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © Rasstock via Shutterstock.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

8 COMMENTS
 • Haydée
  4 maanden ago

  Ik klik vaak op make-up artikelen, lijstjes als ‘de mooiste stranden ter wereld’ en Harry Potter-gerelateerde artikelen. Tja, het is soms moeilijk om sommige dingen te weerstaan. 😀

  • Karen
   4 maanden ago
   AUTHOR

   Leuk om te horen. Zo hebben we allemaal onze eigen interesses 🙂

 • Sonja
  4 maanden ago

  Ik klik nog wel eens door op Vogue,… celeb roddels 😜
  En qua blogs als het een persoonlijk stuk is wat mij aanspreekt.

  • Karen
   4 maanden ago
   AUTHOR

   Kardashian nieuws? 😉

 • Annette
  4 maanden ago

  Ik clickte altijd op blogtips maar las zelden iets nieuws 🙂 dus daar ben ik mee gestopt, ik wil nog wel eens doorklikken ook op celebrity nieuwtjes ben toch altijd wel nieuwsgierig maar ook hier valt meestal weinig te melden.

  • Karen
   4 maanden ago
   AUTHOR

   Blogtips van mensen die echt een grote blog hebben en er een goed salaris uit kunnen halen, vind ik interessant, maar verder zijn het gewoon copy paste updates van andere bloggers.

 • Maai
  4 maanden ago

  Wat grappig, die huizen doe ik ook. Liefst fb vrienden waar ik nog nooit geweest ben 😉 Bepaalde bloggers klik ik ook zo door. En die dieren… ik heb juist heel veel vrienden gewist van fb die dat vaak delen want vind het zo triest om naar te kijken, raak er echt beetje van slag van. Net als kinderen in nood. petities teken ik dan wel als ik ze nog zie.

  • Karen
   4 maanden ago
   AUTHOR

   Ik denk dat Funda daar op draait 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • About last night... 🍸🍾🍹🥂
.
.
.
#friends #love #instafriends #party #girlsnightout #funfunfun #nikkiemoments #friendshipgoals
 • Deze kleine wijsneus zette vandaag zijn eerste stappen. Ik had geen idee dat ik ZO trots kon zijn. En hij, denk ik, ook niet ♥️🙌🏻🐴
.
.
.
#robinjameson #firststeps #dreumes #toddlerlife #instatoddler #proudmom #minirodini
 • L♥️VE
Fijne Valentijnsdag! Ik doe even een #throwback naar onze honeymoon in 2012 toen we nog jong waren en konden uitslapen... maar hé... wat is het ontzettend prachtig en machtig om onze liefde nu te kunnen delen met meneertje knuffelbeertje.... 👪 want liefde is toch nóg mooier als je het kan delen?
Op de blog vertel ik vandaag waarom wij een goede match zijn in de liefde!
.
.
.
#love #liefde #valentinesday #valentijnsdag #throwback #honeymoon #couplegoals #instalove
 • 5 maanden slik ik een aantal beauty supplementen van Oenobiol. Vandaag vertel ik je hoe me dat bevallen is! 🙍🏻‍♀️👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#beauty #beautysupplement #revealyourinnerbeauty #instabeauty #naturalbeauty #selfportrait #organic #oenobiol #karenzpartner
 • Wij wilden naar buiten, maar het is hier aan het sneeuwen. En dus spelen we maar een beetje binnen, nemen we bewogen ussies terwijl we lekker aan het twinnen zijn 👯‍♀️👯‍♂️
Goed weekend alvast peeps!
#liefde #anecdote #motherandson #motherhood #momlife #toddlerlife #moederenzoon #robinjameson
 • 🔆 is shining! Het belooft weer zo’n mooie wintersport dag te worden. En er staat een nieuwe Personal Peaks online met dreumes dingen, het huisvrouwen examen en overstekend wild 🦌🦌🦌Fijne dag! En 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #lifestyleblogger #motherandson #toddler #toddlerlife #momlife #motherhood #robinjameson
 • ‘MAY YOUR COFFEE BE STRONGER THAN YOUR TODDLER’
Als je tenminste tijd hebt om je koffie te drinken... 🤦🏻‍♀️☕️ Vandaag was zo’n dag. Zo’n dag waar ik overmorgen heel hard om kan lachen. Maar als je dan die glimlach ziet, dan is het het toch allemaal wel driedubbel en dwars waard. Al kon ik ‘m vandaag wel even achter het behang plakken 🙄😣 #toddlerlife #dreumes #robinjameson #liefde #minirodini
 • Stoer is ‘ie hè? Mijn nieuwe horloge. Ik was al tijden op zoek naar een sportief én chique horloge. Op Karenz. vertel ik je over de zoektocht en keuzestress 😊 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#watch #selfportrait #karenznl #victorinox #swisswatch #anecdote #lifestyleblogger #karenzpartner