TOP
chinese wokgroenten met biefstukreepjes
Food

Recept: Chinese Wokgroenten met biefstukreepjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Eindelijk heb ik weer eens een (anders publiceerde ik het niet) recept voor je in de aanbieding. Dit gerecht; Chinese Wokgroenten met biefstukreepjes is de ideale maaltijd voor door de week als je niet al te veel tijd en zin hebt om in de keuken te staan. Het zit boordevol met groenten en is dus hartstikke gezond. Ook makkelijk als je op je voeding wilt letten en mager wilt eten. Eventueel kun je mie of rijst toevoegen, maar dat is niet nodig. Zonder is het net zo lekker. Benieuwd hoe je dit übersimpele recept maakt? Ik ga het je vertellen!

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

√ 600 gram Chinese wokgroenten (kan gewoon uit een zakje, per supermarkt verschillen de ingrediënten hiervan)
√ 300 gram biefstuk
√ 125 gram champignons
√ 1 rode peper
√ 2 eetlepels vissaus
√ 2 eetlepels sojasaus
√ 1 eetlepel boter of ghee
√ 1 eetlepel kokosolie
√ 1 teen knoflook
√ peper en zout

recept: chinese wokgroenten met biefstukreepjes

En zo maak je Chinese wokgroenten met biefstukreepjes:

1. Bak de biefstuk in de boter/ghee in ongeveer 4 minuten medium gaar. Steeds even omdraaien, zo blijft de biefstuk het lekkerst. Als de biefstuk klaar is, haal je de pan van het vuur en zet je die apart.

2. Verwijder ondertussen het binnenste van de rode peper en snijd deze klein.

3. Snipper de knoflook klein.

4. Doe de  kokosolie in een wok en voeg de knoflook toe. Roer deze ongeveer 30 seconde om en voeg vervolgens alle groenten toe (roerbakgroenten, champignons en peper). Roerbak het geheel een minuut of vier.

5. Meng de sojasaus en de vissaus door de groenten en wok alles nog een minuut tot twee minuten door. Zorg dat de groenten knapperig blijven.

6. Snijd de biefstuk in kleine dunne reepjes en voeg deze toe aan de groenten.

En klaar ben je! Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Laat je dan even weten of het gesmaakt heeft?

Serveertip: Eventueel kun je rijst, mie, noedels of bami toevoegen. Je kunt ook de biefstuk door kip vervangen.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 15 minuten

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

8 COMMENTS
  • Liesbeth Wouters
    3 jaar ago

    Het is een heerlijk recept. Hebben er van genoten. Is voor herhaling vatbaar 👍🏻

    • Karen
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Dank je wel voor het leuke bericht Liesbeth!

  • milou| Shimmer-pie
    4 jaar ago

    Hmm, lijkt me lekker, vooral met noodles! Ik hou alleen niet zo van zo een zak wokgroenten, daar zit altijd wel iets in dat ik niet lekker vind haha. Maar dat kunnen natuurlijk ook gewoon andere groenten zijn!

  • delphine
    4 jaar ago

    Hé toevallig, wij eten ook wok vanavond. Het is een leuk en gemakkelijk recept en zooo lekker!

  • Nathalie
    4 jaar ago

    Dit ziet er lekker uit!

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Ik zou de biefstuk vervangen door tofu voor mij, lekkerrrr!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ja, dat kan natuurlijk ook voor de veggies!

  • Eef
    4 jaar ago

    Looking good! Zelf maak ik ook graag een wokgerecht doordeweeks, inderdaad lekker snel klaar en veel groenten. Goede smaakmakers heb je gebruikt, lijkt me een erg lekkere maaltijd.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.