TOP
recept chili con carne met mango
Food

Recept: Chili con carne met mango

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Deze Chili con carne met mango is echt een ideaal recept als je gezond wilt eten en niet al te veel tijd hebt. Het recept bevat kidneybonen en die worden nog wel eens onderschat. Kidneybonen (nierbonen) zorgen namelijk voor voldoende energie in de nieren en die zorgen er op hun beurt weer voor dat je hormoonhuishouding op peil is en je afvalstoffen worden afgevoerd. Bovendien bevatten kidneybonen ontzettend veel magnesium, een mineraal dat goed is voor je spieren en energie. In bonen zitten veel eiwitten, vezels, calcium en weinig vet. Ook zitten er koolhydraten in, maar je hoeft er dan niet perse meer koolhydraten bij te eten, want de bonen zijn hartstikke verzadigend. Goed voor de lijn, boordevol groentes en essentiële voedingsstoffen en de mango maakt het lekker fris en zomers. Een heerlijk recept voor het hele gezin dus. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Ik ga het je vertellen… lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

√ 1 kleine rijpe mango / halve grote mango
√ 300 gram rundergehakt
√ 1 ui
√ 1 teentje knoflook
√ 2 paprika’s
√ klein blikje tomatenpuree
√ 1 pot kidneybonen (360-400 gram)
√ handje verse koriander
√ 2 eetlepels olijfolie
√ peper en zout
√ eventueel een scheutje worcestersaus

chili con carne met mangoEn zo maak je Chili con carne met mango:

1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.

3. Verhit de olie in een grote pan of wok en roerbak hierin het gehakt rul en lichtbruin.

4. Doe de ui, knoflook, paprika en tomatenpuree erbij en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de kidneybonen met het vocht toe en breng alles al roerende aan de kook.

6. Laat de chili con carne 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.

7. Schil de mango (dat gaat makkelijk als de mango rijp(er) is, dan trek je de schil er zo af) en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

8. Schep de laatste minuut de mango stukjes door het gehakt- en groentenmengsel.

9. Voeg de peper en zout naar smaak toe en giet eventueel nog een scheutje worcestersaus door de Chili.

10. Snijd de koriander klein, strooi die erover heen en serveer de chili con carne in diepe borden.

En klaar ben je. Bon appetit!

Eet jij wel eens bonen en vind je ze lekker?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met rijst.
Optie: Je kunt het gehakt ook vervangen door vegetarisch gehakt.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 20 minuten.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

4 COMMENTS
  • YuStSoMe
    3 jaar ago

    Mjummie, hier zijn ze gek op Chili

  • Malou
    3 jaar ago

    Dit lijkt me heel lekker!

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Lekker, ook sin carne! 🙂

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Absoluut! Ik zal binnenkort eens een chili sin carne recept delen. Ik ken een lekkere variant!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.