TOP
Calzone Caprese met tomaat
Food

Calzone Caprese (met lekker dun knapperig deeg!)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een Salade Caprese, maar dan in een calzone? Waarom ook niet, doe eens gek! Binnen 30 minuten staat deze Italiaanse klassieker met een flinke twist bij jou op tafel. Door het gebruik van flammkuchendeeg krijg je een heerlijk dun en knapperig jasje.


Wie ook mijn eigen blog Flying Foodie volgt, is het vast al opgevallen dat ik gek ben op calzone’s. Ik heb inmiddels al drie recepten online staan en de vierde (een kip-pesto calzone) is inmiddels al in de maak. Het leek mij dus leuk om ook jullie, volgers van Karenz., kennis te laten maken met de calzone. Ik ga voor een Calzone Caprese, want de combinatie van tomaat, kaas en basilicum doet het natuurlijk altijd erg goed.

Je kunt elk soort ‘pizzadeeg’ gebruiken bij dit recept, maar ik ben zelf erg fan van flammkuchendeeg. Dit is lekker dun, wordt goed knapperig en hoeft maar heel kort in de oven. Dit is dan weer handig als je ook doordeweeks even lekker snel een calzone caprese wilt maken 😉

Wees wel geduldig bij het vouwen van de calzone. Werk rustig en zorg dat het deeg niet scheurt. Je wilt niet eindigen met een bal mislukt deeg.

Dit heb je nodig:

  • rijpe tomaten
  • 1 grote of twee kleine bollen verse mozzarella
  • een bosje verse basilicum
  • 1 rol flammkuchendeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny, mijn persoonlijke favoriet) of pizzadeeg
  • klein potje pastasaus
  • zout & peper

Optioneel: pesto en balsamicoazijn

En dan nu aan de slag met de Calzone Caprese:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Was en droog de tomaten, snijd deze in dunne plakken en verwijder eventuele rare plekjes. Giet het vocht van de mozzarella af en snijd in plakken. Pluk de blaadjes van de basilicum en snipper fijn.
  3. Deel je deeg doormidden, zodat je twee gelijke delen krijgt, die ongeveer vierkant zijn. Je gaat deze beiden delen straks diagonaal dichtvouwen. Smeer op beiden delen een driehoek vol met tomatensaus; zorg er wel voor dat je rondom een klein randje overhoudt.
  4. Plaats op de driehoekjes saus, de plakjes tomaat, mozzarella en basilicum snippers. Besprenkel het geheel met een klein snufje zout en wat peper.
  5. Vouw nu de twee gevulde deeglapjes voorzichtig tot driehoeken. Rol de randjes op en stop de hoekjes van het deeg onder je calzone. Steek met een vork er wat gaatjes in; dit zorgt ervoor dat de warme lucht kan ontsnappen en je pizaatje niet uit elkaar klapt 😉
  6. Bestrijk je calzone eventueel met een beetje melk. Bak de calzone caprese is 12-15  minuten mooi goudbruin, gaar en knapperig. Besprenkel eventueel nog met wat balsamico of pesto!

Eet smakelijk!

Hebben jullie wel eens eerder een calzone gemaakt? Houden jullie van recepten die een twist zijn op de klassiekers?

Liefs,
Maris

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

3 COMMENTS
  • Loes Hofstede
    2 jaar ago

    Mmhh, lekker! Hier ook een calzone-fan en een caprese-fan, dus win-win! Ik zal eens speuren naar dat flammkuchendeeg, dat ben ik nog nooit ergens tegengekomen.

  • Sonja
    2 jaar ago

    Het water druipt… damn dat klinkt goed! Ik wil het wel proberen en vooral geduldig zijn! Hihihi

  • marije
    2 jaar ago

    Ooh dat klinkt heerlijk zeg! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt maar klinkt als de moeite waard.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.