
Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.
Als het op eten aankomt, hou ik op een doodgewone doordeweekse avond van drie dingen: snel, makkelijk en gezond. Het recept dat ik je vandaag laat zien, is dat en het is ook nog lekker, multi inzetbaar en lekker fris. Binnen een kwartier kan het op tafel staan en je kunt het als hoofdgerecht en als voorgerecht eten. Broccoli-Courgettesoep met munt is dus van alle markten thuis. Kijk en lees maar mee…
Inhoudsopgave
Boodschappenlijstje voor 2 personen (als je het als hoofdgerecht eet):
√ 1 courgette
√ 1 broccoli
√ 1 rode ui
√ handjevol verse munt
√ 2 eetlepels olijfolie
√ 1½ tuinkruiden bouillonblokje
√ 750 ml water
Hoe je het maakt in ongeveer 15 minuten:
1. Ui, broccoli en courgette klein snijden.
2. De olijfolie in een soeppan verhitten.
3. De ui een minuut of 2 fruiten.
4. De courgette 3 minuten meebakken.
5. De broccoli, heet water en anderhalf bouillonblokje toevoegen.
6. Het geheel een minuut of 7 langzaam laten koken.
7. Als de groentes goed zacht zijn geworden, alles pureren met de staafmixer.
8. De soep op smaak maken met peper en zout en de verse munt erover heen strooien.
Serveertip
Eventueel kun je nog gerookte zalmsnippers door de soep mixen.
De soep is ook lekker met een stokbroodje met wat kruidenboter.
NB Als je de soep als voorgerecht serveert, kun je deze ingrediënten voor 4 personen gebruiken.
Bon appetit!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.
gezondhoofdgerechtlunchgerechtmakkelijkreceptsnelsoepvegetarischvoorgerecht