TOP
boerenkoolchips
Food

Recept: Boerenkoolchips

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Soms dan proef ik iets en dan denk ik: ‘Hmm, dat kan ik vast zelf beter maken’. Dat heb ik bijvoorbeeld vaak met Mexicaans eten, maar ik had het dus ook met de kant-en-klare boerenkoolchips die je bij de biologische afdeling van de supermarkt kan kopen. Ik proefde zo’n zakje en vond het eigenlijk een beetje gebakken lucht snack. En dus ging ik op onderzoek uit. Ik kan je alvast verklappen: Ik kan het zelf beter. Deze lekkere snack is super simpel om te maken, superskinny (maar ca 115 calorieën per schaaltje) en übergezond, want het is gemaakt van boerenkool en deze oerhollandse groente zit boordevol vitaminen en mineralen. Ideaal als lekker hapje tussendoor of als borrelsnack. Benieuwd hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 2 schaaltjes:

  • 200 gram cavolo nero boerenkool of Toscaanse boerenkool, maar als je dat niet kunt vinden, is gewone boerenkool ook prima
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • peper en (zee)zout naar smaak
  • bakpapier

recept: boerenkoolchips hoe maak je

En zo maak je Boerenkoolchips:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Als je boerenkoolstronken hebt gekocht, was je deze goed en snijd je het in kleinere stukjes. Haal de ergste takken en de stam ervan af. Heb je kant-en-klaren boerenkool gekocht uit een zakje dan kun je stap 2 overslaan.
  3. Doe de boerenkool in een grote schaal en meng het met de olijfolie. Goed husselen!
  4. Spreid de boerenkool uit over het bakpapier op de bakplaat en sprenkel de peper en zout erover heen.
  5. Doe de bakplaat nu ongeveer 30 minuten in de oven totdat de boerenkool lekker knapperig is geworden.
  6. Eventueel kun je nu wat keukenpapier neerleggen waar je de boerenkool op laat afkoelen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat eet jij graag als gezond tussendoortje of borrelhap?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Tip: Je kunt de boerenkoolchips bewaren in een tupperware bakje, dan blijft het nog een dag knapperig. De boerenkoolchips kun je ook door soep of salade heen gooien voor een extra bite.
Optie: Varieer zelf met kruidenmengsels. Ze zijn ook verschrikkelijk lekker met spicy kruiden.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 35 minuten.

Benieuwd naar een gezonde tussendoortjes? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.