TOP
recept boekweitpannenkoeken
Food

Recept: Boekweitpannenkoeken met spinazie, zalm en champignons

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Heb ik even goed nieuws voor je! Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag! Hoe gezellig klinkt dat? Het ultieme excuus om vandaag eens zo’n heerlijke oud Hollandsche pannenkoek te gaan verorberen. Heerlijk! Maar helaas niet zo gezond, vooral niet als je liever geen gluten en melkproducten wilt eten/drinken. Heb ik dan even nog beter nieuws voor je! Deze Boekweitpannenkoeken met spinazie, zalm en champignons zijn gluten- en lactosevrij. En boekweit is ook nog eens rijk aan vezels, vitamine B1 en B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium, waardoor het veel gezonder is dan een doodgewone huis-, tuin- en keukenpannenkoek. Bovendien vult een boekweitpannenkoek beter, je bent sneller verzadigd en het houdt je bloedsuikerspiegel stabieler waardoor het lang duurt voordat je weer honger krijgt en ook minder zin in zoet. En… niet geheel onbelangrijk… ze zijn ook nog eens net zo lekker als de gewone! Misschien nog wel lekkerder. Benieuwd naar het recept? Ik ga het je vertellen, kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 2 tot 4 personen (8 pannenkoeken):

√ 200 gram boekweitmeel
√ 4 eieren
√ 600 ml amandelmelk
√ snufje zout
√ olie om in te bakken, maar dat kan ook gewoon in boter of ghee als je wel gewoon melkproducten eet
√ zak spinazie
√ bakje zalmsnippers
√ bakje champignons (in partjes gesneden)

hoe maak je boekweitpannenkoeken

En zo maak je boekweitpannenkoeken met spinazie, zalm en champignons:

1. Meng het boekweitmeel met een snufje zout

2. Voeg de eieren één voor één toe en klop het door elkaar.

3. Voeg nu steeds een klein beetje  amandelmelk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat. Even doorroeren totdat je echt geen klontjes meer in je beslag hebt.

4. Zet een pan op met een beetje olie.

5. Als de olie heet geworden is, doe je de spinazie en champignons in de pan en roerbak je deze totdat de spinazie geslonken is en de champignons goudbruin.

6. Laat tegelijkertijd een koekenpan goed heet worden en doe ook hier wat olie/boter/ghee in.

7. Als de olie heet is, voeg je wat beslag toe. Let op: Vaak mislukt de eerste pannenkoek, omdat de pan nog niet heet genoeg was, dus laat die echt heel heet worden.

8. Als de bovenkant van je pannenkoek droog is en er kleine luchtbelletjes aan de bovenkant zitten, dan kun je de pannenkoek met een spatel omkeren.

9. Bak de boekweitpannenkoeken op een middelhoog vuur aan beiden kanten licht bruin.

10. Als ze helemaal gaar zijn, strooi je de spinazie, champignons en zalmsnippers erover heen en serveer je ze meteen.

En klaar ben je! Bon appetit!

Vind jij pannenkoeken lekker? En ga je er vandaag een eten? Heb je wel eens deze variant geprobeerd? Ik ben benieuwd!

Tip: Maak direct een hele stapel, dan kun je er de volgende dagen ook nog van eten. Koud zijn ze ook lekker!
Serveertip: Je kunt de boekweitpannenkoeken ook gewoon met suiker, appel, stroop, kaas of welk beleg je maar lekker vindt eten.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 10-15 minuten

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.