TOP
bloemkoolpap
Food

Bloemkoolpap (een waanzinnig lekker en gezond ontbijt van The Scent of Cinnamon)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Charelle Casander heeft de mooiste naam van blogland en niet alleen zij zelf heeft een prachtige naam, ze heeft ook een prachtige blognaam: The Scent of Cinnamon. En om daar nog even op door te gaan, ook haar blog zelf is wonderschoon. Als je daar nog nooit op bezoek bent geweest, moet je dat zeker eens doen. Charelle is chronisch ziek en heeft o.a. Lyme. Toch blogt ze heel positief over o.a. de wisselwerking tussen voeding, geluk en gezondheid. Door haar ziekte is ze glutenvrij gaan eten. Zoals je wel kunt zien, maakt Charelle jaloersmakende foto’s en ik ben dan ook heel vereerd dat ze vandaag speciaal voor de lezers van Dejlig haar recept Bloemkoolpap deelt. Ik geef het woord aan Charelle:

‘Bloemkoolpap. Het is zoet, smeuïg en één fan mijn favoriete ontbijtjes. Maar ja, probeer mensen daar maar eens van te overtuigen. Immers, bloemkoolpap klinkt nogal… muf en onsmakelijk. En toch wil ik dat iedereen het een keer probeert (ja, ook jij!), omdat je anders écht iets mist. Het is gewoon zo lekker, gezond en makkelijk om te maken dat er geen reden is waarom je het niet zou proberen.

Waarom ik zo gek ben op bloemkoolpap? Nou, om tal van redenen! Ten eerste ben ik dol op bloemkool en het idee dat je ’s ochtends al een portie groente binnenkrijgt vind ik geniaal. Daarnaast is het een welkome afwisseling op havermoutpap, maar wel net zo hartverwarmend om de dag mee te beginnen! Bloemkoolpap is trouwens ook heel vullend vanwege de grote hoeveelheid vezels in bloemkool. Je komt er dus prima de ochtend mee door!

Bloemkool is ook een giga bron van vitamine C, met één handje bloemkool heb je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid al binnen. Daarnaast bevat bloemkool calcium, wat goed is voor de botten. Nu we het toch over calcium hebben, dit ontbijtje is niet alleen lactosevrij, maar ook glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Het past dus in vrijwel ieder dieet en ook veganisten kunnen er van smullen.

Boodschappenlijstje voor 1 portie

  •  150 gr bloemkoolroosjes (ik gebruik die van de vriesafdeling, maar biologische is natuurlijk beter)
  • halve banaan
  • 50 ml (plantaardige)melk
  • 4 walnoothelften, in stukjes
  • ¼ tl kaneel
  • snufje cayenne peper (optioneel)
  • toppings naar keuze, zoals blauwe bessen en cacao nibs

bloemkoolpap the scent of cinnamon En zo maak je bloemkoolpap:

  1. Kook de bloemkool totdat hij vrij zacht is, zodat je hem makkelijk kunt prakken. Dit duurt zo’n 12 tot 15 minuten. Als je bevroren bloemkoolroosjes gebruikt, duurt het misschien iets langer.
  2. Giet af en bestrooi de bloemkool met de kaneel en cayenne peper. Prak samen met de banaan en melk tot een smeuïg geheel. Heb je het liever helemaal egaal, gebruik dan een staafmixer.
  3. Doe de pap in een bakje of in een leuk potje en bestooi met de walnoten en andere toppings.
  4. Eventueel zet je de pap nog heel eventjes in de magnetron, zodat hij extra warm is. Enjoy!

Het is trouwens ook heel makkelijk om meteen een grote hoeveelheid pap te maken, je bewaart het namelijk prima in de koelkast of zelfs in porties in de vriezer (wel meteen vanuit de magnetron eten!). Hij is dan niet meer zo mooi geel vanwege de banaan, maar bederft niet en blijft heerlijk!’

Charelle
www.thescentofcinnamon.com

Dank voor het delen van dit lekker gezonde en originele recept, Charelle. Ik eet over het algemeen best gezond, maar moet je bekennen dat ik nog nooit bloemkoolpap heb gemaakt. Dat ga ik dus meteen een keer proberen. Dank voor de inspiratie!

Houd jij van bloemkool? Is dit een ontbijt dat je zou willen proberen? Ik ben benieuwd!

Variëren met ontbijtjes? Joyce van Mamsatwork heeft ook een heerlijk recept voor bircher muesli op haar blog staan!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Het © van deze foto’s is van Charelle Casander van The Scent of Cinnamon. Zonder haar toestemming mogen deze foto’s niet gebruikt worden.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

10 COMMENTS
  • Lieske
    3 jaar ago

    Ga ik proberen, maar opwarmen in de magnetron lijkt mij niet gezond.

  • Lieske
    3 jaar ago

    Ik wil het graag proberen. Alleen het opwarmen in de magnetron lijkt me niet gezond,

  • Kiss & Make-up
    3 jaar ago

    Op ’t eerste zicht lijkt het me niet echt lekker, maar hey, you never know eh! Ik zou het zeker eens willen proberen.

  • Kirsten
    3 jaar ago

    Eerlijk is eerlijk, het klinkt inderdaad onsmakelijk. Toch ben ik erg beniewd geworden naar deze powerboost en ga ik ook zeker een kijkje nemen op Charella haar blog voor meer receptinspiratie.

  • Ja! Ik lust graag bloemkool en dit durf ik best wel eens te proberen! Ontzettend inventief, dit recept. Leuk!

    • Charelle
      3 jaar ago

      Ja, leuk Loes! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt als je het hebt gemaakt! ^^

  • Desirée
    3 jaar ago

    Ok, ik heb echt geen idee wat ik hierbij moet verwachten en dus moet ik het maar eens gaan proberen. Ben benieuwd!

    • Charelle
      3 jaar ago

      Leuk dat je het wilt proberen Desirée, ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt als je het hebt gemaakt! ^^

  • Charelle
    3 jaar ago

    Jaa zo leuk om mijn recept hier terug te zien, hihi! Dankjewel voor het plaatsen Karen, heel tof!

    • Karen
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Graag gedaan! Jij bedankt voor het delen van je leuke recept.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.