TOP
Bloemkool Champignonsoep met blauwe kaas
Food

Bloemkool Champignonsoep met Blauwe Kaas

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als ik ’s avonds gezond wil eten zonder al te veel carbs, dan maak ik graag soep. Soep zorgt sowieso voor een verzadigd gevoel, je krijgt meteen genoeg groenten binnen en het is gewoonweg hartstikke lekker. Bovendien is de meeste soep makkelijk om te maken en kun je er eindeloos mee variëren. Dat geldt ook voor deze Bloemkool Champignonsoep met Blauwe Kaas, want bij Sunny las ik het recept voor deze heerlijke supergezonde bloemkoolsoep. Die soep viel hier enorm in de smaak, maar inmiddels heb ik met een kleine aanpassing er mijn eigen draai aan gegeven; ik voegde namelijk kastanjechampignons toe en zo combineer ik twee van mijn favoriete groentes met elkaar. Een ideaal recept voor het diner, de lunch, maar ook heerlijk als voorgerecht. Laat je de blauwe kaas achterwege, dan kunnen de kindjes er ook van eten. Benieuwd hoe je het maakt?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 1 kleine bloemkool
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bospaddestoelen bouillonblokjes (doe maar de biologische, de normale zijn veel te zout)
  • 125 gram blauwe kaas
  • handje ongezouten walnoten
  • handje bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1¼ liter water
  • peper en zout naar smaak
  • en je hebt een staafmixer/blender/keukenmachine nodig.

recept bloemkool champignonsoep met blauwe kaas

En zo maak je Bloemkool Champignonsoep met Blauwe Kaas:

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook klein, hak de bloemkool in kleinere stukken en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  2. Zet soeppan op en laat daarin de olijfolie heet worden. Voeg dan de knoflook, en de ui toe en roer alles een minuutje om totdat het glazig wordt.
  3. Maak de bouillon.
  4. Voeg de bloemkool en de champignons toe (houdt er een paar opzij voor de garnering) en roerbak alles nog een minuut of drie.
  5. Doe dan de bouillon erbij en zet de kookwekker op 20 tot 25 minuten. Laat de soep op laag vuur pruttelen.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer, blender of keukenmachine.
  7. Voeg wat peper en zout toe naar smaak en schenk de soep in de borden. Versnipper wat blauwe kaas, walnoten en bieslook erboven en doe er wat champignons bij toe ter garnering.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Welke soep vind jij het lekkerst?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met sla en brood.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 30 minuten

Benieuwd naar een andere soep recept? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.