TOP
biefstuk tagliata
Food

Recept: Biefstuk Tagliata

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Oh, ik ben toch zo dol op de Italiaanse keuken. De gerechten zijn eigenlijk heel simpel, met makkelijke ingrediënten, maar oh zo lekker. Zo verfijnd, zo smaakvol, zo bellissima! Biefstuk Tagliata is een heerlijk recept dat je als voorgerecht kunt bereiden als je bijvoorbeeld eters krijgt, maar dat je ook prima als hoofdgerecht of als lunch kunt eten. Het is een heerlijke frisse eenvoudige salade, die ideaal is om te eten als je even geen koolhydraten wilt, of snel een lekkere voedzame maaltijd op tafel wil zetten. Benieuwd hoe je deze biefstuk tagliata à la Kaat maakt (want iedereen heeft zijn eigen versie natuurlijk)? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

  • 2 biefstukken
  • 75 gram rucola
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 takjes rozemarijn (of 1 eetlepel uit een potje)
  • citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper en zout naar smaak

Recept: Biefstuk Tagliata

En zo maak je Biefstuk Tagliata:

  1. Kruid het vlees met peper en zout naar smaak.
  2. Zet een pan op het vuur en verhit hier 1 eetlepel olijfolie in. Als deze heet genoeg is, voeg je het vlees toe en bak je het ongeveer 6 minuten op hoog vuur. Het lekkerste is om het continu om te draaien. Zo blijft het lekker mals. Overigens hou ik ervan als het vlees medium rare is, als je van rauwer of gaarder vlees houdt, dan moet je het of korter of langer bakken.
  3. Haal de biefstukken uit de pan en zet ze een minuut of 5 weg met de deksel op de pan.
  4. Snijd de knoflook klein.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en voeg de blaadjes van de rozemarijntakjes en de knoflook toe.
  6. Rasp de schil van de citroen boven de dressing in de pan en pers de citroen ook boven de pan uit.
  7. Roer alles goed door elkaar.
  8. Snijd de biefstuk in stukken van ongeveer 2 à 3 centimeter.
  9. Leg de rucola op de borden, voeg vervolgens de biefstuk toe met daaroverheen de dressing. Voeg nu de geraspte Parmezaanse kaas toe.

 En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Houd jij ook zo van de Italiaanse keuken?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertips: Lekker met ciabatta.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 15 minuten.

Benieuwd naar een andere salade? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

9 COMMENTS
  • Linda
    4 jaar ago

    Weer zo’n lekker ‘Kaat’ recept, hij staat op mijn dit-moeten-we-echt-een-keer-eten-lijstje!

  • Godelieve
    4 jaar ago

    De Italiaanse keuken biedt zoveel lekkere recepten dat je elke dag iets heel anders op tafel zou kunnen zetten en dan ruim een jaar verder bent.
    Dit ziet er ook weer heel lekker uit Karen en het is snel klaar 🙂

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ja ongelooflijk hè, hoe veelzijdig die keuken is terwijl het niet eens zo veel ingrediënten zijn die ze gebruiken.

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Mooi bordje weer, zoals we van je gewoon zijn 🙂 Mijn man (hah, zo gek om te zeggen) zou dit wel kunnen smaken denk ik.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ik vond dat ook zo gek om te zeggen. Na 3 jaar begint het te wennen, dus je hebt nog even. Klinkt volwassen hè? Ik zal binnenkort weer eens een vegetarisch recept posten. 🙂

  • Chris
    4 jaar ago

    De Italiaanse keuken is een van mijn favorieten. Inderdaad niet heel ingewikkeld en bijna altijd succes verzekerd. Dit recept lijkt me erg lekker. Alleen ik ben niet zo goed in het braden van biefstuk maar ik ga dit recept zeker uitproberen.

    • Godelieve
      4 jaar ago

      Biefstuk moet je dichtschroeien op hoog vuur en dan kort bakken. Het wordt nog lekkerder als je het vlees steeds in beweging houdt in de pan. Biefstuk die je stil in de pan laat liggen wordt taai zei mijn moeder altijd.

      • Chris
        4 jaar ago

        Godelieve, dan heeft je moeder helemaal gelijk want bij mij is het meestal taai. Maar ik ga er nog een poging aan wagen.

        • Karen
          4 jaar ago
          AUTHOR

          Dank voor de toevoeging Godelieve. Voor biefstuk is het inderdaad belangrijk het vlees continu te keren, dat staat ook al bij de beschrijving van dit recept :). Ben benieuwd wat je ervan vindt, Chris!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.