TOP
Gadgets Home Huishouden

Waarom ik graag voor gemak kies? (over automatische gadgets in huis)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Gemak, ik ben er dol op. Ik ben zo iemand die bijna altijd voorgesneden groenten koopt, die haar boodschappen thuis laat bezorgen en eigenlijk sowieso het liefst (bijna) alles online shopt. Maar er zijn nog wel wat dingen te noemen die ik nog zou kunnen automatiseren. Ik vertel je erover in dit blog artikel: Waarom ik graag voor gemak kies? En wat ik graag automatisch zou willen qua gadgets.

Waarom ik graag voor automatisch kies?

De laatste tijd heb ik eigenlijk altijd te weinig uren in een dag. Je weet wat ze zeggen over tijd? Tijd is geld. Ik ben het daar helemaal mee eens. Mijn tijd kan ik beter aan dingen besteden zoals artikelen schrijven dan bijvoorbeeld nutteloos door de stad heen struinen, parkeren, naar de stad toe rijden etc. etc.

Het liefst zou ik een ijskast hebben die doorgeeft welke boodschappen ik nodig heb. Overigens weet ik inmiddels dat die al bestaat, maar hij is nog niet zo betaalbaar en beschikbaar.

Wij hebben expres gekozen voor een gashaard. Dat scheelde ook ruimte, want met de gashaarden konden we het rookkanalen van de open haarden weghalen in de slaapkamers. Maar we vonden het ook veiliger en gemakkelijker. Geen gedoe om het vuurtje aan te krijgen of te moeten wachten tot het helemaal gedoofd is en je naar bed kan. Maar met een druk op de knop een lekker warm haardvuurtje in huis, maar dan zonder huis.

Op een aantal lampen in huis hebben we tijdsschakelaars. Dat hebben we ook voor de veiligheid, net zoals we een geautomatiseerd alarm hebben, maar het scheelt toch ook weer naar de lamp toe lopen.

Niet in huis, maar in mijn auto: Ik heb een auto die zelf inparkeert. I-de-aal. Ook omdat ‘ie meteen inschat, of het past of niet. En het fijne is dat ik er zelf ook nog beter door heb leren inparkeren!

De thermostaat staat op een automatisch programma en zo is er wel meer in huis dat we geautomatiseerd hebben. Toch staan er ook nog wel wat dingen op mijn verlanglijstje.

Welke automatische gadgets in huis ik graag zou willen?

automatische gadgets in huis gemotoriseerde gordijnen

Met stip op 1 staan gemotoriseerde gordijnen. Nou zal je misschien denken: ‘Wat een onzin’. Maar dan heb je nog niet gezien hoeveel ramen en dus ook gordijnen we hebben. Vooral de rolgordijnen vind ik een crime om elke avond omhoog en omlaag te doen. Maar ook de gewone gordijnen zou ik graag geautomatiseerd hebben. a) Het scheelt tijd en b) ook inbraak technisch vind ik het een veilig idee. Dat als je niet thuis bent, je er een timer op kunt zetten en dat ze dan dichtgaan.

Verder zou ik ook graag gemotoriseerde zonwering willen hebben. Nu moet ik elke keer naar buiten en naar boven op het balkon. Het is toch makkelijker als dat gewoon automatisch kan?

En wat dacht je van een robot stofzuiger, -grasmaaier en ramenwasser? Hoe ideaal is dat? Onze buren hebben een robot grasmaaier en je als je ziet hoe prachtig hun gazon erbij ligt..

In een van onze vorige huurhuizen hadden we ook een automatisch sproeisysteem voor in de tuin. Ook dat zou ik graag willen. Je kan die dingen trouwens ook gewoon los kopen zonder fancy systeem.

Die laatste gaat er dus sowieso op korte termijn komen, maar ook de PoweredBlinds wil ik graag snel in huis. Voor de vakantie nog! Het liefst neem ik zo’n heel smart home systeem waarmee je je geautomatiseerde raamdecoratie, maar ook je verlichting kunt regelen. Hartstikke makkelijk om dat in te kunnen stellen voor veiligheid en voor het gemak.

Heb jij ook dingen in huis die je zou willen automatiseren? Ben jij net als ik voor het gemak, of maakt het je niet uit? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

♥  FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.