TOP
arroz de vida
Books Food

Recept: Miljuschka’s Arroz de Vida

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een paar weken geleden mocht ik aanwezig zijn bij de presentatie van de 24Kitchen’s stoere mooie diva Miljuschka Witzenhausen’s kookboek Miljuschka’s Food Trucks. In dit boek vind je de lekkerste recepten, die Miljuschka tijdens haar reis in de VS ontdekte. De gerechten zijn street food gerechten en hebben allemaal een persoonlijk verhaal als toevoeging. Binnenkort lees je iets meer over dit vrolijke kookboek van hier, maar vandaag deel ik alvast een van haar heerlijke recepten: Miljuschka’s Arroz de Vida. Een vegetarisch gerecht waar Miljuscka eigenlijk mee ontbeet, maar dat ik lekker als hoofdgerecht presenteer. Het is een heerlijk vegetarisch recept, dat ook goed is voor sporters, want het zit bommetje vol eiwitten. Benieuwd hoe je dit zelf op tafel zet? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

miljuschka's food trucks arroz de vida

Boodschappenlijstje voor 3 à 4 personen:

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode ui/ twee kleine rode uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • halve broccoli (Miljuschka gebruikt bimi, maar die was natuurlijk net niet verkrijgbaar, dus ik heb gewoon ordinaire broccoli toegevoegd dat ook prima smaakt)
  • 2 handjes spinazie
  • 4 eiwitten
  • 1 of 2 avocado’s
  • anderhalve eetlepel pesto
  • anderhalve eetlepel sambal
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Note: Ik heb andere hoeveelheden gebruikt dan Miljuschka.

recept: arroz de vida

En zo maak je Miljuscka’s Arroz de Vida:

  1. Kook de rijst, giet ‘m af en zet ‘m apart.
  2. Snipper de uit, snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook samen met versgemalen peper en zout zo’n minuut of twee.
  3. Snijd de broccoli/bimi klein en doe de spinazie en de broccoli in de pan bij de ui en knoflook. Roerbak alles tot de spinazie geslonken is.
  4. Voeg nu de rijst en de eiwitten toe en mix alles door elkaar totdat de eiwitten gestold zijn.
  5. Snijd de avocado klein. Schep het rijstmengsel op de borden en serveer het met de plakjes avocado, sambal en pesto.

En klaar ben. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Kende je het boek van Miljuschka al?

Ik ben zelf echt fan van haar kookboek en ik heb een lichte girl crush op deze stoere mooie vrouw, dus ik kan je haar mooie boek vol met fijne recepten en foto’s echt van harte aanraden. Vooral de toetjes en zoetigheden zijn echt to die for.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel bevat een affiliate link. Lees ook mijn disclaimer.

Serveertip: Lekker met kip of vis, mocht je dat er graag bij willen eten.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 20 minuten (afhankelijk van hoe lang je rijst moet koken).

Benieuwd naar andere vegetarische hoofdgerechten? Probeer deze eens:

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

7 COMMENTS
  • Chris
    4 jaar ago

    Het recept ziet er heel lekker en gezond uit. Het is weer eens iets heel anders. Ik ga dit recept bewaren om een keertje te proberen.

  • sunny mama
    4 jaar ago

    Oh wauw, dit is nog eens wat anders!
    Veel van de recepten die ik maak, heb ik zelf bedacht, maar dit zou ik nou nooit bedenken. Komt vast doordat het (Zuid-)Amerikaans recept is. Die keuken is zo anders dan de Europese.

    Ik vind dit een intrigerend recept dat ik snel ga uitproberen.

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Ik ben EINDELIJK bekeerd tot ’t avocadodom, dus dit ziet er lekker uit! Al had ik een half jaar geleden waarschijnlijk ‘nee’ gezegd 🙂

  • Es
    4 jaar ago

    Oh! Ik wist wel dat het in de maak was. Simone heeft de fotografie gedaan. Maar wist niet dat hij al uit was! Ik ga ook eens even op zoek!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Oh dat wist ik helemaal niet! Die foto’s zijn heel erg mooi! Maar goed, dat zijn we van Simone gewend natuurlijk 🙂

  • debby
    4 jaar ago

    Ik vind haar zo’n stoer wijf en ik ga zeker haar boek aanschaffen. Het recept wat jij nu net gedeeld hebt, och ik lik mijn vingers nu al af

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.