TOP
aardappeltortilla met paprika
Food

Aardappeltortilla met paprika

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hoppa! We doen gewoon weer eens een makkelijk recept. Om het nieuwe jaar lekker simpel te beginnen. Een recept met weinig ingrediënten en de meesten heb je waarschijnlijk al wel in huis, gezond, snel, voor het hele gezin, ideaal als je alleen eet, een eenpansrecept en oooh zo makkelijk om te maken: Aardappeltortilla met paprika. Overigens is het, zoals je waarschijnlijk al wel ziet, mijn meest fotogenieke recept, want het haalt de food styliste niet in mij naar boven. Maar hopelijk zie en begrijp je wel dat dit héél lekker is! Benieuwd hoe je dit recept maakt?

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

  • 2 vastkokende aardappelen (medium)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • half kommetje geraspte kaas
  • snufje paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peterselie (om te garneren)
  • peper en zout

recept: aardappeltortilla met paprika
En zo maak je Aardappeltortilla met paprika:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken. Snijd de ui in ringen en rasp de kaas.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat hier de aardappel, paprika en ui ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar worden. Zorg ervoor dat het niet bruin wordt.
  3. Klop de eieren schuimig en voeg de peper en zout, het paprikapoeder en de geraspte kaas toe. Nog even goed doorroeren.
  4. Voeg het eiermengsel bij de aardappelmix en bak de tortilla aan een kant lichtbruin. Draai de tortilla voorzichtig om en bak de andere kan op laag vuur gaar.
  5. Snijd de tortilla in punten en garneer met peterselie.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat kook jij graag als je makkelijk wilt eten?

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met sla en brood.
Tip: Varieer met verschillende soorten kaas. Feta is ook lekker.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: ca 20 minuten

Benieuwd naar een andere makkelijk recept? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

9 COMMENTS
  • Kiran
    4 jaar ago

    Ah wat een super snel en simpel recept. Deze ga ik weer opslaan voor de dagen dat ik niet lang in de keuken wil staan ;-).

  • Mariska
    4 jaar ago

    Tortilla’s zijn zo lekker! Heerlijk!

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Mooi bordje weer, ziet er smakelijk uit!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      En jij kan het eten! 😉

  • Nicole
    4 jaar ago

    Hmm klinkt lekker, vraag me alleen wel af of de aardappelen na 10 minuten wel gaar zijn. Mijn ervaring is zelf vaak van niet. Of ik moet van die voorgekookte aardappelschijfjes uit een zakje pakken haha..

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Nee hoor, nergens voor nodig. Je moet gewoon dunne plakjes maken, dan krijg je ze echt wel op tijd gaar.

  • sunny mama
    4 jaar ago

    Ben erg dol op tortilla! Doet me denken aan heerlijke vakanties onder de Spaanse zon.
    Lekker makkelijk om te maken inderdaad en het vult ook heel goed. Ik durf het daarom ook weleens als ontbijt te eten. Kom ik de hele ochtend op door en hoef ik geen tussendoortjes.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ha, toevallig komt daar morgen een artikel over online 🙂 Over dat soort voeding…

  • debby
    4 jaar ago

    Alweer zo’n lekker recept deze ochtend! Ook deze sla ik op

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.