TOP
8 redenen waarom de herfst leuk is
Lifestyle

8 redenen waarom de herfst leuk is

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Dat we in Nederland (en België) seizoenen hebben, daar ben ik nog al blij mee. Het lijkt me heerlijk om een tijdje in een warm land te wonen, maar op den duur zou me dat persoonlijk gaan vervelen. Elk seizoen heeft haar eigen charme en haar eigen schoonheid. Ik kan eigenlijk van elk seizoen genieten, ik heb er niet een meer lief dan een ander. Omdat afgelopen maandag de herfst officieel begonnen is, leek het me wel leuk eens een lijstje te maken met 8 redenen waarom de herfst leuk is. Benieuwd naar wat ik leuk vind aan de herfst? Ik ga het je vertellen. Lees je mee?

1. Onrust

Als het prachtig weer is, dan word ik altijd wat onrustig. In Nederland weet je nooit hoe lang je van de zon kunt genieten, dus ik moet van mezelf naar buiten. Er moet op het strand worden gegeten, een drankje worden gedronken op een terrasje en ga zo maar door. Als het weer minder lekker is, dan hoef ik van mezelf wat minder.

2. Gezellig binnen

Lekker alle kaarsjes aan, de open haard die heerlijk knispert, een fijn herfstboeket op tafel, dekentjes op de bank. Ik vind de herfst heerlijk cosy. Gezellig met een dekentje op de bank een fijne serie kijken of een goed boek lezen met een goed glas rode wijn binnen handbereik. Ik hou ervan.

3. Winterkleding van Zolder

Spreekwoordelijk dan, want ik heb helemaal geen zolder, maar mijn winterkleding is altijd opgeborgen in de zomer. En dat je dan die doos uitpakt en weer helemaal verrast wordt, door al die leuke kleding die je helemaal was vergeten. En dat je dan ook ziet, dat er een aantal items echt niet nog een seizoen mee kunnen, dus dat je daar nieuwe kleding voor in de plaats mag kopen van jezelf. Zo fijn vind ik dat!

4. de Kleuren

De blaadjes aan de bomen die gaan veranderen van kleur en dan langzaam loslaten. Die kleuren zijn toch echt betoverend mooi? Herfstkleuren vind ik echt prachtig. Al dat rood, geel en bruin in verschillende tinten -> adembenemend. Het zijn ook helemaal mijn kleuren. In mijn garderobe kom je ze tegen. Misschien ben ik stiekem toch wel een beetje een herfstkind.

redenen waarom de herfst leuk is

5. de Herfstzon

Zo’n dag dat het net warm genoeg is dat je zonder jas naar buiten kunt of alleen een lekkere dikke trui aan trekt. En dat je dan heerlijk gaat wandelen en de herfstzon heerlijk op je gezicht schijnt. Ik hou van de herfstzon. Ik vind niet alleen de kleuren van de herfst prachtig, maar de herfstzon geeft ook net een soort ander, mooier licht. Herken je dat?

6. Soep

Soep, ik ben er dol op, maar op de een of andere manier heb ik er in de zomer toch minder zin in. In de herfst compenseer ik dat door liters soep per week te eten/drinken. Rode linzensoep, pompoensoep, broccolisoep, thaise kippensoep, ik blijf maar soep eten. Verwacht dus weer een aantal soeprecepten dit najaar!

7. Sinterklaas Snoepgoed

Om even in de eetsferen te blijven, er liggen weer pepernoten, kruidnoten, marsepein, borstplaatjes en al die andere heerlijke traktaties in de winkel. En ja, dat is helemaal niet goed voor je, maar wel heel lekker.

8. Herfstkleuren II

Niet alleen buiten veranderen de kleuren, maar je kleding en make-up mag ook weer donkerder. Ook daar hou ik van. Gewoon lekker donker dragen, zonder dat je voor gothic wordt aangezien. Ik hou van donkere nagellak in de herfst en winter, terwijl ik in de zomer en lente liever pastel of felle kleuren draag. En ook mijn lipstick mag weer donkerder en mijn oogmake-up wat donkerder aangezet. Ja, die herfst is wel aan mij besteed.

Natuurlijk zijn er ook nadelen te noemen, mijn haar en ik haten regen bijvoorbeeld. En de treinen die continu vertraging hebben, de verwarming die weer aan moet en ga zo maar door. Maar al met al wegen de voordelen wat mij betreft op tegen de nadelen. Ik vind de herfst leuk!

Jij ook? Wat vind jij het leukst aan de herfst?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits uitgelichte foto: Rula Sibai, foto in het artikel: Ali Inay, beiden via Unsplash.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

29 COMMENTS
 • Judith
  4 jaar ago

  Ik hou wel van de herfst. De winter mogen ze overslaan van mij. Maar dit deel van de herfst vind ik fijn. Nog een beetje zonnig, de mooie kleuren, de hei is echt prachtig.. Verder hadden ook wij vandaag soep, dekentje en een groot glas rode wijn. Lekker avondje spijbelen van werk 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Oh heerlijk! De hei is mooi in de herfst hè? Ik ben ook dol op de winter, maar dat komt omdat ik van schaatsen, skiën en sneeuw houd.

 • Frederique
  4 jaar ago

  Hmmm ja herfst..bah..ik vind het echt een seizoen van niets, zo´n depri gebeuren. Alle andere seizoenen vind ik een eigen charme hebben, ook al ben ik een echt zomermens, maar bij de herfst zie ik dat nou nooit. Dan denk ik maak die zomer dan gewoon iets langer en skip direct door naar de winter! 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Grappig dat iedereen dat zo anders ervaart. Ik zie bij elk seizoen wel positieve punten.

 • Annette
  4 jaar ago

  Ik houd ook wel van de herfst. Mijn favoriet is toch wel het voorjaar, dan de herfst, zomer en de winter mag van mij wegblijven, daar heb ik helemaal niets mee 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, ik dus wel. Ik verlang echt naar de winter.

 • Fleur Sophia
  4 jaar ago

  Helemaal eens! Die regen en stormbuien zijn dan misschien niet zo leuk, maar er zijn nog genoeg positieve en leuke dingen aan de herfst!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ha, jij begrijpt mij!

 • Godelieve
  4 jaar ago

  Net zoals jij vind ik de wisseling van de seizoenen fijn. Ik dacht trouwens ook meteen aan Diana, ook mij zou altijd zomers weer waarschijnlijk vervelen. Ik geniet van elk seizoen op mijn manier en de gezelligheid binnen vind ik fijn aan de herfst en de mooie kleurtjes.
  Ik geniet van elke dag en zolang het geen dagen constant achter elkaar regent maakt het seizoen me niet zoveel uit.

  Nu je het zegt, ik moet nodig met mijn garderobe aan de gang. Mijn zomerkleding weer verwisselen met de herfstkleding.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Wat grappig dat jij ook aan Diana moest denken. En we zijn in de minderheid zie ik hier. De meesten prefereren echt een seizoen.

 • diana
  4 jaar ago

  haha ik denk niet dat het een verrassing is dat ik de herfst haat. mijn enige 2 voordelen deze herfst zijn dat ik in oktober nog op vakantie ga en eind van de herfst verhuis naar waar het nooit herfst is 😛

  Dat onrustige in de zomer heb ik ook heel erg last van altijd. ik wil dan ook zoveel mogelijk leuke dingen doen op die momentjes dat het mooi weer is. Behalve afgelopen jaar had ik er minder last van. denk vooral omdat ik weet dat ik na de zomer nog maar een paar maandjes herfst heb en dan altijd zomer.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Sterker nog, ik moest aan jou denken toen ik de eerste alinea tikte 😀

 • Annelies
  4 jaar ago

  Jij laat de herfst wel heel fijn klinken. Ik ben echt een zomermens. Ik ‘loop’ op zonne-energie. Ik word ook erg onrustig als het herfstachtig weer word. Die overgang van mooi naar koud weer, dat is het hem gewoon. Daarna geniet ik weer van alle mooie herfstkleurtjes enzo.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ha nog een! Misschien moet je met Diana, zie het comment hierboven, mee emigreren naar Curacao 😉

   • Annelies
    4 jaar ago

    Toevallig! Mijn vriendje is aan het solliciteren in Curacao. Wie weet woon ik er volgend jaar wel als alles goed verloopt 😉 Diana mag wel mee hoor hihi

    • Karen
     4 jaar ago
     AUTHOR

     Diana is al wat verder. Zij gaat in december al emigreren. Check haar blog maar, absoluut de moeite waard om te volgen 🙂

 • Kim
  4 jaar ago

  De herfst is zo mooi <3 Ik heb zelf niet zoveel winterkleding dus een hele grote verassing wordt het niet maar het opbergen vind ik ook een genot. Kom maar op met die lange wandelingen in het bos!

 • Chris
  4 jaar ago

  Alhoewel ik een lentemens ben, heeft de herfst voor mij iets betoverends met al die mooie kleuren. Tijd voor een fijne boswandeling, door de dwarrelende bladeren is het bos dan net een sprookje. Daarna heerlijk de houtkachel weer aan en uit mijn oven komen de meest verrukkelijke herfstbaksels.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Haha, dat onrustige gevoel van ‘sh*t, ik moet snel naar buiten want zo meteen is de zon weer weg of wordt ’t weer fris’ heb ik ook vaak in de zomer 🙂 Maar als ’t donker en koud is buiten dan voelt het lekker oke om gewoon binnen te blijven en te cocoonen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja precies, wij begrijpen elkaar 🙂

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Heb jij dat ook dat je van jezelf per se buiten hele leuke dingen moet gaan doen wanneer het mooi weer is? Heb ik dus ook. En ik vind dat eigenlijk wel een beetje stom van mezelf, want ook dan geniet ik dus niet echt als ik mezelf die druk opleg.
  Maar daar zijn we nu mooi vanaf! 😉
  (Béétje rare wezens zijn we soms…)

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat heb ik ook. Haha. Ik hou van de zomer, maar ik word er onrustig van. Maar dat heb ik ook in de winter als er ijs ligt. Dan MOET ik schaatsen. Al is dat natuurlijk nog wel wat bijzonderder dan zon.

 • Josan
  4 jaar ago

  Ik wilde deze week juist een artikel schrijven over waarom ik de herfst haat 🙂 Maar ik herken me wel in die onrust van de zomer. Zonnebaden, zwemmen, strand etc. Het moet allemaal tegelijkertijd

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, ik ben benieuwd naar dat artikel.

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Fijn dit artikel! Zit ziek thuis en dit fleurt weer een beetje op. Want ja, de herfst is ook heel leuk. En alle seizoenen hebben inderdaad weer iets. Maar mijn favoriete seizoen blijft toch de lente, voelt voor mij ieder jaar weer als een nieuw begin.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik hou ook van de lente. Dat je net de winter hebt ‘overleefd’ en die eerste dagen dat je zonder jas naar buiten kan. De bloemen die gaan bloeien, het lichte groen van de blaadjes enz. enz. Ik kan er zo een artikel over schrijven. Doe ik ook zeker over een half jaar 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   en beterschap trouwens!

   • Anne-Marie
    4 jaar ago

    Dank je! Lekker onder een dekentje blogs lezen 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.