TOP
8 redenen waarom de herfst leuk is
Lifestyle

8 redenen waarom de herfst leuk is

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Dat we in Nederland (en België) seizoenen hebben, daar ben ik nog al blij mee. Het lijkt me heerlijk om een tijdje in een warm land te wonen, maar op den duur zou me dat persoonlijk gaan vervelen. Elk seizoen heeft haar eigen charme en haar eigen schoonheid. Ik kan eigenlijk van elk seizoen genieten, ik heb er niet een meer lief dan een ander. Omdat afgelopen maandag de herfst officieel begonnen is, leek het me wel leuk eens een lijstje te maken met 8 redenen waarom de herfst leuk is. Benieuwd naar wat ik leuk vind aan de herfst? Ik ga het je vertellen. Lees je mee?

1. Onrust

Als het prachtig weer is, dan word ik altijd wat onrustig. In Nederland weet je nooit hoe lang je van de zon kunt genieten, dus ik moet van mezelf naar buiten. Er moet op het strand worden gegeten, een drankje worden gedronken op een terrasje en ga zo maar door. Als het weer minder lekker is, dan hoef ik van mezelf wat minder.

2. Gezellig binnen

Lekker alle kaarsjes aan, de open haard die heerlijk knispert, een fijn herfstboeket op tafel, dekentjes op de bank. Ik vind de herfst heerlijk cosy. Gezellig met een dekentje op de bank een fijne serie kijken of een goed boek lezen met een goed glas rode wijn binnen handbereik. Ik hou ervan.

3. Winterkleding van Zolder

Spreekwoordelijk dan, want ik heb helemaal geen zolder, maar mijn winterkleding is altijd opgeborgen in de zomer. En dat je dan die doos uitpakt en weer helemaal verrast wordt, door al die leuke kleding die je helemaal was vergeten. En dat je dan ook ziet, dat er een aantal items echt niet nog een seizoen mee kunnen, dus dat je daar nieuwe kleding voor in de plaats mag kopen van jezelf. Zo fijn vind ik dat!

4. de Kleuren

De blaadjes aan de bomen die gaan veranderen van kleur en dan langzaam loslaten. Die kleuren zijn toch echt betoverend mooi? Herfstkleuren vind ik echt prachtig. Al dat rood, geel en bruin in verschillende tinten -> adembenemend. Het zijn ook helemaal mijn kleuren. In mijn garderobe kom je ze tegen. Misschien ben ik stiekem toch wel een beetje een herfstkind.

redenen waarom de herfst leuk is

5. de Herfstzon

Zo’n dag dat het net warm genoeg is dat je zonder jas naar buiten kunt of alleen een lekkere dikke trui aan trekt. En dat je dan heerlijk gaat wandelen en de herfstzon heerlijk op je gezicht schijnt. Ik hou van de herfstzon. Ik vind niet alleen de kleuren van de herfst prachtig, maar de herfstzon geeft ook net een soort ander, mooier licht. Herken je dat?

6. Soep

Soep, ik ben er dol op, maar op de een of andere manier heb ik er in de zomer toch minder zin in. In de herfst compenseer ik dat door liters soep per week te eten/drinken. Rode linzensoep, pompoensoep, broccolisoep, thaise kippensoep, ik blijf maar soep eten. Verwacht dus weer een aantal soeprecepten dit najaar!

7. Sinterklaas Snoepgoed

Om even in de eetsferen te blijven, er liggen weer pepernoten, kruidnoten, marsepein, borstplaatjes en al die andere heerlijke traktaties in de winkel. En ja, dat is helemaal niet goed voor je, maar wel heel lekker.

8. Herfstkleuren II

Niet alleen buiten veranderen de kleuren, maar je kleding en make-up mag ook weer donkerder. Ook daar hou ik van. Gewoon lekker donker dragen, zonder dat je voor gothic wordt aangezien. Ik hou van donkere nagellak in de herfst en winter, terwijl ik in de zomer en lente liever pastel of felle kleuren draag. En ook mijn lipstick mag weer donkerder en mijn oogmake-up wat donkerder aangezet. Ja, die herfst is wel aan mij besteed.

Natuurlijk zijn er ook nadelen te noemen, mijn haar en ik haten regen bijvoorbeeld. En de treinen die continu vertraging hebben, de verwarming die weer aan moet en ga zo maar door. Maar al met al wegen de voordelen wat mij betreft op tegen de nadelen. Ik vind de herfst leuk!

Jij ook? Wat vind jij het leukst aan de herfst?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits uitgelichte foto: Rula Sibai, foto in het artikel: Ali Inay, beiden via Unsplash.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.