TOP
Beauty

5 tips voor mooie wimpers

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Zal ik het maar eerlijk vertellen? Ik droom van lange volle wimpers, als ik iets graag zou willen op beautygebied, zijn het luscious lashes, maar die heb ik natuurlijk niet. Ooit probeerde ik het wimpergroei serum Revitalash, dat gaf wel iets resultaat, maar niet genoeg om echt tevreden te zijn. Wimperverlenging? Vind ik eng. Zal je zien dat ik net allergisch ben voor de lijm en uiteindelijk wimperloos eindig. Echt iets voor mij.
Als ik vertel dat ik mooiere vollere wimpers zou willen hebben, roepen vriendinnen: “Jij hebt toch prima wimpers?” Nou nee dus. Ik fake prima wimpers en langzamerhand worden ze wel steeds iets mooier en voller. Vandaag deel ik mijn tips met je.

Wimpertips Dejlig

1. Gebruik een wimperkruller

Ik gebruik bijna altijd een wimperkruller voordat ik mijn mascara opdoe. Deze zorgt voor mooiere omhoog gekrulde wimpers in plaats van korte recht toe recht aan wimpertjes. Wimpers met een opwaartse krul maak je, door met een licht pompende beweging de wimperkruller bij de wimperaanzet te plaatsen en dan met een glijdende zachte beweging naar boven te trekken over de wimpers heen. Gebruik de kruller altijd voordat je je mascara opdoet, niet erna, want dan kunnen je wimpers breken.
Zelf heb ik echt al meer dan 10 jaar dezelfde wimperkruller van Shu Uemera (en op de foto hierboven zie ik dat die eigenlijk aan vervanging toe is).

2. Laat je mascara even drogen voordat je een tweede (of derde) laag aanbrengt

Voor mooie wimpers heb je een beetje geduld nodig. Ik wist het eerst ook niet, maar als je je wimpers even laat drogen tussen elke laag, heeft dat een soort opbouwend effect op de wimpers, terwijl als je een tweede laag aanbrengt als de mascara nog nat is, krijg je als het ware een grote klomp mascara en heb je kans op spinnenpootjes.
Chanel le volume is mijn favoriete mascara die ik zelf gebruik en elke keer weer terug koop.

3. Gebruik een wimperkammetje om klontjes en/of spinnenpootjes te voorkomen

Het beste is een metalen kammetje. Je wacht even tot de eerste laag mascara droog is; dat moest je toch al doen (zie punt 2), dan kam je je wimpers zachtjes omhoog. Ik moet je stiekem bekennen dat ik zelf momenteel een plastic wimperkammetje van Ici Paris heb, omdat ik geen idee heb waar ik de metalen gelaten heb. Die van plastic werkt ook, maar de metalen is echt fijner.

4. Probeer verschillende soorten mascara over elkaar uit

Sommige merken mascara werken absoluut niet in combinatie met elkaar en gaan meteen klonteren, maar sommige werken samen beter dan alleen. De substanties en de verschillende borsteltjes kunnen jouw toverformule voor perfecte wimpers zijn. Zelf ben ik bijvoorbeeld heel blij met de combi Chanel le Volume en Maybelline Volumm’Express Collossal Mascara.

5. Gebruik een conditioner voor je wimpers

Nee, niet de conditioner die je voor je hoofdhaar gebruikt, maar een speciale. Je hebt verschillende serums die je kunt kopen, maar je kunt net zo goed gewoon vaseline gebruiken. Echt, dat is de favoriete beauty truc van veel modellen. Een nachtje met een flinke dot vaseline op de wimpers slapen. De volgende dag zijn je wimpers weer goed gehydrateerd en zien ze er meteen voller uit. En doordat ze goed gehydrateerd zijn, zullen ze ook weer een klein beetje groeien. Bo-nus!

Dit waren mijn tips voor mooie wimpers, heb je zelf nog tips over hoe je je wimpers kunt verzorgen, welke mascara het beste is volgens jou, of welk wimpergerelateerde opmerking dan ook, een reactie is altijd welkom!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.