TOP
's ochtends sporten beter
Health Sport

5 redenen waarom ’s ochtends sporten beter is

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ben jij een ochtend- of een avondmens? Zelf ben ik meer dat laatste. Maar als het op sporten aankomt, dat doe ik dan wel weer liever in de ochtend. Omdat ik me dan eigenlijk de rest van de dag goed voel over mezelf en met 2-0 voorsta. Maar nu ik ook nog weet dat het beter voor je is, vind ik het natuurlijk helemaal een goede motivatie. In dit blog artikel lees je 5 redenen waar ’s ochtends sporten beter is…

5 redenen waarom ’s ochtends sporten beter is

1. Als je sport, verhoogt je metabolisme. Dus dan begin je je dag meteen goed, want je hebt als het ware je motortje aangezet om, het voedsel dat je de rest van de dag eet, te verbranden. Sport je ’s avonds voordat je naar bed gaat, verhoog je je metabolisme ook, maar dan zal je relatief minder voedsel eten om te verbranden.

2. Je kunt je beter focussen, omdat je minder afgeleid wordt. Vooral als je vroeg in de ochtend gaat sporten, want dan zijn de meeste mensen nog niet eens wakker. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg voor acht/negen uur (bijna) geen appjes en wordt dan ook nauwelijks gebeld.

LEES OOK >>> Sporten tijden je menstruatie? Wel of niet doen?

3. De drukte vermijden; hoe irritant is het als je tijden moet wachten totdat je nu eindelijk op jouw favoriete apparaat kunt? Sportscholen zijn ’s ochtends veel minder druk, dus je kunt lekker op de crosstrainer als jij dat wilt en je hoeft je niet te storen aan overvolle kleedruimtes, kletsende tuttebellen op de loopband en stinkende en kreunende mannen bij de gewichten.

4. Je krijgt na een goede work-out een endorfine rush, waardoor je energie en humeur drastisch verbeteren. En zo zal je automatisch de dag beter aan kunnen. Heb je een lastige meeting op werk, dan is het dus ZEKER een aanrader om ’s ochtends te gaan sporten.

5. Na het sporten heb je minder zin in ongezond eten. Je bent namelijk al in een gezonde gemoedstoestand. Laat dat pak koekjes maar lonken, jij hebt voldoende aan glas water en een stronk selderij. Zelf heb ik dat heel erg, dan denk ik: ‘Oh ik ben al zo goed bezig, zonde om nu dat chocola op te peuzelen.

Natuurlijk zijn er nog meer goede redenen te noemen en er zijn voor avond work-outs ook zeker voordelen op te sommen.

Sport jij liever in de ochtend of in de avond? En heb je zelf nog andere redenen waarom je beter in de ochtend kunt sporten? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Bronnen en meer informatie: Shape.com & Dailyhealthpost.com

Uitgelichte foto © Daxiao Productions via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

6 COMMENTS
 • Feel Good & Glow
  2 jaar ago

  Zelf geef ik mijn cliënten in mijn praktijk voor sportmassages altijd mee om ook vooral in de ochtend te gaan sporten. De reden? In de ochtend heb je uitsluitend één reden om niet te gaan. Namelijk het niet uit bed willen stappen. In de avond zijn er altijd zoveel andere redenen te bedenken om niet te gaan…

 • Sonja
  2 jaar ago

  In de avond ging ik vroeger, maar nu ik de ochtenden ga, voel ik mij heerlijk fit en zijn die demonen uit mijn hoofd verjaagd. Mocht ik in de toekomst moeten werken, dan komt er hier in huis een gym… dan zeg ik toedeloe tegen mijn blogkamer! Serieus, sport voor alles!

 • Saskia
  2 jaar ago

  s ‘Morgens sporten vind ik persoonlijk het lekkerste dat dat er is. Meteen de dag goed beginnen. Helaas lukt dat niet altijd. Maar als het even kan…

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Heb ik ook hoor. Vooral als de kleine thuis is, lukt het niet. Maar in het weekend of op de KDV dagen probeer ik altijd ’s ochtends te gaan.

 • Jacqueline
  2 jaar ago

  ’s Avonds ben ik vaak al te moe van alles wat ik gedaan heb, dus komt het niet meer van sporten. Ik ga dus meestal op mijn vrije dagen in de ochtend. Niet voor mijn werk hoor, dan zou ik er wel heel vroeg uit moeten. ?

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb zo’n bewondering voor mensen die voor hun werk nog gaan zwemmen of yoga’en, haha.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.