TOP
Editorial

2017 in lijstjes op Karenz.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Net als vorig jaar plaats ik op 3 januari nog een terugblik naar het afgelopen jaar. En net als vorig jaar ook vandaag geen Peaks wegens een overdosis aan persoonlijk overzicht afgelopen week. Nog een een keer terugblikken en dan volle kracht vooruit het nieuwe jaar in :). Afgelopen week las je al mijn persoonlijke jaaroverzicht, vandaag lees je mijn jaaroverzicht op de blog. Dat doe ik op bijna dezelfde manier als de afgelopen jaren; 2017 in lijstjes. Ik was zelf nog al verbaasd over de best gelezen blogs en die komen ook totaal niet overeen met de blogs waar ik enorm trots op ben, dus ik ben benieuwd hoe jij dat ziet? Naast best gelezen en meest trots op, behandelde ik vorig jaar ook de zoektermen waarmee mensen mijn site vonden en┬ámeest trouwe reageerders. Maar die sla ik dit jaar over, omdat het bijna hetzelfde lijstje is als vorig jaar ­čÖé Wel vertel ik je nog wat aanvullende informatie over de site.

2017 in lijstjes op Karenz.: Top 10 meest trots op

dingen die je niet moet zeggen tegen iemand waarbij zwanger worden niet lukt

In volgorde van publicatie:

1. ‘Geachte mevrouw Calkoen‘: Er is nog geen offici├źle uitspraak geweest in zaken adoptie, maar het is nog steeds iets waar ik kwaad om kan worden. Het belabberde onderzoek en de uitspraak van de RSJ. Ik dacht dat alleen struisvogels hun kop in het zand steken, maar mevrouw Calkoen heeft na deze hele ophef nooit meer iets van zichzelf laten horen. Eerst met je kop continu in beeld omdat je denkt dat je iets fantastisch hebt gepresteerd, maar na alle kritiek als een klein kind in een hoekje gaan zitten. Wees dan een vrouw en kom nu ook met een reactie. Of treed af, maar doe iets. Dit is toch te laf en onprofessioneel? Al wisten we dat laatste natuurlijk al.

2. ‘Uw adoptiekind‘: Deze blog moest ik echt ‘kwijt’. Al had dat wel een consequentie. Het is overigens nog steeds een worsteling voor mij. Aan de ene kant wil ik open over adoptie zijn, aan de andere kant wil ik onze zoon niet te veel stigmatiseren. Hij is niet anders dan andere kinderen, maar door het continue label adoptie, houd ik het zelf ook in stand. Soms zie ik mensen op Instagram bij elke foto van hun kind de hashtag #adoption gebruiken. Dat zou ik zelf om die reden nooit doen.

3. ‘Een spontane zwangerschap‘: Ik ben intenst gelukkig met Robin en ik ben zelfs blij dat het zo is gelopen, maar toch is het fijn om het verdriet een plek te kunnen geven en achter je te kunnen laten. Een blog is een heerlijke uitlaatklep en met sommige blogs kun je anderen ook helpen. Dit is er zo een. Wat heb ik veel mailtjes gekregen van vrouwen naar aanleiding van deze column.

4. ‘Mag ik het hondje aaien?‘: Blogs zoals ik ze vroeger altijd schreef. Mijn oude blog bestond alleen maar uit dit soort columns. Stiekem verlang ik wel eens terug naar een blog met alleen maar columns, maar het is best een intensieve manier van schrijven. Ik weet niet precies hoe ik dat anders kan formuleren. Je moet er gewoon meer je best voor doen, dan een review blog of een lifestyle lijstje.

5. ‘Mijn eerste moederdag als moeder‘: Hier hoef ik toch niets aan toe te voegen?

6. ‘19 juni 2016‘: Robin’s geboortedag. De dag dat ik bewust onbewust moeder werd. En een column waar ik ook veel mailtjes over kreeg van lezers die geraakt waren. Dat vind ik mooi om te horen. Begrijp je vast wel.

7. 10 dingen die je niet moet zeggen┬átegen iemand waarbij zwanger worden niet lukt: Nog zo’n blog waar ik veel reacties en mailtjes op kreeg. Ik ben blij dat ik ‘m gepost heb. Vooral omdat ik veel reacties kreeg dat mensen eindelijk begrepen wat ze wel tegen hun schoonzus/zus/vriendin of buurvrouw konden zeggen. Fijn is dat.

8. ‘Maar wat is dan het alternatief?’: Van die mensen met een hele sterke mening over adoptie. Ik wond me er zo over op dat ik deze blog schreef. En dat is mooi, want nu hoef ik de discussie nooit meer te voeren. Ik kan gewoon naar dit blog artikel verwijzen :).

9.┬á ‘Voor wie doe ik het eigenlijk?‘: Je hebt het ook al kunnen lezen in mijn persoonlijk jaaroverzicht, maar dit jaar ben ik part time gaan werken. Het lukt me niet elke week hoor, want vooral in december had ik het weer enorm druk. Toch probeer ik over het algemeen echt meer vrije tijd vrij te maken en die trend zet ik in het nieuwe jaar door. Ook dit artikel leverde enorm veel respons op trouwens. Fijn is dat, dat andere mensen het dan herkennen. Gedeelde smart is halve smart.

10. Heb jij wel eens pleegzorg overwogen?: In 2018 wil ik meer de diepte in met Karenz. Ik zal daar binnenkort meer over vertellen, maar ik plaats liever minder blogs waar ik 1000% achtersta en hard aan heb gewerkt, dan 13 in een dozijn blogjes. Aan dit artikel heb ik dagen gewerkt en ik ben er trots op dat ik dit onderwerp heb aangekaart. Het is prettig om te horen dat zo veel mensen nagedacht hebben over pleegzorg, maar vooral ook dat mensen die er nooit over nagedacht hebben, dat misschien wel zijn gaan doen. Van 3 mensen weet ik het zeker en daar ben ik apetrots op. Hopelijk gaat er ook meer veranderen in ons Nederlandse pleegzorg systeem.

2017 in lijstjes op Karenz.: Top 10 best gelezen blogs

10 dingen die ik niet meer kan sinds ik moeder ben

1. 10 dingen die ik niet meer kan sinds ik moeder ben: In tegenstelling tot de andere blogs uit dit rijtje is dit geen blog waar veel mensen via Google op terechtkomen. Het is gewoon zo’n blog die in een paar weken tijd mega goed gelezen werd. Waarschijnlijk ook door de herkenbaarheid. Meer dan 27.000 keer. Ik vind het veel.

2. 10 dingen die je niet moet zeggen tegen iemand waarbij zwanger worden niet lukt: Deze blog staat ook in het lijstje van meest trots op en ik ben er dus ook heel trots op dat ‘ie zo hoog in het meest gelezen rijtje staat.

3. 5 handige schoonmaaktips voor de keuken: Altijd leuk… als een betaalde opdracht z├│ goed gelezen wordt. Tips worden sowieso altijd wel goed gelezen en deze blog werd ook gedeeld op de facebookpagina van de opdrachtgever zelf, dus dat zal absoluut ook mee gewerkt hebben.

4.┬áOenobiol beautysupplementen: Dat is toch wel het fijne van dit soort artikelen. Daar komt via Google ook veel verkeer op binnen, omdat mensen op zoek zijn naar info. Deze maand schrijf ik mijn ‘eindoordeel’, want ik slik nu sinds september de supplementen, dus ik ga je er meer over vertellen!

5. Lekt de luier van je baby ’s nachts door? Dat kun je voorkomen!: Inmiddels staat deze blog ergens bovenaan in Google en zorgt deze blog voor redelijk wat constant verkeer. Sterker nog, het behoort tot een van de blogs waar ik dagelijks het meeste verkeer op binnenkrijg. Dat begrijp ik wel, want het is ook een handig en divers artikel. Mede door de input van zo veel moeders!

6. De 10 raarste berichten die ik in Facebook mama groepen voorbij zag komen: Ik moest het echt even met anderen delen en blijkbaar vond men het interessant om te lezen. Begrijpelijk. Inmiddels heb ik genoeg inspiratie voorbij zien komen voor deel 2 en 3 dus die heb je binnenkort van me tegoed.

7. Kidz Impulz Speelkleed: Is het heus? Ja het is heus. Mede dankzij Google en mensen die blijkbaar op zoek waren naar een fijn speelkleed voor hun baby/dreumes. Het is ook een fijn kleed, daar niet van, maar om nou zo vaak gelezen te worden… Ik weet niet. Er zijn blogs waar ik trotser op ben.

8. Mini by Easywalker Buggy: Wat voor nummer 4 geldt, geldt ook voor deze review. Mensen zijn op zoek naar informatie en komen automatisch op je blog terecht. Fijn!

9. Wat zou ik doen als ik nog een jaar te leven zou hebben?: Deze blog is een advertorial die ik absoluut ook zelf zonder opdrachtgever geschreven zou kunnen hebben. Wat dat betreft was het een prachtige opdracht. Ik vind het dan ook supermooi om te zien dat ‘ie in mijn top 10 van best gelezen blogs staat.

10. Beste supermama: Deze blog schreef ik eigenlijk als antwoord op de supermama’s die kritiek hadden op mijn blog die hier op nummer 1 staat. Van die moeders die alles beter weten en kunnen. Blijkbaar herkennen veel normale moeders die gewoon durven toe te geven dat het niet allemaal altijd rozengeur en wodka lime is dat, want die blog werd heel goed gelezen! Overigens kwam er op deze blog ook weer kritiek. Maar ik ben wel klaar met de briefwisseling met de betweter brigade. Hier moeten ze het maar mee doen ;).

Extra informatie:

weinig gereageerd op blogs

In 2017 nam ik afscheid van Dejlig en verhuisde ik over naar Karenz. Ook ging ik vloggen. Daar ben ik weer mee gestopt. Af en toe neem ik wel nog filmpjes op, maar voor mezelf en mijn gezin vind ik vloggen een te grote belasting. Ik heb ook geen zin om zo veel van mijn leven te delen en het past ook niet echt bij mij.

Dit jaar waren er in totaal 1.100.000 pageviews en 495.000 unieke bezoekers op de blog. Meer den een miljoen! Mensen bleven gemiddeld 1 minuut en 18 seconden lezen en de bounce rate was 67%. Dat is nog vrij hoog, maar ik heb nou eenmaal veel Google verkeer en dan krijg je dat. Het was in ieder geval minder dan vorig jaar en dat was een van mijn doelen, dus dat doel is bereikt. Gemiddeld lezen mensen 1,54 pagina en voor volgend jaar wil ik dat graag omhoog.

Al met al is het qua cijfers een succesvol jaar geweest. Het is niet mijn ambitie om verschrikkelijk te groeien, maar ik vind het wel leuk als mijn bounce rate nog verder omlaag gaat en het gemiddeld gelezen aantal pagina’s omhoog. Maar als dat niet lukt, ben ik niet teleurgesteld of zo. Ik vind het gewoon leuk om nog ergens een doel te hebben.

Dit jaar werd er wel behoorlijk minder gereageerd, behalve op de Let’s Talks. Daar wordt nog redelijk veel op gereageerd. Gelukkig blijven er altijd wel nieuwe onderwerpen zich aandienen, dus ik ga er in 2018 lekker mee door.

Afgelopen maanden ben ik minder gaan plaatsen, maar dat is niet ten koste van mijn bezoekersaantallen gegaan, dus daar ben ik enorm blij mee. Ik hoop dat ik het komende jaar deze trend kan doorzetten en ik ben enorm dankbaar voor alle (vaste) bezoekers, fijne feedback, leuke opdrachten die ik krijg, mooie winacties die ik mag doen en ga zo maar door.

Dat 2018 maar weer een mooi blogjaar mag worden! Nogmaals… bedankt voor het lezen en mocht je zelf nog leuke onderwerpen weten die je graag wilt terugzien, zeg het gerust. Wellicht kan ik er wat mee?

Staat jouw favoriete blog artikel van vorig jaar in een van de twee rijtjes hierboven? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto┬á┬ę Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.