TOP
2016 in lijstjes
Editorial

2016 in lijstjes op Dejlig

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Voor als je eergisteren hier niet al bezoek was: Gelukkig nieuw jaar! Ik hoop dat iedereen een mooie jaarwisseling heeft gehad en vol frisse moed aan het nieuwe jaar is begonnen! Deze week even geen Personal Peaks op Dejlig, vanwege een overdosis aan persoonlijke overzichten deze week. Volgende week doe ik lekker twee weken in één. Wel wil ik vandaag op een andere manier terugblikken naar 2016 en wel op dezelfde manier als ik vorig jaar deed met een 2016 in lijstjes op Dejlig. Een laatste terugblik naar een jaar dat voor mij persoonlijk in alle opzichten een waanzinnig jaar was. Op welke artikelen ben ik het meest trots? Wat waren de meest gebruikte zoektermen? Wie waren de meest trouwe reageerders? En wat waren de best gelezen artikelen? Stay tuned… we gaan nog even terug naar 2016.

2016 in lijstjes op Dejlig: Top 13 meest trots op

onze mooie verrassing

In willekeurige volgorde en heel schaamteloos 13 artikelen omdat ik geen keuze kon maken:

 1. 11 verschillende trouwjurken en de verhalen daarachter: In februari had Zeeman een actie en kon je in die winkel een supergoedkope trouwjurk scoren. Omdat ik mijn eigen trouwjurk best bijzonder vond, besloot ik 10 colllegabloggers te interviewen over hun trouwjurken met foto’s erbij. Dat artikel werd een mega succes en ik vind het nog steeds een van mijn leukste blog artikelen omdat het zo’n lekker feel good artikel is. Overigens is Rory door dit interview weer met een filmpje op LindaTV geweest, dus hoe leuk is dat!?
 2. Lief Lijf…: De eerste column waarin ik me op Dejlig ontzettend kwetsbaar opstelde. Ook deze column werd enorm goed gelezen en heel vaak gedeeld. Als ik ‘m teruglees, ben ik er nog steeds zo trots op. Voor mij was het schrijven een soort van afsluiten en dat werkte. Door die column kon ik een bepaald hoofdstuk in mijn leven achter me laten.
 3. Een kind met het syndroom van Down. 4 moeders vertellen…: Voor de Saturdays Stories interviewde ik 4 moeders van kinderen met het syndroom van Down. Alle vier de kinderen waren totaal verschillend en de moeders bekeken de handicaps van hun kind ook heel verschillend. Ik kreeg veel mooie reacties op dit artikel, maar ook een aantal rare. Waar ik heel trots op ben, is dat het artikel nog steeds genoemd wordt op een van de websites voor ouders met een kind met Down.
 4. Column: Wat zegt die reactie over jou? Naar aanleiding van de rare reacties die op bovenstaand interview binnenkwamen, schreef ik deze column. Ik schreef het uit mijn tenen en ik als ik het lees, ben ik er nog steeds heel blij mee. Ik vind dat ik met deze column een rake snaar raak en ik ben er trots op. Ook fijn: naar aanleiding van deze column kreeg ik een aantal excuus mailtjes. Dat is ook wel eens fijn.
 5. Onze mooie verrassing: Ik denk dat ik hier niets aan toe hoef te voegen, dat spreekt wel voor zich.
 6. Column: In het Baby Walhalla: In dit lijstje komen nog een aantal ‘adoptie’ columns voorbij. Het zijn voor mij ook een soort dagboekjes. In deze column vertel ik hoe we last minute nog baby boodschappen deden in de VS en dat was achteraf dus best grappig.
 7. Column: Bij de Incheckbalie: Hetzelfde geldt voor deze column; alsof ik mijn dagboek lees. Maar dit blog artikel is dan wel wat emotioneler: Het moment dat ik de stress kon gaan laten varen en kon gaan realiseren. Ik vind ‘m mooi.
 8. Ik ben boos. Heel boos: Toen we terugkwamen uit de VS kwam ik voor een rare verrassing te staan. Ik kreeg een akkefietje met het UWV en ik schreef een boze brief. Die vervolgens werd overgenomen door Vrouw.nl, massaal gedeeld werd door bekenden en onbekenden en waarop ik leuke, ontroerende en meelevende reacties op kreeg, maar vooral ook erg nare opmerkingen. Nou ja.. dat heb ik ook in mijn jaaroverzicht gezegd; niet iedereen is even goed ontwikkeld op bepaalde gebieden. Their loss, niet het mijne!
 9. Wat is de naam van jouw kind(eren). En waarom? 6 moeders vertellen…: Voor dit interview geldt eigenlijk hetzelfde als voor het trouwjurken artikel. Ik vond het een superleuk interview om uit te werken, te schrijven en te lezen. Namen van kinderen zijn toch altijd een ding, leuk om de achtergrond achter namen te lezen.
 10. Geachte mevrouw Calkoen (open brief aan de RSJ betreft haar conclusie): Zelden bracht een blog artikel zo veel te weeg als deze open brief. Ik mailde met kamerleden, sprak met journalisten, beantwoordde zo ontzettend veel mailtjes dat mijn vingers lam werden van het typen en ik ben er hartstikke trots op dat ik mijn site ook voor een dergelijk topic heb kunnen gebruiken. Binnenkort lees je er meer over!
 11. Geen kneusje: In het verlengde van de open brief lag Josan en mijn campagne #geenkneusje. Het was enorm fijn om te zien dat de campagne door anderen ook opgepakt werd en dat er zelfs van mensen die wij helemaal niet kenden blogs verschenen met de hashtag #geenkneusje. Ik vind mijn eigen column die ik schreef over mijn zusje een van de mooiste blogs die ik het afgelopen jaar publiceerde.
 12. Let’s Talk: 10 stomme blog dingen die mogen achterblijven in 2016: Sommige blogs zijn gewoon heel leuk om te schrijven. Het is dan helemaal leuk als ze goed ontvangen worden en anderen er ook om moeten lachen. Dat was bij deze blog zeker het geval.
 13. Ik ben 1 op de 6: Nog een blog artikel waar ik veel mooie reacties op kreeg en dat waanzinnig vaak gedeeld werd. Ik krijg nog steeds mailtjes van vrouwen en mannen die zich hierin herkennen en dat vind ik mooi. Het is toch een van de grootste complimenten als je mensen op de een of andere manier kunt helpen met je blogs.

2016 in lijstjes op Dejlig: Top 10 meest gebruikte zoektermen

filorga producten

In 2016 waren er bijna 106.000 zoekopdrachten waarmee mensen Dejlig vonden. Dit waren de meest gebruikte zoektermen (overigens zijn de meeste zoektermen onbekend):

 1. Muntblaadjes: Met deze zoekterm kan je op Dejlig op verschillende artikelen uitkomen, maar Wat doet munt voor je gezondheid? staat helemaal bovenaan in Google.
 2. Balkonplanten: SEO technisch nog steeds een van meest succesvolle artikelen ooit is 6 geschikte planten voor balkon/terras.
 3. Vaseline: Weet je dat er nog steeds wel eens mensen mailen met tips waarmee ik dit artikel over vaseline zou kunnen aanvullen?
 4. Gesprongen adertjes benen: Ik ben blijkbaar niet de enige met dit probleem.
 5. Beauty Pillow: Ook nog steeds een pageviewkanon. Mijn review over het beauty pillow. Toevallig ben ik nu een nieuw soort aan het uittesten, dus daar lees je binnenkort meer over.
 6. Indische gehaktballetjes: Een recept waar ik heel trots op ben, zelf ook echt HEERLIJK vind en niet alleen in mijn persoonlijke keuken een succesrecept is, is Pittige Indische Gehaktballetjes uit ‘Zoals alleen oma dat kan’. Als je het nooit gemaakt hebt, moet je dat zeker een keer doen!
 7. Bevroren fruit: Is bevroren fruit net zo gezond? is een blog artikel dat deze zomer al 3 jaar oud is, maar het wordt nog steeds ontzettend goed gelezen. En terecht… want ik vind het best een goed artikel.
 8. Bloemen bruidsboeket oktober: Dat vond ik stiekem wel een verrassende zoekopdracht om zo bovenaan te staan. Toch doet deze specifiek opdracht waarmee je op dit artikel over bruidsboeketten uitkomt, het dus heel goed.
 9. Filorga Time Filler: Alle zoekopdrachten over Filorga staan hoog, maar deze review over de Filorga Time Filler staat het allerhoogst.
 10. Garnalen boontjes kokosmelk: Oh dit recept is toch zo makkelijk en zo lekker. Waarom mensen het dan toch elke keer moeten googlen? 😉

2016 in lijstjes op Dejlig: Meest trouwe reageerders

gastric bypass

Net als vorig jaar: Een applaus voor jullie want jullie zijn de besten!

In willekeurige volgorde:

 1. Net als vorig jaar staat Anne-Marie van My Happy Kitchen in mijn top 10 van meest trouwe reageerders. Vorig jaar hoopte ik dat we elkaar een keer wat uitgebreider zouden spreken op een event en dat is dit jaar gelukt op het HEMA kerst event. Anne-Marie en ik volgen elkaar al best lang en dit jaar had deze leuke en stoere vrouw ook nog een hoofdrol in een van mijn Saturdays Stories.
 2. Sonja van Yustsome is nieuw in het lijstje, maar reageert bijna altijd op mijn blog artikelen. In het echt is ze ook net zo lief als dat ze reageert. Dat weet ik omdat ze mee is geweest naar de ANWB cursus waar ik een aantal volgers mee naar toe mocht nemen.
 3. Nog zo’n leuke vrouw: Loes van gewoonietsmetloes.nl, enorm trouwe en leuke reageerder, maar sinds dit jaar ook een redactielid van Dejlig!
 4. Jacqueline van Salamistinkt is een nieuwe reageerder. Ik waardeer haar reacties enorm, omdat ze Jacqueline volgens mij het hart op de tong kan hebben en best ‘eerlijke’ reacties kan geven. Dat houdt me scherp ;).
 5. Marije van Pluseenbeetje woont in hetzelfde dorp als ik en daardoor herkent zij vooral veel van mijn Personal Peaks. Grappig is dat.
 6. Annette komt hier al wat langer en heeft zelf een beautyblog Annagesgracefully.com. Bij sommige mensen heb ik inmiddels echt idee ze te kennen, Annette is daar een van.
 7. Ik weet niet hoe Aneta ooit op mijn blog kwam, maar sindsdien komt ze best vaak even buurten. Aneta heeft zelf ook een blog Love4Seasons.
 8. Ook Nathalie ken ik al best wat langer en zij zit ook in mijn trouwjurken artikel. Ik vind het altijd leuk als bekende volgers mijn winacties winnen en ik was dan ook blij dat dat bij deze winactie het geval was. Nathalie van Veusteveul won ‘m. Jeuj!
 9. Ik denk dat ik Nathalie uit de 30+ groep ken en volgens mij ken ik Marijke daar ook van. Net als alle andere leuke dames, heeft ook Marijke een blog, samen met haar zus trouwens: Mamasmetthee. Ook Marijke is wel eens voorbij gekomen op Dejlig in een rubriek die inmiddels ter ziele is gegaan.
 10. Als je me al wat langer kent, dan weet je dat Desirée van Curvacious inmiddels echt een vriendin van mij is geworden. En ja… vriendinnen lezen elkaars blogs en reageren bij elkaar. Niet elke dag, maar vaak wel!

2016 in lijstjes op Dejlig: Best gelezen artikelen

Spannend! Welke blog posts zijn er nou het afgelopen jaar het meest en best gelezen? Dit is de top 10:

 1. Ik ben boos. Heel boos. Tja, dat viel te verwachten natuurlijk. Inmiddels zijn er al best wat blogposts hier viral gegaan, maar deze ging het meest viraal.
 2. Geachte mevrouw Calkoen (open brief aan de RSJ betreft haar conclusie). Ook dit blog artikel ligt best wel voor de hand dat ‘ie het goed zou doen in de top 10. Alleen dit artikel stond wel maar 2 maanden online, dus dan is ‘ie alsnog hoog geëindigd.
 3. Kerst met Allerhande. Een advertorial in de top 10? Jazeker! Hoe leuk is dat? En het bewijs dat ook commerciële content goed gelezen kan worden, zeker als het een persoonlijk artikel is met zo’n leuk thema als Kerst!
 4. Ik ben 1 op de 6. Zelfde verhaal als nummer 1 en 2. Dit was een blog artikel dat viral ging, dus ja… dan kom je in de top 10!
 5. Gezonde Brownies (zonder geraffineerde suikers). Dit vind ik zelf dan wel weer grappig om te zien; zo’n simpel recept als gezonde brownies en dat dan zo veel lezers trekt. Overigens vind ik de foto’s bij dit artikel ook best mooi (al zeg ik het zelf).
 6. Cocoonen met Koeka (hoe belangrijk zijn accessoires voor je inrichting?!) De Kerst Allerhande verbaasde me niet, maar dit artikel eigenlijk wel. Ik weet wel dat het goed gelezen was, maar zo goed? Grappig om te zien! Komt zeker door die knappe Robin die hier een hoofdrol in speelde!
 7. Hartige muffins (Leuk en lekker voor op de Paastafel). Van dit recept wist ik wel dat het goed gelezen was. Rond Pasen stond het weken bovenaan. Leuk om te zien, omdat ik zelf ook wel blij met dit recept was.
 8. Tea Tree Oil (het wondermiddeltje voor in je badkamerkastje). Soms krijg ik op een artikel ontzettend veel verkeer vanaf Facebook. Dat is leuk, maar wat wel jammer is, is dat ik dan nooit precies kan zien, waar het nou vandaan komt? Van een pagina? Of van een groep. Bij dit blog artikel was dat het geval. Geen idee waar het gedeeld is, en ik ben daar dus best nieuwsgierig naar!
 9. Pita Pizza’s (ideaal voor lunch/diner of borrel). Nog een recept, maar dan wel een waarvan het me verbaast dat ‘ie in de top 10 staat. Ook een enorm simpel recept trouwens.
 10. 5 natuurlijke anti muggen middelen. Ook dit artikel werd op diverse pagina’s gedeeld en het wordt enorm goed gevonden in Google. Het is ook compleet ergens op een andere blog gekopieerd, maar dat heb ik inmiddels offline kunnen halen.

Net niet in de top 10 staat het interview met de moeders met een kind met Down, en ook de aankondiging dat we Robin mochten gaan halen, heeft de top 10 net niet gehaald. Meestal zijn dat toch de SEO technische artikelen die het zo goed doen.

En hiermee ben ik aan het einde gekomen van 2016 in lijstjes op Dejlig!

Welk artikel is jou het afgelopen jaar het meest bij gebleven? En als je zelf blogt, wat was jouw best gelezen artikel? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © vander via Shutterstock.

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.