TOP
2015 in lijstjes
Editorial

2015 in lijstjes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Aan het einde van het jaar vliegen je de lijstjes om de oren. Op Dejlig doe ik daar gewoon lekker aan mee.  Ook ik vind het leuk om het jaar even na te beschouwen in 2015 in lijstjes. Het jaar is natuurlijk nog niet compleet voorbij, maar het lijkt me sterk dat er de laatste twee dagen nog baanbrekende dingen gebeuren. Ik heb me met mijn lijstjes laten inspireren door Nicole, want ik vond haar lijstjes zelf heel leuk om te lezen. Zelf heb ik een rubriek anders ingevuld en ik ga je dus vertellen wat de artikelen zijn waar ik het meest trots op ben, de meest gelezen posts, de meest gebruikte zoekwoorden en de mensen die het meeste op Dejlig reageerden. Je staat vast te popelen om de lijstjes te bekijken, dus we gaan beginnen…

2015 in lijstjes: Top 10 meest trots op

2015 in lijstjes: let's talk

In willekeurige volgorde:

 1. Woman Who Changed the World: Rosa Parks: ‘Vroeger’ als in vorig jaar had ik hier een serie over vrouwen die iets voor de wereld betekend hebben. Inspirerende vrouwen. Rosa Parks gaf het startsein voor het einde van de rassen segregatie in de VS. Ik vond het heel leuk om deze serie te maken, maar het kostte heel veel tijd en het werd eigenlijk niet heel goed gelezen. Jammer, maar helaas. Toch ben ik wel trots op deze serie en vooral op dit artikel.
 2. Mijn meest dramatische auto ervaring: Op mijn vorige blog schreef ik alleen maar columns. Dat heb ik hier ook wel een paar keer gedaan, maar op de een of andere rare manier, ben ik daar ook weer mee gestopt. Toch mis ik dat: Columns schrijven. Ik ga het in 2016 dus ook weer oppakken. Deze blog vond ik stiekem best geestig.
 3. De veelgestelde vragen over adoptie deel 1, deel 2 en deel 3: Ja, dat zijn stiekem 3 artikelen. Maar ik kan er niet een noemen waar ik meer trots op ben. Deze blogjes zorgden voor nog meer vragen en eigenlijk heb ik ze nog niet allemaal beantwoord, dus wellicht komt er nog een deel 4.
 4. Recap: de mooie, leuke, fijne & bijzondere mensen op Dejlig #1: Hier komt zeker een deel 2 van en ik noem bewust deze recap, omdat ik echt niet kan kiezen op welke bijdrage ik het meest trots ben.
 5. Let’s Talk: Oordelen over anderen: Ik kreeg enorm veel reacties op deze Let’s Talk. Het zette mensen aan het denken en ik lees hem zelf nog wel eens na. Ook omdat ik er zelf ook heel goed in ben, in oordelen over anderen. Maar ik probeer het niet te snel te doen, al is dat soms echt wel lastig.
 6. 10 redenen waarom je vriendinnen bent (of vrienden): Dit is een blog waar ik zelf gewoon heel blij van word. Lekker positief.
 7. Mijn Zomergasten Fragmenten: Oh wat vond ik het leuk om voor dit artikel fragmenten bij elkaar te zoeken. Ik zou elke maand wel een Zomergasten Fragmenten blog willen maken ;).
 8. Wij zijn vrij; besef je dat?: Op 5 mei dit jaar plaatste ik deze blogpost. Elke dag wordt dit topic actueler. Als je ziet dat vrouwen en kinderen door IS als slaven worden misbruikt, dan draait je maag toch om? Laten we nooit vergeten dat wij in vrijheid leven en anderen niet.
 9. 8 mythes over gezond eten: Als je mijn about pagina hebt gelezen, dan weet je dat ik werk technisch veel bezig ben geweest met gezond eten. Ik heb daar zelf ook een gezonde interesse voor. Niet dat het mezelf altijd lukt om gezond te eten. Heus niet. Maar ik weet er wel veel van en ik vind het ook leuk om daarover te schrijven.
 10. Let’s Talk: Fashion Bloggers: Echt, het is heel erg, maar ik kan om mijn eigen grappen lachen. Deze blog daar kan ik nog steeds om grinniken.

2015 in lijstjes: Top 10 meest gebruikte zoektermen

review beauty pillow

 1. Filorga Time Filler: En dan gingen ze op bezoek bij dit artikel uit 2014. Dat is overigens een artikel waar ik niet zo trots meer op ben omdat ik de foto’s zo lelijk vind.
 2. Vaseline gebruik: En ja, dan kom je bij deze blog uit. Ook een gouden oudje, waar nog steeds dagelijks op gegoogled wordt.
 3. Beauty Pillow: Want daar plaatste ik ooit een review over.
 4. Kukui Olie: Nog zo’n blog die ik met de ervaring van nu, niet zo bien vind. Tijd voor een remake!
 5. Dejlig: Ja hè hè?
 6. Filorga
 7. Primark Winterjassen 2015: Tipje van de sluier, deze blog komt nog voorbij.
 8. Muntblaadjes: Op zoek naar deze informatie?
 9. Muntbladeren
 10. Nynke de Jong: Ik noem Nynke ook wel eens mijn kijkcijferkanon. Elke keer als deze leuke vrouw op tv is wordt er weer massaal op haar gezocht. Ook of ze een vriend heeft trouwens. Voor de mensen die benieuwd zijn? Ja, dat heeft ze. En ze is ook nog eens in blijde verwachting! Hoera!

2015 in lijstjes: Meest trouwe reageerders

Spot On: Diana van den Heuvel

Een applaus voor jezelf, want jullie zijn de besten!

In willekeurige volgorde: 

 1. Melissa van Kiss and makeup Beauty Blog: Melissa was een van de eersten die op Dejlig reageerde en ze is er nog steeds. Supergezellig.
 2. Sunny Mama: Sunny heb ik pas dit jaar leren kennen, maar dat vind ik echt zo leuk. Qua gelijkgestemde blogs, vind ik persoonlijk dat haar blog misschien wel het dichtst bij mij ligt. Ik had bijna al haar artikelen kunnen schrijven. Niet zo goed als Sunny natuurlijk, maar ik bedoel ook de onderwerpen.
 3. Anne-Marie van My Happy Kitchen: Anne-Marie en ik komen ook al meer dan een jaar bij elkaar op bezoek. Ik heb haar dit jaar op een event even snel een handje gegeven, maar ik hoop haar het volgende event wat uitgebreider te kunnen spreken.
 4. Nicole van Meisje Eigenwijsje: Nog zo’n gezellige vrouw die ik dit jaar heb leren kennen. Via de 30+ bloggersgroep op Facebook, maar ook irl op een event. Hopelijk gaan daar in het nieuwe jaar nog veel meer ontmoetingen bijkomen.
 5. Judith van Pink Press: Judith is mijn blogzus. Eerst vlogen we elkaar tijdens een verhitte discussie bijna in de haren, om een half uur later heel hard te kunnen lachen om dezelfde grappen. Dat doen zusjes. Toch?
 6. Annette van Anna ages Gracefully: Annette en ik komen ook al een hele tijd bij elkaar over de vloer. Ik heb haar ook even een snel handje geschud tijdens de Unexpected Fashion Battle in Amstelveen waaraan ik meedeed en zij zo lief was om even te komen kijken. Annette is niet alleen leuk, maar ook HEEL knap.
 7. Godelieve van Liever Voordelig: Opeens was Godelieve er dit jaar en daar ben ik blij om, want zij is een toevoeging voor de blogwereld en voor de lieve leuke reacties op mijn site.
 8. Diana van Eiland Meisje: Deze dappere dame is net geëmigreerd naar Curacao. Hoe stoer is dat? Ik kom heel graag op haar mooie blog en ik vind het fijn dat zij hier ook af en toe een bakkie komt doen.
 9. Debby van de H van Happiness: In dezelfde periode als ik Godelieve leerde kennen, kwam ook Debby opeens op mijn pad blog. Hoe gezellig, want ik vind Debby heel lief en leuk. En dapper, dat ook.
 10. Frederique van srsck: Frederique en ik komen ook al een poos bij elkaar op de koffie. Ik denk zelfs al vanaf mijn beginperiode op Dejlig, maar dat weet ik niet meer zeker. Ik volg haar met plezier en ik hoop haar dit jaar ook een keer te ontmoeten.

2015 in lijstjes: Best gelezen artikelen

gesprongen adertjes op je benen

 1. Gesprongen adertjes op je benen. Hoe kom je er aan en af?: Blijkbaar is dit een probleem waar veel vrouwen mee zitten, want er komen dagelijks mensen via google binnen die naar informatie over gesprongen adertjes zoeken.
 2. Primark Herfst & Winter 2015/2016: Nog zo’n google topper.
 3. Spot On: Karen Verlinden: De Spot On met Karen is ontzettend goed gelezen. Dat vind ik fijn, want ik hoop dat ik lyme daarmee wat meer aandacht heb kunnen geven. Deze blog is ook vaak gedeeld en wordt nog steeds goed gelezen.
 4. De dag van Sophie Uljee (Personal Trainer): Sophie heeft hier niet voor niets een maandelijkse column ;). Haar dag van scoorde als een tierelier en elke keer als zijn een column heeft geplaatst, lezen sommige mensen al haar columns terug. Inclusief deze dus. ‘De dag van’ rubriek heb ik trouwens afgelopen jaar vervangen door ‘Spot On’.
 5. Tuesday’s Tip: Zelf kleding stomen: Nog zo’n rubriek die ik eigenlijk terug wil laten komen. Maar soms kom ik echt tijd tekort en het lukt me niet altijd om twee artikelen op een dag te maken. Best jammer, want de Tuesday’s Tips werden echt heel goed gelezen.
 6. Review: Beauty Pillow: Wie wil er nou niet mooi blijven tijdens het slapen?
 7. 6 geschikte planten voor balkon/terras: Soms schrijf ik een blog omdat ik zelf ergens benieuwd naar ben. Dat was hier het geval. Ik was blijkbaar niet de enige.
 8. Welke kruidenthee helpt tegen welke kwaal?: Ook een blog waar ik best trots op ben trouwens. Alleen al omdat het ontzettend vaak gedeeld is.
 9. Welk eten is goed voor de seks? En wat niet?: Ben je verbaasd als ik je vertel dat dit artikel vooral op vrijdagmiddag en in het weekend goed gelezen wordt?
 10. Uit eten WithLocals: Weet je waarom deze blog in de top 10 staat? Omdat WithLocals ‘m deelde op haar Facebooksite en die heeft 80.000 likes. Dus dat tikte lekker aan.

Tot zo ver 2015 in lijstjes. Hopelijk vond je het leuk om deze terugblik te zien? Verbaast het jou welke blogs in de top 10 staan of helemaal niet? Wat vond jij zelf leuk om te lezen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.