TOP
19 juni 2016
Column Personal

’19 juni 2016′ (over de dag dat ik onbewust bewust moeder werd)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

19 juni 2016…

Op 19 juni 2016 was ik in Knokke met 3 vriendinnen. We waren een weekendje weg.
De 19e was de laatste dag van ons weekend, een zondag en ook nog vaderdag, dus de enige moeder in ons midden moest die dag wat eerder naar huis.

19 juni 2016 sliepen we niet al te lang uit. Nadat we allemaal gedoucht hadden en aangekleed waren, maakten we het Airbnb appartement schoon en gingen we uitgebreid brunchen bij Le Pain Quotidien. Ik at een omelet op brood en dronk er een sapje en een cappuccino bij.

Na de brunch namen we afscheid. Vriendinnen S. en E. gingen terug naar Amsterdam. L. en ik bleven nog wat langer in Knokke om te winkelen en om van de zon te genieten die zich opeens toch liet zien.

Bij Massimo Dutti kocht ik een Bretonse trui die ik al eerder had willen kopen, maar dat had ik toen niet gedaan. Omdat de trui de rest van het weekend in mijn hoofd zat, ging ik terug om ‘m te kopen. Ook besloot ik bij de kassa twee armbandjes te kopen: Een voor L. en een voor mij. Dezelfde armbandjes. L. en ik hebben iets met armbandjes. Ik geef haar altijd armbandjes.

We gingen ergens lunchen en dronken daarna een wijntje op het strand. Het hele weekend hadden we slecht weer gehad, maar nu moesten we ons toch insmeren voor de zon.

In een fotogalerie twijfelden we beiden over een foto die we we wilden kopen. Onderweg terug naar de auto slenterden we langs galerietjes en spraken we over kunst en fotografie. We stopten nog bij een boutique waar ik verliefd werd op oorbelletjes die ik ook maar meteen kocht. Voordat we de auto in stapten, haalden we nog een wafel die we deelden.

Toen we Knokke uitreden, reden we in eerste instantie verkeerd. Vervolgens belandden we ook nog in een soort file die gelukkig niet al te lang duurde.

In de auto spraken we over moederschap.

En hoe ik me voelde in het adoptieproces. Of ik er niet onzeker van werd, of nerveus. Dat vond ik wel meevallen, vertelde ik.

Vanuit de auto naar huis belde ik met Mark die bij vrienden van ons aan het eten was. We spraken af dat ik L. zou afzetten bij het wegrestaurant waar haar auto geparkeerd stond en dat ik daarna zou doorrijden naar de vrienden waar Mark was.

Ik zette L. af bij het wegrestaurant en we namen afscheid. Daarna reed ik door naar Mark. Bij onze vrienden aangekomen, dronk ik nog een wijntje en prikte ik een vorkje mee.

We gingen niet erg laat naar huis. Omdat ik nog al een druk weekend achter de rug had, dook ik niet al te laat mijn bed in.

Zo ongeveer zag mijn 19 juni 2016 eruit.

Ik weet het nog, omdat ik op 22 juni 2016 hoorde dat jij geboren was en dat je geboortemoeder graag wilde dat wij jouw ouders zouden worden.

Honderdduizend keer ben ik teruggegaan naar 19 juni 2016. Waar was ik toen je geboren werd? Voelde ik iets? Was er die dag iets bijzonders? Heb ik een teken gehad? Geen idee of het zo was. Maar ik zal wel de rest van mijn leven precies weten wat ik op 19 juni deed, omdat ik die dag zo tot in den treuren geanalyseerd heb.

Waar was ik hoe laat?

‘Normaal’ als je een kindje krijgt, ben je ongeveer 9 maanden zwanger. 9 maanden heb je de tijd om naar een geboorte toe te leven. Ik werd jouw moeder toen je al drie dagen oud was. Ik heb niet 9 maanden naar jouw geboorte toe kunnen leven. Toch heb ik jouw geboorte heel intensief (na)beleefd. Ik heb keer op keer gevisualiseerd hoe het is geweest en hoe je op de wereld bent gekomen.

Vandaag ben je precies 1 jaar oud. Vandaag denk ik terug aan 19 juni 2016. De dag dat jij geboren werd. Jouw geboortemoeder gaf die dag niet alleen jou het leven, maar ze maakte papa papa en mij jouw mama.

We zijn een jaar verder en jij bent nu 1 jaar oud. Van een klein fragiel jongetje dat 3 weken te vroeg geboren was, ben je uitgegroeid tot een grote, stoere, vrolijke, mooie bink die met een wijze blik de wereld inkijkt. Jij maakt het leven zo veel mooier. Jij maakt het leven het allermooist.

Vandaag is het 19 juni 2017. En ook vandaag denk ik terug aan 19 juni 2016. Ik ben niet zelf van jou bevallen. Maar net als moeders die wel bevallen, weet ik nog precies wat ik die dag deed. Omdat 19 juni 2016 de belangrijkste dag uit mijn leven is. Ik blader door de foto’s en momenten van het afgelopen jaar. Wat ben ik trots op jou. Wat ben ik dankbaar. Vandaag denk ik terug aan de belangrijkste dag van mijn leven.

19 juni 2016; de dag dat ik onbewust bewust jouw moeder werd.

*

Robin is vandaag 1 jaar oud geworden! Hoera! Vanwege alle festiviteiten komt er vandaag geen Personal Peaks online, maar die houd je van me tegoed. Wel komt er ter ere van de verjaardag van de kleine man deze week een mooie winactie online 🙂

Fijne zonnige tropische dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.