TOP
19 juni 2016
Column Personal

’19 juni 2016′ (over de dag dat ik onbewust bewust moeder werd)

19 juni 2016…

Op 19 juni 2016 was ik in Knokke met 3 vriendinnen. We waren een weekendje weg.
De 19e was de laatste dag van ons weekend, een zondag en ook nog vaderdag, dus de enige moeder in ons midden moest die dag wat eerder naar huis.

19 juni 2016 sliepen we niet al te lang uit. Nadat we allemaal gedoucht hadden en aangekleed waren, maakten we het Airbnb appartement schoon en gingen we uitgebreid brunchen bij Le Pain Quotidien. Ik at een omelet op brood en dronk er een sapje en een cappuccino bij.

Na de brunch namen we afscheid. Vriendinnen S. en E. gingen terug naar Amsterdam. L. en ik bleven nog wat langer in Knokke om te winkelen en om van de zon te genieten die zich opeens toch liet zien.

Bij Massimo Dutti kocht ik een Bretonse trui die ik al eerder had willen kopen, maar dat had ik toen niet gedaan. Omdat de trui de rest van het weekend in mijn hoofd zat, ging ik terug om ‘m te kopen. Ook besloot ik bij de kassa twee armbandjes te kopen: Een voor L. en een voor mij. Dezelfde armbandjes. L. en ik hebben iets met armbandjes. Ik geef haar altijd armbandjes.

We gingen ergens lunchen en dronken daarna een wijntje op het strand. Het hele weekend hadden we slecht weer gehad, maar nu moesten we ons toch insmeren voor de zon.

In een fotogalerie twijfelden we beiden over een foto die we we wilden kopen. Onderweg terug naar de auto slenterden we langs galerietjes en spraken we over kunst en fotografie. We stopten nog bij een boutique waar ik verliefd werd op oorbelletjes die ik ook maar meteen kocht. Voordat we de auto in stapten, haalden we nog een wafel die we deelden.

Toen we Knokke uitreden, reden we in eerste instantie verkeerd. Vervolgens belandden we ook nog in een soort file die gelukkig niet al te lang duurde.

In de auto spraken we over moederschap.

En hoe ik me voelde in het adoptieproces. Of ik er niet onzeker van werd, of nerveus. Dat vond ik wel meevallen, vertelde ik.

Vanuit de auto naar huis belde ik met Mark die bij vrienden van ons aan het eten was. We spraken af dat ik L. zou afzetten bij het wegrestaurant waar haar auto geparkeerd stond en dat ik daarna zou doorrijden naar de vrienden waar Mark was.

Ik zette L. af bij het wegrestaurant en we namen afscheid. Daarna reed ik door naar Mark. Bij onze vrienden aangekomen, dronk ik nog een wijntje en prikte ik een vorkje mee.

We gingen niet erg laat naar huis. Omdat ik nog al een druk weekend achter de rug had, dook ik niet al te laat mijn bed in.

Zo ongeveer zag mijn 19 juni 2016 eruit.

Ik weet het nog, omdat ik op 22 juni 2016 hoorde dat jij geboren was en dat je geboortemoeder graag wilde dat wij jouw ouders zouden worden.

Honderdduizend keer ben ik teruggegaan naar 19 juni 2016. Waar was ik toen je geboren werd? Voelde ik iets? Was er die dag iets bijzonders? Heb ik een teken gehad? Geen idee of het zo was. Maar ik zal wel de rest van mijn leven precies weten wat ik op 19 juni deed, omdat ik die dag zo tot in den treuren geanalyseerd heb.

Waar was ik hoe laat?

‘Normaal’ als je een kindje krijgt, ben je ongeveer 9 maanden zwanger. 9 maanden heb je de tijd om naar een geboorte toe te leven. Ik werd jouw moeder toen je al drie dagen oud was. Ik heb niet 9 maanden naar jouw geboorte toe kunnen leven. Toch heb ik jouw geboorte heel intensief (na)beleefd. Ik heb keer op keer gevisualiseerd hoe het is geweest en hoe je op de wereld bent gekomen.

Vandaag ben je precies 1 jaar oud. Vandaag denk ik terug aan 19 juni 2016. De dag dat jij geboren werd. Jouw geboortemoeder gaf die dag niet alleen jou het leven, maar ze maakte papa papa en mij jouw mama.

We zijn een jaar verder en jij bent nu 1 jaar oud. Van een klein fragiel jongetje dat 3 weken te vroeg geboren was, ben je uitgegroeid tot een grote, stoere, vrolijke, mooie bink die met een wijze blik de wereld inkijkt. Jij maakt het leven zo veel mooier. Jij maakt het leven het allermooist.

Vandaag is het 19 juni 2017. En ook vandaag denk ik terug aan 19 juni 2016. Ik ben niet zelf van jou bevallen. Maar net als moeders die wel bevallen, weet ik nog precies wat ik die dag deed. Omdat 19 juni 2016 de belangrijkste dag uit mijn leven is. Ik blader door de foto’s en momenten van het afgelopen jaar. Wat ben ik trots op jou. Wat ben ik dankbaar. Vandaag denk ik terug aan de belangrijkste dag van mijn leven.

19 juni 2016; de dag dat ik onbewust bewust jouw moeder werd.

*

Robin is vandaag 1 jaar oud geworden! Hoera! Vanwege alle festiviteiten komt er vandaag geen Personal Peaks online, maar die houd je van me tegoed. Wel komt er ter ere van de verjaardag van de kleine man deze week een mooie winactie online 🙂

Fijne zonnige tropische dag vandaag!

Liefs,
Karen

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

13 COMMENTS
 • Mary-Lou
  8 maanden ago

  Mooi onder woorden gebracht. Weet je dat ik dat dus niet meer zo goed weet wat ik allemaal deed op de dag van de bevallingen. Je neemt op een gegeven moment heel veel voor lief denk ik. Eigenlijk heel erg jammer. Een beetje spuit 11, maar toch nog van harte gefeliciteerd.

 • janske
  8 maanden ago

  Gefeliciteerd met jullie bink! Wat is dit jaar voorbij gevlogen. Mooi geschreven, jullie bijzonder mooie verhaal. Geniet van deze bijzondere mijlpalen 🙂

 • Sonja
  8 maanden ago

  Brok in mijn keel… precies wat je schrijft, die dag vergeet je nooit meer. Ook al heb je er niet naar toe kunnen leven… diep in je hart was hij al zeer gewenst!

 • Eva
  8 maanden ago

  Mooi stuk Ka! In jullie hart en uit jullie hart geboren die kleine Robin. Op naar een volgend mooi jaar met zijn drieën!!

 • Rory
  8 maanden ago

  Prachtig onder woorden gebracht. Ik ben een beetje een emo-persoon de laatste paar dagen, want ook hierbij hield ik het weer niet droog. En zo is dat. Bevallen of niet bevallen, keizersnede of natuurlijke bevalling (ook daar zijn veel meningen over), je bent gewoon moeder geworden die dag! Gefeliciteerd met Robin en geniet van deze prachtige (verjaar)dag!

 • Kim
  8 maanden ago

  Gefeliciteerd lieve Karen met je lieve mannetje! <3

 • Marijke
  8 maanden ago

  Gefeliciteerd! En een prachtig verhaal om te vertellen aan Robin later!
  Geniet van vandaag

 • Joyce
  8 maanden ago

  Gefeliciteerd Robin! Bijzondere dag voor jullie en eigenlijk als je zo terug denkt een hele mooie dag om aan herinnert te worden. Niet alleen vanwege de geboorte, maar ook omdat het een leuke dag was! Fijne dag vandaag en een dikke knuffel X

 • Marian Zw
  8 maanden ago

  Gefeliciteerd! Mooi verhaal.

 • Bregje
  8 maanden ago

  Gefeliciteerd met en voor Robin!! Hele fijne dag vandaag!

 • Anne-Marie
  8 maanden ago

  Hoera, gefeliciteerd Robin en natuurlijk papa en mama. Wat heb je dit weer ontzettend mooi onder woorden gebracht.
  ps: heb je toevallig mijn blogpost van zaterdag gezien?

  • Karen
   8 maanden ago
   AUTHOR

   Dank je wel! Nee, nog niet. Ik kom meteen lezen 🙂

 • Marije
  8 maanden ago

  Gefeliciteerd met jullie grote man! Mooi en ontroerend geschreven!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • En nu allemaal naar Karenz. om de nieuwe PEAKS te lezen 😂😂😂👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#rockstar #toddler #toddlerlife #karenznl #lifestyleblogger #personalpeaks #robinjameson #binkie
 • About last night... 🍸🍾🍹🥂
.
.
.
#friends #love #instafriends #party #girlsnightout #funfunfun #nikkiemoments #friendshipgoals
 • Deze kleine wijsneus zette vandaag zijn eerste stappen. Ik had geen idee dat ik ZO trots kon zijn. En hij, denk ik, ook niet ♥️🙌🏻🐴
.
.
.
#robinjameson #firststeps #dreumes #toddlerlife #instatoddler #proudmom #minirodini
 • L♥️VE
Fijne Valentijnsdag! Ik doe even een #throwback naar onze honeymoon in 2012 toen we nog jong waren en konden uitslapen... maar hé... wat is het ontzettend prachtig en machtig om onze liefde nu te kunnen delen met meneertje knuffelbeertje.... 👪 want liefde is toch nóg mooier als je het kan delen?
Op de blog vertel ik vandaag waarom wij een goede match zijn in de liefde!
.
.
.
#love #liefde #valentinesday #valentijnsdag #throwback #honeymoon #couplegoals #instalove
 • 5 maanden slik ik een aantal beauty supplementen van Oenobiol. Vandaag vertel ik je hoe me dat bevallen is! 🙍🏻‍♀️👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#beauty #beautysupplement #revealyourinnerbeauty #instabeauty #naturalbeauty #selfportrait #organic #oenobiol #karenzpartner
 • Wij wilden naar buiten, maar het is hier aan het sneeuwen. En dus spelen we maar een beetje binnen, nemen we bewogen ussies terwijl we lekker aan het twinnen zijn 👯‍♀️👯‍♂️
Goed weekend alvast peeps!
#liefde #anecdote #motherandson #motherhood #momlife #toddlerlife #moederenzoon #robinjameson
 • 🔆 is shining! Het belooft weer zo’n mooie wintersport dag te worden. En er staat een nieuwe Personal Peaks online met dreumes dingen, het huisvrouwen examen en overstekend wild 🦌🦌🦌Fijne dag! En 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #lifestyleblogger #motherandson #toddler #toddlerlife #momlife #motherhood #robinjameson
 • ‘MAY YOUR COFFEE BE STRONGER THAN YOUR TODDLER’
Als je tenminste tijd hebt om je koffie te drinken... 🤦🏻‍♀️☕️ Vandaag was zo’n dag. Zo’n dag waar ik overmorgen heel hard om kan lachen. Maar als je dan die glimlach ziet, dan is het het toch allemaal wel driedubbel en dwars waard. Al kon ik ‘m vandaag wel even achter het behang plakken 🙄😣 #toddlerlife #dreumes #robinjameson #liefde #minirodini