TOP
favoriete series deel 3
Lifestyle Personal

15 favoriete series (deel 3)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De afgelopen twee weken heb je hier mijn top 10 van favoriete series aller tijden kunnen zien, vandaag in het laatste deel van deze serie is het de beurt aan de laatste 5 van mijn 15 favoriete series (deel 3). Door deze serie zit ik tot het eind van het jaar aan de tv en Netflix gekluisterd, want ik kreeg ontzettend veel tips. Heel erg leuk allemaal! Bedankt daarvoor. Daar gaat m’n zomer… šŸ˜‰ Maar eerstĀ ga ik je nog even mijn top 3 vertellen. Ben je benieuwd? Kijk en lees je dan mee?

11. Friends

favoriete series friendsIn het kort:Ā Iedereen heeft Friends gezien, dus ik zit dit echt voor nop te typen, maar Friends is dus een comedy serie waarin het leven van 6 vrienden die allemaal in de twintig zijn in Manhattan (New York) centraal staat.

Nog zo’n serie waarvan ik elke aflevering denk ik wel drie keer gezien heb en ook die derde keer was het nog leuk. Friends speelt een centrale rol in mijnĀ leven; ik was net iets jonger dan de hoofdrolspelers en ik wilde graag zo’n leven met allemaal vrienden elke dag in de coffeeshop hangen. Leek me heerlijk. Ik identificeerde me het meest met Rachel en ik wilde natuurlijk ook haar kapsel, maar het hardst moest ik toch lachen om Phoebe en Chandler.

Bron foto.

12. Dexter

favoriete series dexter
In het kort:Ā Dexter is een politieserie. De serie gaat over eenĀ forensisch expert, zijn collega’s en familie. De forensisch expert is zelf alleen een seriemoordenaar, maar dan een ‘goede’. Hoe je dat moet interpreteren, kun je alleen weten als je de serie gezien hebt.

Pssst, niets zeggen want ik heb het laatste seizoen nog niet gezien. Maar de eerste seizoenen heb ik twee keer gezien, omdat ik de tweede keer mee heb gekeken met de echtgenoot die de serie nog niet kende. Ik kende Dexter al uit Six Feet Under, maar in deze serie speelt hij een compleet ander persoon. Je gaat van Dexter en zijn collega’s houden en de afleveringen zijn ontzettend spannend. Gelukkig is de serie ook nog overladen met een fikse dosis zwarte humor, en inmiddels weet je, dat ik daarvan hou. Overigens maken mijn vrienden en ik als we aan het klussen zijn, nog steeds grappen over kill rooms en de nagellak van de slachtoffers van de Ice Truck Killer.

Bron foto.

13. Planet Earth

favoriete series planet earthIn het kort:Ā De duurste natuurdocumentaire ooit van de BBC. Ze deden er 5 jaar over om ‘m te maken. De documentaire speelt zich af op verschillende plekken op aarde en kreeg een Emmy Award.

Eigenlijk niet echt een serie, maar een documentaire, maar ik vond toch dat ‘ie er tussen hoorde. Wie mijn InstagramĀ en Diary’sĀ volgt, weet dat ik nog al een natuurliefhebber ben. IkĀ kom tot rust in de natuur en ik vind ik het ook ontspannend om natuur series te kijken. Planet Earth is dan echt de allermooiste ooit gemaakt. Met de rustgevende stem van David Attenborough als voice over en de prachtige beelden, kom ik volledig tot rust. Overigens houd ik er niet van als er arme jonge antilopenĀ worden achterna gezeten door jaguars, maar ja, dat hoort ook gewoon bij de natuur.

Bron foto.

14. Orange is the New Black

favoriete series orange is the new black
In het kort:Ā Drama / comedy serie waarin het leven van Piper Chapman centraal staat. Piper is een vrouw van ongeveer 30 die naar de gevangenis gestuurd wordt, omdat ze voor haar ex-vriendin drugsgeld heeft vervoerd.

Het is lachen Ć©n huilen bij Orange is the New Black. Sommige scĆØnes zijn dol komisch, terwijl bij andere gebeurtenissen de rauwe werkelijkheid wel heel erg in your face is. Niet alleen Piper wordt gevolgd in OITNB, maar ook de andere gevangenen. Elke aflevering staat er iemand centraal en zie je in kleine flashbacks naar vroeger waarom diegene in de gevangenis is beland. Net zoals bij de andere series zijn de dialogen en het acteerwerk fantastisch. Sommige karakters haat ik, maar ik hou ook van ze en eigenlijk vind ik Piper zelf een van de meest oninteressante rollen.

Bron foto.

15. Desperate Housewives

favoriete series desperate housewivesIn het kort:Ā Vier totaal verschillende middle aged vrouwen vinden elkaar in de suburbs. Hun vriendschap begint met een geheim dat steeds een stukje ontrafeld wordt.

Ik heb lang getwijfeld over mijn numero 15, maar uiteindelijk hebben de desperate huisvrouwen het gewonnen. Omdat ik echt verdrietig was, toen ik de laatste aflevering zag en afscheid van deze vier toppers moest nemen. De serie is natuurlijk een beetje Sex and the City maar dan met net wat oudere hoofdpersonen. Het is een drama / comedy serie waarbij ik ontzettend hard gelachen heb, maar die me ook heel erg heeft geraakt. Alle vier de dames hebben hun eigen kwaliteiten en er is er niet een waarmee ik me meer ben gaan identificeren, ik vind ze allemaal fantastisch.

Bron foto.

Net buiten de boot:

Gossip Girl, the Bridge/Bron/Broen, Penoza, Medisch Centrum West, Beverly Hills 90210, Weeds, Rome en Nurse Jackie. En waarschijnlijk nog wat andere series waarvan ik straks denk: ‘Oh ja, dat was ook een mooie serie’.

Hopelijk vond je het leuk mijn top 15 te lezen en zien. Kende je deze series? Wat is jouw all time favoriet? Ik ben heel erg benieuwd! Laat je het weten in de reactiebox?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Wil je mijn 15 favoriete series top 10 nog eens nalezen? Dat kan hier:

ā™„Ā Ā Facebook, Instagram & Bloglovin’Ā ā™„

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

11 COMMENTS
 • Annette
  4 jaar ago

  Friends blijft leuk, ook al heb ik de meeste afleveringen al een keer of 5 gezien. Als ik zap en ik kom het tegen blijf ik toch weer hangen. Gaat me echt niet vervelen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat heb ik dus ook! šŸ™‚

 • Judith
  4 jaar ago

  Friends blijft leuk, al start je halverwege. Orange is the new black en Desperate Housewives ook zo goed. Ally mc Beal, Bones, law and order, NCIS… all time favorite is toch wel Twin Peaks šŸ™‚

 • Josan
  4 jaar ago

  Friends is leuk. Desperate housewives vond ik de eerste seizoenen leuk daarna haakte ik af. Gossip Girls kijk ik graag. Oh en Ally mc Beal ben ik ook weer aan het kijken

 • Vlijtig Liesje
  4 jaar ago

  Friends vind ik ook geweldig. Maar Desperate Housewives niet zo, en Orange is The New Black vind ik nogal overschat eerlijk gezegd.

  Dexter daarentegen is weer helemaal geweldig!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Zo zie je maar weer. Smaken verschillen.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Friends blijft een van DE beste series ever voor mij! Heb onlangs alle seizoenen nog eens van begin tot einde uitgekeken, genieten.

 • Friends! <3 Dat blijft wel de ultieme serie ja. OITNB ben ik nog steeds niet aan begonnen, net als diverse andere mega-populaire series… ik loop achter op hypes geloof ik. Ben zelf momenteel fan van Penny Dreadful en net de laatste afleveringen van CSI en Bones gezien. Lekker old school šŸ˜‰

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   CSI en Bones heeft me nooit gegrepen. Penny Dreadful ga ik even googlen!

 • Es
  4 jaar ago

  Human planet ook al gezien? Dat is echt fantastisch! Deel twee komt in 2019 uit. En echt, ik kan niet wachten!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Nee, niet gezien. Maar als jij het zegt… ga ik ‘m zeker kijken!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.