TOP
favoriete series deel 2
Lifestyle Personal

15 favoriete series (deel 2)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vorige week heb je mijn top 5 van favoriete series aller tijden gezien: Vandaag is het de beurt aan 15 favoriete series (deel 2) oftewel mijn top 6 tot en met 10. Overigens was het heel geruststellend om er vorige week achter te komen dat ik niet alleen sta in mijn serieverslaving. Ik kreeg ontzettend veel bijval en ik denk dat we zelfs een Anonieme Serieaholics zouden kunnen oprichten. Ook leuk dat ik nu precies wist bij wie ik moest zijn om de season finale van Game of Thrones te bespreken… Zonder spoilers te melden: Maar wat was het weer heftig hè?
Goed, ik dwaal af. Ik ging je mijn deel 2 vertellen en dat ga ik nu doen. Kijk en lees je mee?

6. North & South

favoriete series north & south

In het kort: Deze historische kostuum drama serie speelt zich af voor, tijdens en na de Amerikaanse burgeroorlog. Twee mannen, één uit het Zuiden en één uit het Noorden, gaan samen naar een militaire academie waar ze beste vrienden worden. Vlak daarna breekt de burgeroorlog uit waardoor ze opeens vijanden zijn.

Er is geen serie van vroeger waar ik nog zo veel van weet. Deze serie heeft zo’n diepe indruk op mij achtergelaten. Historische topics zoals de slavernij, het drama, de geschiedenis, de romantiek, de prachtige en piepjonge acteurs zoals Patrick Swayze, Kirstie Alley en iets minder piepjong David Carridine. Ik vond het zo mooi, en ik werd zo geraakt, ik zou de serie zo weer helemaal willen bekijken. Overigens was iedereen op Patrick Swayze, maar ik op James Read. En ik wilde Lesley-Anne Down worden. Ik vond haar echt de mooiste vrouw die ik ooit gezien had en ze is nog steeds prachtig trouwens.

Bron foto.

7. Forbrydelsen / the Killing

favoriete series forbrydelsen

In het kort: Deze Deense politieserie gaat over de licht contactgestoorde inspecteur Sarah Lund, die met haar collega Jan Meyer een verkrachting en een moord op een 19-jarig meisje moeten onderzoeken. Al snel komen ze erachter dat er allerlei politieke verbanden zijn.

Van deze serie zijn drie seizoenen en ze zijn allemaal fantastisch, maar seizoen 1 maakte het meeste indruk op me. Vorige week vertelde ik over de Israëlische serie Hatufim dat ‘ie wat echter en rauwer is dan de Amerikaanse remake. Van deze serie is dus ook een remake gemaakt in de VS en die heb ik niet gezien, maar ik kan me zo voorstellen dat deze beter is. Overigens is het einde van die in de VS anders.  Forbrydelsen is echt bloedstollend spannend. De serie is heel donker en stiekem dus heerlijk om in de winter te kijken, alleen al omdat de hoofdpersoon de hele serie zo’n heerlijke kabeltrui aan heeft. Het acteerwerk is geweldig en de personages worden enorm goed uitgewerkt. Dikke aanrader dus, deze serie, net zoals die kabeltrui.

Bron foto.

8. Sex and the City

favoriete series sex and the city

In het kort: Deze comedy speelt zich af in de jaren ’90 in New York. Vier (vrijgezelle) dames van rond de dertig met elk zo hun eigen verschillende karakter en carrière zijn beste vriendinnen en delen lief en leed. Overigens heb ik niet de illusie dat er ook maar een iemand die dit leest, dit niet wist.

In een vorig leven dacht ik zo ongeveer dat ik de hoofdpersoon Carrie was. Ook single, ook ongelukkig in de liefde met mijn eigen Mr. Big, ik schreef columns, ik had een mega shop- en schoenenverslaving, droeg het liefst design kleding, ben klein van stuk, had mijn eigen vriendinnen Charlotte, Miranda en Samantha’s als vriendinnen en woonde in Amsterdam en hé dat is toch bijna New York. Ik heb elke aflevering minstens 3x gezien en ik kan je denk ik ook nog over elke aflevering bepaalde details vertellen. Hardop lachen, heel hard huilen, ontroerd raken, inspiratie, dat was allemaal Sex and the City. Deze serie heeft echt een enorme rol gespeeld in mijn single leven. Gelukkig is met mij, net zoals met Carrie, alles goed terecht gekomen. 😉

Bron foto.

9. Six Feet Under

favoriete series six feet under

In het kort: Dramaserie met een flinke dosis zwarte humor. De serie volgt het wel en wee van een behoorlijk aparte en disfunctionele familie die een begrafenis onderneming runnen. Elke aflevering begint met een lijk dat binnenkomt en wiens verhaal uitgediept wordt.

Lachen, huilen, frustratie, het hoorde allemaal bij Six Feet Under. Het is een serie die je niet echt kan vergelijken met andere series. Het is behoorlijk zwartgallig, maar daar houd ik van. De personages acteren geweldig en de karakters komen op een fantastische manier tot leven. Zelfs de doden. Ik hield zo van deze serie en dit is er ook een van het kaliber ik wil ‘m nog wel eens bekijken. Overigens was het voor mij wel even gek toen ik Dexter ging kijken, want Michael C. Hall speelt in deze serie een hele andere rol.

Bron foto.

10. Mad Men

favoriete series mad men

In het kort: Nog een dramaserie met een dosis humor. Deze serie speelt zich af in de reclamewereld in de jaren ’60. De hoofdpersoon is de mysterieuze getalenteerde Donald Draper. Elke aflevering volg je de karakters, hun klanten, cases en de concurrentie.

Tip, je moet niet net gestopt zijn met roken en deze serie kijken. Want er wordt echt continu in gerookt en gedronken, zelfs door de zwangere dames. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog niet ‘bij’ ben met deze serie, maar wat vind ik ‘m fijn joh! De hele sfeer van de sixties met de prachtige outfits en het design. De humor, de vintage ads (ik werkte ook ooit in de media), de romances, intriges en de fantastische karakters. Wederom een serie waar fabuleus in wordt geacteerd. Het is allemaal vrij traag, maar de verhalen worden goed uitgediept. De serie is trouwens van dezelfde makers als the Sopranos. Ik hou van Mad Men. Ik wil in Mad Men land wonen en ik wil stiekem verkering met Don Draper. Dat kan namelijk gewoon in Mad Men land, een affaire hebben naast je huwelijk. Oh ja, en ik heb ook een girl crush op Joan. En ik wil haar garderobe, haarkleur en haar curves. Misschien wil ik haar wel gewoon zijn… 😉

Bron foto.

Volgende week lees je hier 15 favoriete series (deel 3) met o.a. een serie in een gevangenis en een natuurserie, dus als je benieuwd welke dat zijn, moet je zeker volgende week even terugkomen.

Houd jij ook zo van series? Kende je deze? Welke is jouw favoriet? Laat je het weten met een reactie?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.