TOP
15 favoriete series deel 1
Lifestyle Personal

15 favoriete series (deel 1)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Zal ik het maar eerlijk opbiechten? Ik ben een serie junkie. Het liefst verdrink ik in een serie en kijk ik dagen achter elkaar. ‘Dit is de laatste aflevering voor vandaag’, spreek ik me zelf dan heel streng toe om vervolgens nog drie afleveringen te kijken. Eigenlijk wilde ik een top 10 maken, maar dat vond ik vond zo moeilijk om te kiezen dat ik er maar een top 15 van heb gemaakt die ik in drie delen heb opgedeeld omdat ik anders bang ben dat je halverwege het artikel in slaap valt. Mijn 15 favoriete series aller tijden op een rij en vandaag deel 1. Totdat er weer een nieuwe topper bij komt. Over vijf jaar moet ik waarschijnlijk een top 25 maken en dan heb ik de kinderseries nog achterwege gelaten. Welke wel in de top 15 staan, ga ik je nu vertellen. Kijk en lees je mee?

1. The Sopranos
15 favoriete series the sopranos

In het kort: Tony Soprano is een maffiabaas uit New Jersey. In zijn persoonlijke en zakelijke leven loopt hij tegen waardoor hij een mentale inzinking krijgt en naar een shrink gaat.

Weet je dat ik deze personages nog altijd mis? James Gandolfini (de hoofdpersoon) is inmiddels ook echt overleden, dus een nieuwe Sopranos zal er nooit meer komen. Nachten achter elkaar heb ik deze serie gekeken en als ik de intro van HBO hoor, dan denk ik nog altijd in mijn hoofd de begintune van the Sopranos erachter aan. Deze serie staat bij mij nog steeds op 1. Er wordt zo ontzettend goed in geacteerd en hoewel de verhaal lijnen best traag zijn, is deze serie mij nooit gaan vervelen. Je gaat van de maffiafamilie houden als je eigen familie en de karakters zijn zo goed uitgediept dat je serieus verdrietig kan zijn als er een ‘verdwijnt’.

Bron foto.

2. Prisoners of War / Hatufim

In het kort: Na 17 jaar gevangenschap worden twee Israelische soldaten vrijgelaten vanwege een uitwisseling van gevangenen. Ze worden nationale helden, maar doordat ze jarenlang lichamelijk en geestelijk gemarteld zijn, hebben ze thuis nog wel een trauma te verwerken. Ze gaan in therapie bij een militaire psychiater en hij vermoedt dat ze iets te verbergen hebben. Maar wat?

De Amerikaanse serie Homeland is op deze serie gebaseerd, maar deze versie vond ik oprecht 100 keer beter dan de remake. De serie is zo spannend dat ik de laatste afleveringen bijna niet kon kijken en vlak nadat je een episode kijkt, gaan slapen, is ook geen best idee. De adrenaline rusht nog door je lichaam. Omdat in de serie Ivriet wordt gesproken en in Israël is gefilmd, lijkt het wat echter, wat ‘rauwer’. Het is zo’n glamour Hollywood serie.

Bron foto.

3. Downton Abbey

In het kort: Het wel en wee van de Britse adellijke familie Crawley en hun bedienden. Hoe was het dagelijkse leven in een slot met 200 kamers aan het begin van de twintigste eeuw? Welke intriges speelden zich af, welke ontwikkelingen en wat was de invloed van de Eerste Wereldoorlog?

Vorig jaar ging ik twee keer met mijn man mee op zakenreis en in totaal waren we bijna zes weken in het buitenland. Dan heb je niet elke keer zin om ’s avonds wat te gaan doen en dus keken we bijna ontzettend veel Downton Abbey. Wat een heerlijke serie; het drama, de kostuums, het briljante acteerwerk, de prachtige locaties en alles overgoten met een fikse dosis Britse humor. Ik mis de Crawleys. Gelukkig komt er nog een seizoen aan!

Bron foto.

4. Game of Thrones

In het kort: In deze avonturenserie zijn er een zestal families die stuk voor stuk graag de macht willen grijpen in het mythische land Westeros.

Je moet er van houden en in eerste instantie twijfelde ik of dat wel zou doen; zo’n serie met draken, reuzen, monsters e.d. Maar inmiddels ben ik na wat lichte druk van de echtgenoot zwaar verslaafd aan deze serie en kijk ik elke week naar maandagavond uit wanneer de nieuwste aflevering weer op HBO te zien is. GoT is zo mooi gemaakt en je gaat zo ontzettend met de personages mee leven dat je van sommigen ontzettend gaat houden, terwijl je anderen oprecht haat. Al is het bijzondere dat ik van bepaalde karakters die ik in het begin echt vreselijk vond, inmiddels ook stiekem een beetje ben gaan houden.

Bron foto.

5. Modern Family


In het kort: In deze comedy worden drie families die allemaal weer familie van elkaar zijn worden gevolgd alsof het een soort real life soap is met interviews tussendoor.

Ik hou zo van deze serie. Deze personages kunnen me van bijna elke off day genezen. Als je ietsiepietsie ouder bent zoals ik, dan heb je misschien vroeger nog Married with Children gezien en de spil van deze serie is de voormalige Al Bundy, daardoor had ik eerst mijn bedenkingen, maar wat ben ik van Jay en zijn familie gaan houden…. Dit is zo’n serie waar ik af en toe echt hardop om moet lachen en waarover ik op feestjes wel eens kan vertellen. ‘Dit doet me denken aan die aflevering van Modern Family, heb je die gezien…’. Ik zou je niet kunnen vertellen welk personage ik het leukst vind, ik zou ze stuk voor stuk zo in huis nemen.

Bron foto.

Volgende week lees je hier 15 favoriete series (deel 2) met o.a. een serie van heel vroeger en wat Scandinavische series, maar ik ben nu wel benieuwd: Houd jij ook zo van series? Kende je deze? Welke is jouw favoriet? Laat je het weten met een reactie?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.