TOP
10 grown-up fails
Lifestyle Personal

10 Grown-Up Fails

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Grown-up fails? Wat zijn dat? Nou… dat is zo ongeveer hetzelfde als unsuccesful adulting, oftewel dingen waarmee je nog niet helemaal geslaagd bent volwassen te worden. De meeste mensen zijn heel succesvol volwassen geworden en ik natuurlijk ook, maar er zijn wel wat dingetjes die niet helemaal goed zijn gegaan. Waarvan ik denk: ‘Nou kom op Kaat, grow nou toch eens een keer up‘. En daar schaam ik me helemaal niet voor. Die deel ik gewoon. Omdat ik ervan overtuigd ben, dat jij er ook over een aantal beschikt. Benieuwd wat de mijne zijn? Ik ga je mijn 10 grown-up fails vertellen. Lees je mee?

1. Witte broek

Die kan ik zo ongeveer een uur dragen en dan is ‘ie al weer vies. Dan zit er een vlek op, omdat ik een bosbes van m’n ontbijt knoeide, de hond van de overburen tegen me opsprong of er op onverklaarbare wijze een ander soort onverklaarbare vlek op is gekomen. Witte broeken en ik. Het is geen goede combinatie.

2. Gehaakte truitjes

Hetzelfde geldt voor gehaakte truitjes of van die wollen truien met een grove steek. Het is me echt een raadsel hoe anderen die zo keurig houden. Bij mij blijft er altijd wel weer een kat aan haken, of ik blijf zelf aan de deurklink hangen. Met tot gevolg dat er allemaal draadjes uit mijn trui hangen. En ja, die kun je terugstoppen, maar dat blijf je zien. Bummer.

3. Kinderen voor Kinderen

Iedereen die Kinderen voor Kinderen nog steeds leuk vindt, moet nu zijn of haar hand opsteken. Want ik ben vast niet de enige? Toch? Toch? Toch? En dan vooral 1 t/m 10 want daarna heb ik het niet meer gevolgd. Maar 1 t/m 10 kan ik dan ook nog volledig meezingen. Ik zou een KvK contest kunnen winnen. Echt. Overigens word ik ook nog steeds bij van Sinterklaasliedjes.

4. Verkleedfeestjes

Jaaaa, ik ben dol op feestjes, maar vooral als het feestje een gekke dresscode heeft. Daar word ik echt blij van! Ik kan er dan al weken over nadenken, hoe ik me ga verkleden en bezig zijn met m’n pakkie. Ik heb ook stiekem nog een verkleedkist. Heeft een huwelijk bijvoorbeeld als dresscode rood of wit, dan pak ik ook echt uit. Ik kan er zelfs een beetje in doorslaan, want nee, die witte schoenen die ik speciaal voor het feestje gekocht heb, die trek ik dus echt nooit meer aan. Tenzij er weer een verkleedfeestje gegeven wordt met als dresscode wit natuurlijk.

5. Administratie

Pffff. Ik ben dus heel slecht in mijn administratie doen. Dat taakje stel ik altijd uit en dan moet ik opeens ontzettend veel tegelijk doen waardoor het uren duurt. Het is een soort vicieuze cirkel. Want als je maar een klein stukje hoeft te doen, dan valt het heus wel mee. Vroeger vertoonde ik SOG (Studie Ontwijkend Gedrag), nu AOG. Als ik mijn administratie moet doen, ga ik schoonmaken.

grown-up fails pretpark

6. Pretparken

Efteling? Gaan we naar de Efteling? Wanneer? Morgen? Jeeeeee! Ik. kan. niet. wachten. Ik hartje pretparken. Achtbanen, sprookjes attracties, vies fastfood eten, de carrousel, dropstaven en ga zo maar door, tijdens een dagje pretpark leef ik me helemaal uit en laat ik me helemaal gaan. Of het nou de Efteling is of Euro Disney, als je zegt dat je mee wilt, stap ik nu in de auto. Dus dat kun je misschien beter niet zeggen. Het is maar een tip.

7. Sweaters met opdruk

Rory had het er ook al over in een interview bij Judith, dat ze het nog steeds leuk vond om sweaters met opdruk te dragen. Nou… ik dus ook. En t-shirts met opdruk ook. Liefde daarvoor!

8. Disney Films

Niet alleen ben ik dol op Disney als pretpark, ik ben ook erg van de films. Ik kan echt heel blij worden van een Disney film of een andere leuke animatiefilm. Sowieso zijn er zat kinderfilms die ik nog elk jaar kan zien en die maar niet lijken te gaan vervelen. Ik noem een Sound of Music, Mary Poppins, Ciske de Rat, Scrooge en E.T. (die laatste telt toch als kinderfilm, of niet?).

9. Trouwen

Het is dat ik al getrouwd ben, maar ik kan nog steeds fantaseren over een droombruiloft. Een programma als ‘Say Yes to the Dress‘ heb ik in de aanloop naar mijn huwelijk elke dag gekeken en het is dat TLC nu op miraculeuze wijze uit ons zenderpakket is verdwenen anders had ik het nog steeds gekeken. Misschien moet ik in mijn volgende leven wedding planner voor de rich & famous worden, dan kan ik er ongegeneerd de hele dag mee bezig zijn: droomhuwelijken.

10. IJs

Je kunt me er ’s nachts voor wakker maken. IJs. Ik hou van ijs. Ik ben als een kind zo blij in de ijssalon. Overigens ben ik ook als een kind zo blij als er ijs ligt, maar dat is een ander verhaal. IJs is mijn lievelingsverwennerij. IJs wint het van drop en chocola. Al word ik ook nog steeds heel blij van suikerspinnen. Alleen is mijn haar daar altijd wat minder blij mee, want wat dat betreft zou het een grown-up fail nummer 11 kunnen zijn: Ik kan nog steeds geen suikerspin eten zonder te klunzen.

Overigens had ik sowieso nog wel even kunnen doorgaan met de grown-up fails. Ik heb er nog wel wat voor je in petto, maar laten we het voor vandaag hier bij houden.

Herken jij een van de grown-up fails? Wat is de jouwe? Ik ben heel benieuwd!

Enne… sharing is caring. Vooral nu na dit artikel. Gedeelde shaming is halve shaming.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Fotocredits: beide foto’s Unsplash.com (bovenste foto: Brooke Cagle, foto in artikel: Andrea Enriques Cousino).

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

28 COMMENTS
 • Godelieve
  4 jaar ago

  Zolang we het kind in onszelf kunnen bewaren en uiten kunnen we simpelweg gelukkig zijn Karen 🙂
  Dat is geen falen maar een levenskunst!

  Als je straks een kindje hebt zul je zo vaak kunnen genieten juist door de wereld door zijn of haar ogen te bekijken 😉
  Dat gun ik je zo!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat heb je weer heel mooi gezegd Godelieve. En wat lief dat je mij dat zo gunt. Ik kijk er echt naar uit. Fijn weekend nog! Fijn mens!

 • Karin Kraaijvanger
  4 jaar ago

  Leuk geschreven! Maar ik vind het geen Fails, je moet juist lekker af en toe kind kunnen zijn en blijven 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Het zou praktisch wel beter zijn als ik wat beter met mijn administratie zou zijn 😉

 • Annette
  4 jaar ago

  Ik kom aan 7 van de 10 die jij noemt 🙂 trouwen, oeps 2x gedaan, geen succes, de dag wel 🙂 het huwelijk niet hahaha (ik kan er nu om lachen). IJs helaas niet ivm mijn lactose gevoeligheid dus een enkel keertje kan maar moet er goed mee uitkijken. KvK quilty 🙂 witte broeken ramp: Yup! kat die altijd in mijn truien/vesten hangt? Check. Super leuk artikel.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   2x! Dat wist ik helemaal niet. Zo leer ik ook weer een beetje over jou.

 • Nicole
  4 jaar ago

  Oh jeeh.. help.. wat nu als ik ze.. ALLEMAAL herken?
  Haha, hier draag ik dus echt nooit een witte broek.
  Ik heb er al jaren geen juist om die redenen. Maar wel shirts en ja hoor die zijn zo vies.
  Gehaakte dingen koop ik bijna nooit omdat ik 2 grote honden heb en een konijn..
  En zo kan ik bij al je dingen wel iets noemen wat bij mij past haha…

  Leuk onderwerp!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, te grappig! Dieren zijn echt killing qua grown-up fail. Je mag ‘m overnemen hoor! Vind het leuk om het bij anderen te lezen.

 • Desirée
  4 jaar ago

  Checkerdecheck! Ik doe met je mee op bijna alles. Ben soms gewoon net een klein kind met suffe en te makkelijke grapjes, uitstelgedrag en een voorliefde voor Disney en highscoolfilms :’)

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, soulmate boks! 😉

 • diana
  4 jaar ago

  volgens mij ben ik een grote grown up fail :’) ik moet bijvoorbeeld geen springkussen tegen komen ofzo haha.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, dat was echt de running gag van mijn vrijgezellenweekend; een jumping pillow. Overal waar we die tegenkwamen moesten we erop. Stonden we tussen de kleuters op een trampoline te springen.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Witte broeken en fragiele kleding is ook niet aan mij besteed, ben daar veel te accident-prone voor. Administratie doen vind ik niet zo erg.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Wil je de mijne dan komen doen? 😉

 • Margo
  4 jaar ago

  Hahaha ik herken er heel veel! Die halen in truien door katten, serieus, ik vind dat zo zonde en het gebeurt me dagelijks. En dan knip ik die haal af, en dan ziet het er helemaal niet meer uit.. Administratie sucks en ik kan uberhaupt geen kleding schoon houden, of het nou wit is of zwart 😉 leuk herkenbaar stukje!!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, nooit knippen, dan heb je meteen een gat. Ik koop echt bepaalde kleding niet meer vanwege de huisdieren.

 • Judith
  4 jaar ago

  Kan me niet herinneren dat ik dit Blog heb geschreven? 😉 te erg allemaal, behalve dat ik witte broeken sowieso niet draag want echt spuuglelijk vind. Altijd. Wit is sowieso een dingetje, lang leve Vanish hahaha

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Heb jij ook niet. Rory schreef dat in je fabulous 40 serie. En je hebt wel ooit de unsuccesful adulting tag ingevuld. Ik heb een olifantengeheugen. Sorry!

   • Judith
    4 jaar ago

    Ik bedoelde dit Blog hierboven, zou namelijk allemaal zo uit mijn mond kunnen komen..

    • Karen
     4 jaar ago
     AUTHOR

     Hahaha, ik snapte het al niet. Het kwartje valt nu pas.

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Heel leuk om te lezen!
  Weet je wat ik altijd heb? Dat ik me weleens afvraag hoe ‘dames’ erin geslaagd zijn om ‘een dame’ te worden. ‘k Denk dat het mij nóóit gaat lukken…
  Dat van die administratie uitstellen, zo herkenbaar! 🙁
  Aan een witte broek moet ik ook niet beginnen en Disney films blijven heerlijk, vooral op een regenachtige dag mét een lekker kopje thee en een stroopwafeltje of zo.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Nee mij niet, terwijl mijn oma’s en mijn moeder echt wel dames zijn. Maar mijn moeder gaat dus ook elke week naar de kapper. Ik heb daar de tijd en het geld niet voor.

 • Jantine
  4 jaar ago

  Oh ja, ik ken er een hele stapel van! De altijd vlekken en gaatjes (en blauwe plekken omdat ik weer eens loop te klunzen), de tekenfilms, maar ik slaap ook nog met een knuffel en draag het liefst maffe pantoffels!

  Bij mij is het ook zoveel, misschien dat ik er een eigen blogpost aan ga weiden 😉 anders moeten mensen hier door een mega-reactie heenworstelen haha

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Hahaha, ik heb mijn knuffel inmiddels wel ingeruild voor mijn man 😉 Ik kijk uit naar jouw versie!

 • debby
  4 jaar ago

  Hahah en of ik ze herken. Van sommige dingen kan ik nog heel kindelijk blij worden. Pretparken kan ik ook zo ontzettend waarderen, helaas mag ik niet meer in achtbanen, maar een reisje droomvlucht….. love it

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   De droomvlucht is mooi hè? Ik ben er al een tijdje niet meer geweest, maar ik ga rond kerst proberen te gaan.

 • Chris
  4 jaar ago

  O ja heerlijk een ijsje daar kun je mij ook voor wakker maken. Ik word er enorm vrolijk van.

  Ik moet ook bekennen dat ik het nog steeds leuk vind, om naar de films van Pipi Langkous te kijken. Door haar voel ik me weer voor heel even een klein kind en wil ik in bomen klimmen en andere stoere dingen doen. Best wel maf toch?

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Mijn zusje is verstandelijk gehandicapt en is dol op Pipi Langkous. Ik ook, maar ik vind het inmiddels wel een beetje gedateerd. Heb jij dat niet? En ik vind die stemmetjes van Tommy en Annika zo stom. Zo tuttig.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.