TOP
beauty trends uit mijn jeugd
Beauty Personal

10 Beauty Trends uit mijn jeugd

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

10 Beauty Trends uit mijn jeugd, daar gaat dit artikel over. Ja, dat klinkt heel bejaard en zo voel ik me nog helemaal niet, maar ik vond het wel eens leuk om zo’n overzicht te maken. Misschien dat je er een aantal herkent, misschien ook niet. Mijn jeugd speelde zich zo’n 25 jaar geleden af en wellicht waren er in jouw jeugd hele andere trends. Ik ben benieuwd! Ik ga je in ieder geval 10 beauty trends uit mijn jeugd vertellen. Kijk, lees en huiver maar mee…

1. Juicy Tubes

juicy tubesDeze tubetjes van Lancome zorgden voor een serieuze lipgloss verslaving bij mij. Volgens mij worden ze trouwens nog steeds verkocht, maar ik heb ze echt al jaren niet meer in mijn collectie. Terwijl ik ze echt in alle smaken heb gehad, met glitters, parelmoer, vleugje kleur en zonder. Aardbei, framboos, mint en ga zo maar door. Eigenlijk waren ze helemaal niet zo fijn, want ze plakten als een dolle en als je op de fiets zat en je haren voor je gezicht waaiden, deed je er ellenlang over ze van je lippen af te trekken. Maar hip dat ze waren! Bovendien heb ik nog steeds een lippenspul verslaving en dat komt dus door de juicy tube. Bedankt Lancome!

2. de Scrunchy

de scrunchyZe kwamen al even terug in het artikel over terugkerende trends uit de ’80 & ’90, maar helemaal back in business zijn ze geloof ik niet helemaal gekomen. Tenminste, ik zie er echt bijna nooit iemand mee en ik woon naast een middelbare school en als je ergens trends kunt watchen?Anyways, ik had ze in alle kleuren, groottes, materialen en prints, maar vooral de velours versie die je hier op rechts ziet, was favoriet. Ik vond de scrunchy geweldig. Als ik ze niet in mijn paardenstaart had, dan droeg ik ze als armband. Ik krijg spontaan flashbacks naar de ’80 als ik naar dit plaatje kijk!

3. Blauwe mascara

blauwe mascaraNormaal begin je met zwarte mascara, misschien zelfs wel bruin omdat dat minder opvallend is. Nou ik niet hoor, in mijn tijd was blauwe mascara het he-le-maal! Het stond me echt helemaal niet, maar blauw, en dan ook echt zo blauw als op de foto, was wauw (nee, niet wow maar wauw). Dat was overigens nog wel een dingetje, want ik mocht tot mijn 16e helemaal geen make-up op van mijn ouders. Dus maakte ik me stiekem onderweg naar school op en haalde mijn make-up er net zo stiekem weer op weg terug naar huis vanaf. Maar blauwe mascara is best lastig verwijderen. De smoezen die ik verzonnen heb!

4. Oogschaduw in alle kleuren van de regenboog en meer

Oogschaduw in alle kleuren van de regenboogRood, roze, geel, paars, groen, het kon allemaal. En dan het liefst ook allemaal tegelijkertijd. Het hele palette op je ogen, dat was echt heel cool. Een gepriegel dat dat was! Mijn favoriete combinatie was roze op mijn ooglid en felblauw daarboven en dan ook het liefst gecombineerd met die blauwe mascara. Lekker ton sur ton! Ik herinner me dat mijn ouders een keer met vakantie waren en ik de hele week als een soort clown op school verscheen. Ik kon eindelijk los met make-up. Wat een bevrijding! En wat liep ik gigantisch voor lul.

5. Donkere lipliner en lichte lipstick

Donkere lipliner lichte lipstickOok ik heb me hier schuldig aan gemaakt en ik vraag me nu echt heel erg af waarom. De lipstick moest zo’n nudekleurig tintje zijn, het liefst nog wat lichter dan je eigen lippen. En dan zo’n donkere lipliner er omheen. Die kleur lipstick zorgt er sowieso al voor dat je er enorm ziekig uit ziet, de combi met de bruine lipliner maakt het lachwekkend. Als ik van een trend heel zeker weet dat ik er nooit meer mee in zee ga, dan is het deze! Wat dachten we toen in hemelsnaam? Hoe konden we dat nou mooi vinden? Brrrrrrr.

6. Hele lange nagels

Hele lange nagelsNog zo’n trend waarvan ik nu denk: ‘Waarom, zeg me waarom’. Het was helemaal niet praktisch en ook helemaal niet mooi, maar het was dus echt heel gaaf als je je nagels zo lang mogelijk liet groeien. Deze trend kwam overigens weer terug toen ik net aan het werk was en toen deed ik weer aan mee, dus dat is nog wel een issuetje met mezelf. Je was een half potje nagellak verder als je ze moest lakken en een gebroken nagel was ECHT een drama. Bovendien zorgde een gebroken nagel voor weken fantoompijn. Soms boeide me het niet zo en dan liet ik de rest gewoon lekker lang. Lekker charmant!

7. Parelmoer

Parelmoer make-upParelmoer oogschaduw, parelmoer lipstick, parelmoer nagels, parelmoer was overal en ik vond het prachtig! Een vleugje parelmoer, dat stond zo lekker chique. En dan het liefst ook echt zo bleek mogelijk; ivoorkleur, beige of wit met parelmoer. Als ik er nu naar kijk dan denk ik: ‘wat een bejaardenkleur’, vooral op de nagels. Ik zie me nog voor de spiegel staan voor het schoolfeest met mijn parelmoer oogschaduw in de weer. Dat glansje, dat deed het hem. Wat dat betreft ben ik toen denk ik een ekster geworden, want glansjes vind ik nog steeds mooi. Al ben ik nu ook best wel dol op mat!

8. Rouge

RougeVolgens mij vroeg Annette het zich laatst ook al af: Waarom noemen we rouge tegenwoordig blush? Ik ga in ieder geval vanuit het antwoord dat rouge vroeger ook vaak echt rouge was (rood) en ik denk eigenlijk ook echt dat dat de reden is, maar helemaal zeker weet ik het niet. De blush die ik vroeger droeg, was meestal heel rood of heel roze. Nu ben ik fan van zachte, perzichachtige tinten, maar in mijn tienerjaren zag het eruit alsof ik net heel hard door de kou had gefietst. Wat meestal ook wel zo was, want man, wat fietste ik toen veel, maar die rouge zorgde net voor dat extra beetje ‘nee hoor, ik bloos helemaal niet, ik zie er gewoon echt heel gezond uit’ gevoel.

9. Anais Anais

Anais anaisVoor de een was het Samsara, voor de ander Loulou of Gloria Vanderbilt, maar voor mij was het Anais Anais van Cacharel. Mijn allereerste geurtje! En wat vond ik die eau de toilette bijzonder! Dat de halve klas er mee liep, dat deerde niet. Ik zie dat flesje nog staan op mijn nachtkastje en als ik heel diep in mijn geheugen graaf, dan kan ik me de geur nog voor de geest halen. Ananasachtig en ik voelde me op en top vrouw als ik het ophad. En dat flesje, dat vond ik mooi! Eigenlijk zou ik het best nog wel in mijn collectie willen hebben. Niet om te dragen, maar om af en toe de geur van vroeger op te kunnen snuiven. Mmmmm!

 

 

10. Getinte dagcrème

Getinte dagcremeEn dan niet een subtiel kleurtje, nee net 3 tinten te donker omdat ik het toch nog niet helemaal begreep. Gevolg: bruin hoofd en witte nek en oren. Ik vond mezelf er dan heel gezond uitzien. Alsof ik net van vakantie terugkwam. En ik was niet de enige die dat zo deed, veel van mijn vriendinnen liepen er ook zo bij. We hadden een soort oempa loempa verbond. Dat er überhaupt nog ooit een pukkelige puber op me ‘was’, mogen we met terugwerkende kracht een godswonder noemen.

De conclusie van dit verhaal is toch wel dat het in mijn jeugd helemaal niet erg was om voor schut te lopen. Maar misschien denken we dat over 15 jaar ook wel over de trends van nu?

Wat waren de beauty trends uit jouw jeugd? Zijn er dingen herkenbaar? Ik hoor ze graag!

Bron foto’s: Klik op de foto zelf.

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.