TOP
beauty dingen die ik niet leuk vind
Beauty Personal

10 Beauty Dingen die ik niet leuk vind

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Tussen neus en lippen heb ik het hier wel eens verteld, maar een van mijn grote liefdes is toch wel beauty. Als vriendinnen een nieuwe BB cream willen kopen, dan vragen ze aan mij welke ik adviseer. Ik weet precies van alle grote merken de nieuwe make-up collecties te omschrijven en ik volg nauwlettend beauty blogs en beauty nieuws over de nieuwste snufjes op beauty gebied. Voor een feestje kan ik uren tutten en op mijn nagels zit altijd een vers lakje. Toch zijn er Beauty Dingen die ik niet leuk vind. Vandaag deel ik er 10 met je en ik ben benieuwd of jij dingen herkenbaar vindt. Lees je mee?

1. Epileren

Pssst, sinds de verhuizing begin april ben ik mijn epilady kwijt. Een geluk bij een ongeluk want ik heb een gloeiende hekel aan epileren. Ik vind het echt een vreselijk klusje, maar ik vind de haren die na het scheren weer terug groeien nog veel vreselijker dus ik hoop wel dat ik dat apparaat op den duur terug vind…

2. Haar verven

Nog zo’n beauty ding dat ik niet leuk vind om te doen. Ik heb gewoon eigenlijk niet zo veel geduld en ik ben een kluns. Wachten met verf in mijn haar die kan gaan druppen op de mooie keukentafel stoelen, is bij mij doorgaans geen groot succes. Bovendien vind ik het ontzettend irritant dat ik de achterkant van mijn hoofd zelf niet goed kan zien tijdens het verven en er ook nog eens niet goed bij kan. En laten we ook vooral niet vergeten te melden dat ik er een koningin in ben om haren te missen en dat ik er dan na het uitspoelen achter komt, dat mijn grijze haren er nog gewoon zitten. Bleeegh. Ik ben er trouwens wel beter in geworden, sinds ik mijn eigen tips opvolg.

beauty dingen die ik niet leuk vind Urban Decay Naked 2 Basic

3. Palettes waarvan de ene kleur eerder op gaat

Zie hierboven mijn lievelings oogschaduw palette van Urban Decay; de Naked 2 Basic. Ik hartje dit palette, je hebt me er vast al wel eens eerder over gehoord. Maar wat ik dus heel jammer vind, is dat sommige kleuren uit dit palette al bijna op zijn, terwijl ik er ook een aantal nauwelijks gebruik. Het gaat een beetje ongelijkwaardig op en zo gaat dat eigenlijk met elk palette. Wat zou het makkelijk zijn als je bepaalde kleurtjes in navullingen zou kunnen kopen…

4. Wenkbrauwen opmaken

Een jaar of twintig geleden stond ik op een feestje toen twee jongens gingen vechten. Het ging allemaal heel snel en voordat ik weg kon wezen, werd een van de jongens vlak naast mij tegen de grond aan geslagen. In zijn val probeerde hij zich nog ergens aan vast te pakken en dat ergens dat was ik. Vervolgens viel ik mijn gezicht plat op de grond waar blijkbaar kapot glas lag. Ik eindigde die avond op de Eerste Hulp waar mijn wenkbrauw gehecht moest worden. Inmiddels heb ik dus al een jaar of twintig scheve wenkbrauwen en door een van mijn brows loopt een litteken. En dat vind ik nog elke dag frustrerend want het maakt mijn wenkbrauwen nou niet echt makkelijk om op te maken. Wenkbrauwen opmaken staat dus ook in mijn rijtje met beauty dingen die ik niet leuk vind en als iemand nog tips heeft hoe ik dit een leuker klusje kan maken, dan hoor ik die graag!

5. Kwasten wassen

Ik denk dat dit wel een universele is? Of vind jij het wel leuk om je kwasten te wassen en doe je dat braaf elke week? Ik niet hoor. Ik ‘vergeet’ het nog wel eens. En als ik heel heel eerlijk ben, dan doe ik het eerder eens per maand dan eens per week. Terwijl als ik mijn kwasten was, ik het helemaal geen stom klusje vind en het ook nog eens zo gepiept is. Waarom ik het dan ook altijd uitstel, is me een raadsel.

beauty dingen die ik niet leuk vind sephora gezichtsreinigingsolie

6. Make-up verpakkingen met pompjes mee op reis

Jep, pompjes zijn veel hygiënischer dan bijvoorbeeld potjes of flesje en het doseert ook makkelijker. Maar ik vind pompjes dus wel heel onhandig als ze mee op reis moeten. Want dan gaan die flesjes lekken omdat ik ze niet goed heb dicht gedraaid of ik krijg ze nooit meer open en heb het pompje stuk gemaakt. Vervolgens zit ik dan te hannesen met elke keer dat pompje ervan afdraaien en gooi ik uit pure frustratie het flesje weg terwijl het nog lang niet op is. Ik koop dus liever geen pompjes meer, dat begrijp je.

7. Verpakkingen die in je tas open gaan

Om nog even voort te borduren op verpakkingen die gaan lekken tijdens het reizen… Meestal doe ik in mijn koffer nog wat extra plastic tasje om breekbare producten heen, maar er is er toch elke keer wel weer een die het weet te presteren te ontploffen in mijn koffer.

Overigens vind ik lipsticks die in mijn handtas hun huls verliezen ook vervelend. Dat dan vervolgens mijn halve agenda onder de knalrode lippenstift zit…. Aargh.

8. Pedicure

Je hebt laatst een uitgebreide review kunnen lezen van de Scholl Velvet Express Smooth Pedi en sinds ik dit apparaat heb ontdekt, vind ik mijn voeten een pedicure geven wel echt een leuker beauty klusje, maar net zoals epileren is het nog steeds niet mijn favoriete bezigheid. Gelukkig zorgt de Scholl Velvet Express Smooth Pedi er wel voor dat je binnen mum van tijd klaar bent wat het klusje voor mij, a.k.a. juffertje ongeduld, al een stuk dragelijker maakt.

beauty dingen die ik niet leuk vind Chanel les beiges

9. Pan raken

Hierboven zie je mijn bronzer van Chanel les beiges. Ik heb al een tijdje geleden pan geraakt en dan heb ik de rare gewoonte dat ik eigenlijk wel klaar ben met zo’n doosje. Maar dat vond ik nu toch een beetje zonde. Ik vind het echt een nadeel van compacte poeders dat je pan raakt en ik heb ook altijd het idee dat mijn kwasten daar dan eerder van slijten. Of dat klopt? Geen idee! Overigens vind ik losse poeders ook heel vervelend omdat je die niet makkelijk mee kunt nemen. Ik moet het dus maar doen met poeders die pan kunnen raken…

10. Short lasting make-up

Lipstick die je op doet en die na drie seconde al vervlogen is. Een eyeliner die overloopt. Een foundation die na twee minuten nergens meer te bekennen is of een matterend poeder waar doorheen je al na een minuut of vijf weer aan het glimmen bent. Ik vind het allemaal stom. Ik hou niet van short lasting make-up. Ik wil best wat meer betalen, maar dan moet het blijven zitten ook. Helaas is het bij de duurdere merken ook geen garantie dat de make-up altijd long lasting is. Helaas pindakaas.

Dit zijn mijn 10 Beauty Dingen die ik niet leuk vind. Wat zijn jouw beauty dingen die je niet leuk vindt? Herken je punten of heb je zelf hele andere? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.