Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep (een simpel en gezond hoofdgerecht)

Op zoek naar een gezond, eenvoudig en heerlijk verwarmend recept voor deze koudere dagen? Wellicht dat deze zoete aardappelsoep dan wat voor jou is. Het recept is binnen 30 minuten klaar!

Deze feestdagen is er bij ons thuis weer meer dan genoeg gegeten en gedronken. Tijd om weer even te balansen en soep vind ik dan altijd een fijn gerecht: zonder veel moeite eet je zo hartstikke veel groente. En het is ook een goede kans voor een vega maaltijd, nadat we afgelopen periode veel vlees hebben gegeten.

Ingrediënten zoete aardappelsoep

voor twee personen
1 ui
2 teentjes knoflook
300 g zoete aardappel
100 g wortel (winterpeen)
500 ml bouillon
Extra nodig: staafmixer of blender

Tijd om aan de slag te gaan

  1. Snipper een middelgrote ui en doe hetzelfde met de teentjes knoflook (of gebruik een pers!). Was en schil de zoete aardappels, verwijder gekke plekjes en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de winterpeen.
  2. Fruit in wat olie de ui en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook nog een minuut mee, voordat je de zoete aardappel- en wortelblokjes toevoegt. Roer goed om en laat een minuutje of twee meebakken.
  3. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten zacht koken, tot de aardappels en wortels gaar zijn.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Bij het gebruik van een blender is het verstandig om in badges te werken. Door de warmte kan de soep uitzetten en uit de blender exploderen (ik spreek uit ervaring). Breng de soep eventueel op smaak met wat zout en peper.
  5. Soep te dik? Voeg dan wat extra water of bouillon toe.

Lijkt dit recept je lekker? Wat eet jij graag voor soep?

Groetjes,
Mariska

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

2 Reacties

  • YuStSoMe
    04/01/2017 19:13

    Hoi Mariska, dat ziet er lekker uit! Ik heb net zoete aardappel gegeten! Het lijkt me wel dik, net als erwtensoep. Zou je er ook nog voor de kleur gemengde groente bij kunnen doen en die niet mee blenden?

    • Mariska Schrijer
      05/01/2017 09:50

      Hi 🙂 Het is inderdaad een dikke soep en door de schaduwen van lijkt hij nog veel dikker. Natuurlijk kun je altijd wat extra bouillon toevoegen als je liever een dunner soep hebt.

      Je kan altijd nog groente bij voegen, hoe er dan wel rekening mee als je ze niet blend dat je ze niet makkelijk mee kan koken.

Laat een reactie achter