stemmen op de partij

Column: Graag zou ik stemmen op de partij die…

Graag zou ik stemmen op de partij die…

het weekend drie dagen gaat laten duren zonder dat mijn werk daar onder zou te komen lijden. Of de partij die zorgt voor meer uren in een dag en meer tijd voor dutjes.
De partij die de zon vaker laat schijnen, maar er ook voor zorgt dat de planten genoeg water krijgen, zou zeker mijn stem hebben.
Ik heb nog nergens in een verkiezingsprogramma zien staan dat er meer geld naar onderzoek voor ijs, drop en chocolade zou moeten gaan, dat je kunt eten zonder dat het ongezond is.

Is er een coalitie die…

ervoor zou kunnen zorgen dat bumperklevers automatisch een elektrische schok krijgen als ze langer dan een minuut blijven plakken?
De kandidaat die ervoor zorgt dat iedereen elke dag 5 gemeende complimenten moet uitdelen aan iemand anders heeft absoluut mijn voorkeursstem.
Wie vindt het net zo belangrijk als ik dat mensen die bewust dingen op straat weggooien, automatisch worden opgespoord en dan een week een drone boven hun hoofd krijgen hangen die vieze geurtjes over hun heen uitstort?

Welke partij moet ik kiezen als

ik wil dat mensen die ooit een dier naar het asiel hebben gebracht, nooit meer een dier in huis mogen halen?
Wie gaat ervoor zorgen dat bejaarden zich nooit meer eenzaam hoeven te voelen?
Ik stem graag op de partij die het voor elkaar gaat krijgen dat kinderen over de hele wereld niet meer in angst te hoeven leven.
Welke formatie laat de oorlog in Syrië stoppen?
Of is er een partij die zeker weet dat er nooit meer een terroristische aanslag gaat plaatsvinden?
Wie zorgt er voor dat mensen niet meer ziek worden? En al helemaal niet zo ziek in hun hoofd dat ze kinderen, dieren of andere mensen de meest verschrikkelijke dingen aandoen?

Het zijn allemaal programmapunten die ik belangrijk vind.

Het ene punt wat belangrijker dan het andere natuurlijk. Maar ik zie het nergens terug. Ik lees het nergens terug. Toch ga ik vandaag zeker stemmen. Het doet er niet toe op wie of wat ik ga stemmen, maar ik ga van mijn stemrecht gebruik maken.

Zodat ik later nooit tegen mezelf kan zeggen: ‘Oh mijn g*d. Had ik maar gestemd.’

Ga jij stemmen vandaag? En wat zou jij graag willen terugzien in een partijprogramma? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

PS Als je niet gaat stemmen en ook niemand machtigt, helemaal prima. Maar achteraf niet gaan lopen klagen dan hè? Als je het niet eens bent met de uitslag…

Uitgelichte foto © I’m Friday via Shutterstock.

Karen

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

10 Reacties

 • Sonja
  15/03/2017 19:32

  Ik stem, omdat ik hoop dat een bepaalde partij niet wint. Ik ga voor goede zorg. In mijn geval dat de ggz gratis wordt… nu betaal ik eerst nog eigen risico en dat voor iets waar ik nooit om gevraagd heb. Ik kan daar zo boos om worden, helaas kan ik het bij de dader niet declareren! Dito met ziek zijn… daarom een nieuw zorgstelsel!

 • Annette
  15/03/2017 14:17

  Ik ga vandaag voor het eerst met beide kinders stemmen. Ik vind het een dingetje hahaha en dan voel ik me ineens heel volwassen (*lees ouwe doos*) dat ik gewoon voor het eerst met het hele gezin bij de stembus sta. We hebben het er wel met elkaar over gehad waarom ik vind dat ze ‘moeten’ stemmen, ze hebben de stemwijzer gedaan en verder laat ik ze lekker hun Eigen weg vinden in dit politieke gekonkel….

 • Henrieke
  15/03/2017 13:06

  Volgens mij moet je je eigen partij maar oprichten, als je vandaag begint ben je in ieder geval mooi op tijd. Deze keer heb ik trouwens voor het eerst op een vrouw gestemd, dat snap je vast wel. 🙂

 • Lori (Mama's Jungle)
  15/03/2017 11:18

  Haha goede punten! Ik ga zeker stemmen voor duurzaam en goede zorg 🙂

 • Jacqueline
  15/03/2017 08:25

  Ik ga zeker stemmen! Voor mij komt onderwijs op de eerste plaats, niet alleen omdat het mijn boterham is, maar omdat je vanuit het onderwijs zoveel in de maatschappij kunt veranderen. Daarnaast vind ik (betaalbare) zorg en opvang belangrijke punten, ongeacht of mensen hier hun hele leven al wonen, of hier als vluchteling zijn gekomen.
  Milieu en dieren staan wat verder van mij vandaan, maar moeten toch ook niet vergeten worden.

 • Patricia
  15/03/2017 07:38

  Jup – hoogzwanger, dus waggelend, ga ik weer naar de stembus. Nog nooit overgeslagen.

  • Karen
   20/03/2017 16:38

   Heel goed Patricia! De baby’s eerste keer stemmen 😉

 • marije
  15/03/2017 06:29

  Ik ga zeker stemmen! Ben met je eens dat als je niet gaat stemmen, dan mag je de komende 4 jaar niet klagen over wat de politiek doet. Stemrecht is nl niet een vanzelfsprekend recht.

Laat een reactie achter