TOP
simpele diy kerstdecoratie inspiratie
DIY Home

5x simpele DIY Kerstdecoratie Inspiratie

Sinterklaas is, als het goed is, vandaag weer richting Spanje vertrokken. Dat zullen de kids wel jammer vinden, maar het goede nieuws is natuurlijk wel dat we ongegeneerd naar de kerst mogen gaan toeleven. De kerstdecoratie mag weer van stal. Of heb je je huis al versierd? Ben je dat van plan? Weet je al hoe? Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben? Ik zocht net als vorig jaar weer alle hoekjes van het Internet af naar wat leuke ideeën en die ga ik je laten zien in dit artikel 5x simpele DIY Kerstdecoratie Inspiratie. Want simpel, daar ben ik dol op. Het moet niet te moeilijk zijn toch? Benieuwd wat ik allemaal gevonden heb? Kijk je mee?

1. Houten Kerstster

simpele diy kerstdecoratie inspiratie houten kerststerWaanzinnig mooi toch met de juiste accessoires ernaast? Zo’n hert kun je in elke speelgoedwinkel vinden en de ster en de lichtjes kun je eenvoudig zelf in elkaar zetten. Het idee komt van deze website  en daar vind je nog veel meer ultra simpele en leuke kerstdecoraties waaronder een waanzinnig coole ijsbeer onder een stolp! Neem dus zeker even een kijkje daar.

2. Gouden Takken

simpele diy kerstdecoratie inspiratie gouden takken

Je zoekt de juiste takken in het bos. Het beste werken deze gewei-achtig-vormige takken. Je laat ze drogen en daarna spray of verf je ze goud met een hoogglans verfje. En klaar ben je! Staat superleuk als decoratie op tafel, maar je kunt ze ook aan de muur of op een houten of kartonnen bord bevestigen met wat decoraties zoals deze blaadjes erbij. Het idee vond ik op deze website. Dat is een site met ideeën voor je huwelijk en dit artikel gaat over winterdecoraties die niet meteen kerst ‘screamen‘. Leuk om even een kijkje te nemen, want bijvoorbeeld ook de gekleurde dennenappels vond ik een ontzettend leuk idee als naamplaatjes houders op tafel.

3. Muur Kerstboom

simpele diy kerstdecoratie inspiratie Muur Kerstboom

Vorig jaar zag je hier al een ultra simpele DIY kerstboom met houten plankjes. Maar dit idee vind ik misschien nog wel leuker. Als je wilt, kun je er ook nog ballen en lichtjes in hangen, maar zo is het ook al enorm decoratief. Het idee komt van deze website en je ziet daar ook meteen hoe je het zelf maakt.

4. Krijtbord

simpele diy kerstdecoratie inspiratie krijtbord

Dit idee is zo simpel, dat ik het zelf had kunnen verzinnen. Neem een simpel krijtbord en zet er een kerstboom op. Of andere kerstversiersels zoals ballen en rendieren. Ook leuk om met je kinderen te maken. De accessoires ervoor doen de rest. Het idee komt van deze website  en daar vind je nog 16 andere ideeën voor alternatieve kerstbomen. Ontzettend leuk om te zien!

5. Houten Kerstboompjes

simpele diy kerstdecoratie inspiratie houten kerstboompjes
Te cute, vind ik deze kerstboompjes. En dat mintgroen laat zien, dat je helemaal geen kerstkleuren hoeft te gebruiken voor kerstdecoratie. Deze boompjes staan zo decoratief zo op een schaal. Maar ze zijn ook leuk op de kersttafel of in de vensterbank. Ik heb ze op deze website gevonden en je ziet daar ook meteen hoe je ze maakt.

Wat vind je van deze ideeën? Welke vind je het leukst? Hoe decoreer jij zelf graag je huis? Heb je nog tips? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Als je dit artikel leuk vond om te lezen, dan vind je deze kerstinspiratie van vorig jaar wellicht ook interessant:

Je kunt me ook volgen via:

♥ Snapchat (dejlignl) ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Bloglovin’ ♥ Pinterest

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

13 COMMENTS
 • Nicole
  2 jaar ago

  Die takken ga ik ook maken! Bedankt voor het idee, heb nog goudspray staan van mijn mislukte diy haha.
  En dat krijtbord is ook een leuk idee, ga ik zo even aan de slag met het krijtbord van mijn dochter 😉

 • Chris
  2 jaar ago

  Het idee met het krijtbord vind ik leuk voor in de keuken. Simpel maat toch heel sfeervol.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, dat is een goed idee! Superleuk voor in de keuken.

 • Desirée
  2 jaar ago

  Oh, yes. Ik hou ervan! Wil binnenkort nog echt even wat leuke dingen maken 🙂

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Op de een of andere manier vind ik die laatste houten kerstboompjes echt iets voor jou?

 • Kiss & Make-up
  2 jaar ago

  Dat idee van gouden takken vind ik heel leuk.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ja leuk is dat hè? En zo simpel!

 • Annette
  2 jaar ago

  Leuk zeg, dat idee om die takken te sprayen vind ik echt leuk. Ik heb gisteren mijn boom neergezet. Ben de komende dagen op zakenreis dus wilde hem alvast neer zetten 🙂 Als ik weer thuis ben moet ik ook echt eens gaan nadenken over het kerst-diner, ik krijg eters en meestal ben ik van de grondige voorbereiding maar ik ben nu nog helemaal blanco 🙂

 • Anne-Marie
  2 jaar ago

  Leuke ideeën heb je weer verzameld. Ik vind vooral de eerste erg leuk. Ik hou er van om overal in huis kleine kerstachtige stillevens neer te zetten zonder dat het schreeuwerig wordt. Valt nog niet mee…:)

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik hou daar ook van. Kerst is al gauw kitsch, ik wil het liever basic houden.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • || VRIENDSCHAP ||
Het waren de tijden van de ballonrok, de legging en de beenwarmers. Van grijs en fuchsiarose. Wij waren pubers en hits als Papa don’t preach, Ti sento en More than words kleurden onze puberlevens...
Ik schreef een column over de vriendschap met mijn jeugdvriendin J. Heb jij ook zo'n vriendschap van vroeger? 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#friends #throwback #karenznl #lifeblogger #instablogger #vriendschap #vroeger #jeugd #childhood #tripdownmemorylane
 • Kun jij je ook zo ergeren in het verkeer? 🚗🚙🚌🚒🚓 Ik deel vandaag 10 van mijn grootste verkeersergernissen. Wat is de jouwe? 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#karenznl #traffic #carfie #lifestyleblogger #instacar #bloggerlife #lifeblog #instablogger
 • Kusje... 💋Om het zonnige weekend in stijl af te sluiten, hebben wij een diner date bij het pannekoekenhuis 🥞. Hoe was jouw zondag? .
.
.
#motherandson #robinjameson #liefde #instafamily #lovemakesafamily #momstaysinthepicture #momlife #toddlerlife
 • || BEAUTY ||
Een parfum waarmee je je Marilyn Monroe of Elizabeth Taylor waant? Een glamorous, luxueze, tijdloze en vintage geur in een prachtig flesje? Ik vertel je er alles over in deze review... (👉🏼directe link in bio)
Wat is jouw favoriete parfum? 💕💮🙌
.
.
.
#karenznl #bblogger #instaperfume #clinique #loveperfume #beautyaddict
 • || HOME ||
Ben je benieuwd hoe ik woon? Vandaag laat ik je ons zitgedeelte zien. Er is namelijk best veel veranderd sinds de home tour van vorig jaar. Als je geen zin hebt om te lezen, dan kun je ook kijken op Youtube! Laat je me weten wat je ervan vindt? Zou je het zelf ook zo inrichten? En heb je nog tips voor de muur en kabels? 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#instahome #karenznl #homeinterior #homedecor #homedesign #homestyle
 • #throwbackthursday naar dikke pret, twinnen in army green en Robin nog een kale baby was 👶🏼
.
.
.
#tripdownmemorylane #blurrybutperfect #motherandson #momlife #babylife #ussie #instababy #funfunfun
 • || PERSONAL PEAKS ||
Met o.a. een soort examen dat we moesten afleggen waar we wel echt hele impertinente vragen voor onze kiezen kregen, de laatste dag van het strandseizoen, een dinertje thuis en een prachtig pers pakket! Oh ja... en ik plaats vanaf nu een watermerk in bepaalde foto's. Ik vertel je waarom 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #familyblogger #lifestyleblogger #instablogger #diary
 • Een paar weken geleden stond ik met een interview over adoptie in de Grazia. In deze blog kun je het hele artikel lezen en geef ik je nog wat extra achtergrondinformatie 👉🏼directe link in bio
.
.
.
#karenznl #familyblogger #selfportrait #lifestyleblogger #media #adoptionrocks #lovemakesafamily #grazia