TOP
personal peaks 53
Personal

Personal Peaks 53: de laatste & eerste week van het jaar, een sprongetje en een griep

Jaaaa, deze had je nog van me tegoed. Die had ik maandag al moeten plaatsen, maar er waren hier wat andere prioriteiten, zoals herstellen van de griep. Maar vandaag lees je dan eindelijk de Personal Peaks. Wat ik je vandaag laat zien? Niet bijster veel, so don’t get overexcited (sarcastisch toontje aan), maar voor de babyspam fans; wel héél veel Robin. Inclusief Cookie en Bing. Ik was onder de indruk van maar liefst 3 blogs van blog collega’s en we hadden hier last van een sprongetje en de griep. Benieuwd naar mijn laatste en eerste week van het jaar? Ik laat je de foto’s zien in deze Personal Peaks 53stay tuned

Chanoeka

personal peaks 53 chanoeka

Op Kerstavond begon ook de eerste avond Chanoeka. Chanoeka duurt wat langer dan Kerst, namelijk 8 dagen. Elke dag steek je een kaarsje aan. Op de 6e dag waren mijn ouders hier en deden we dat gezamenlijk.

In de tula

personal peaks 53 draagen

Het was heerlijk weer, dus ik wilde even wandelen met Robin. Wat bleek.. Mark had mijn auto meegenomen en daar zat de kinderwagen nog in. Gelukkig bood de draagzak uitkomst. Alleen hebben we nu dus wel een probleem. De kleine man kijkt niet al te enthousiast op de foto, maar vindt dat dragen dus wel helemaal te gek. En wil vervolgens liever niet meer in de wagen. Ben ik lekker klaar mee. Ik denk dat ik alvast een abo bij de fysio afsluit.

Supplementen Perfectbody.nl

personal peaks 53 supplementen perfectobody.nl

Een pakket vol met supplementen! Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik het nieuwe jaar altijd start met een detox, dieet, of een combinatie. Toevallig werd ik een tijdje geleden benaderd door Esther van Perfectbody. Esther is voedingscoach en in de webshop waar zij aan is verbonden worden hoogwaardige voedingssupplementen aangeboden om mensen te motiveren een fitter en energieker leven te laten leiden. Nou… dat wil ik wel. En dus mag ik een aantal van haar producten gaan proberen. Als het goed is, lees je eind deze week mijn eerste bevindingen.

Cookie op het speelkleed

personal peaks 53 cookie kleed

Op Tweede Kerstdag gingen wij naar de Ikea waar we onder andere een speelkleed voor Robin kochten. Miss Cookie mag niet op het kleed, want voor je het weet, is het meer Cookie haar kleed dan dat van Robin. Dat ze dat niet mag, weet ze heel goed, maar toch probeert ze het. Hier test ze uit of haar hoofd wel op het kleed mag liggen.

Robin en Bada Bing

personal peaks 53 robin en bing

Robin en Cookie zijn dikke vrienden, maar als Robin iemand hier in huis interessant vindt, is het Bada Bing. Waarschijnlijk omdat ‘ie zo lekker spint en zo zacht is (Bada Bing dan hè, als is Robin ook heerlijk zacht). Als Robin op ons bed ligt, wat overdag het domein is van Bing, dan grijpt ‘ie altijd met z’n handjes naar de kat. Gelukkig hebben wij de allerliefste kat van het universum en blijft ‘ie vaak rustig liggen als Robin hem ‘aait’, maar ik blijf er toch altijd maar bij. Je weet het nooit met kinderen en dieren.

De tweede pasfoto

personal peaks 53 pasfoto's Robin

Wij moesten voor de IND pasfoto’s van Robin laten maken. Dat was al de tweede keer dat dat moest, want in de VS moest het ook voor zijn paspoort. Dat was toen zo’n toestand. Hij lag op een witte plaat en met 4 volwassenen probeerden we ‘m wakker te houden (zijn ogen moesten natuurlijk open zijn) en in de camera te laten kijken. Uiteindelijk hebben we toen drie pogingen gedaan, omdat ‘ie elke keer toch in slaap viel en we weer huiswaarts keerden zonder foto. De derde keer lukte het en was het personeel van de Wallmart zo blij, dat we de pasfoto’s gratis mee kregen als cadeau van Wallmart voor Robin’s Amerikaans staatsburgerschap. Dit keer ging het een stuk soepeler. De pasfotograaf had een zelfde stoeltje als wij thuis hebben en Robin leek het zelfs wel leuk te vinden. De foto’s zijn in ieder geval goed gelukt!

Foto’s van een dreumes

personal peaks 53 foto's

De dag voor Oud en Nieuw kwamen goede vrienden bij ons eten en logeren met hun twee kindjes. Toen we allemaal nog geen kindjes hadden, aten we vaak met zijn vieren om daarna te gaan kaarten onder het genot van limoncello. Dat is een soort traditie geworden, maar omdat we nu niet meer in dezelfde stad wonen, is het dan handiger om niet meer te hoeven rijden en gewoon de kindjes in bed te kunnen leggen. Dochter M. van net 2 is dol op fotograferen en mocht even met mijn telefoon. Dus nu heb ik allemaal van dit soort foto’s op de rol staan. Ik vond het wel grappig. Ze heeft overigens ook wat perfecte selfies gemaakt! De volgende keer mag ze een fotoverslag maken van onze gezellige avond.

Naar Zeeland

personal peaks 53 zeeland

Oud & Nieuw vierden wij met vrienden in hun huisje in Zeeland. Ik heb het al eens verteld, maar we hebben hen leren kennen omdat onze zonen op dezelfde dag zijn geboren in Philadelphia. In korte tijd zijn we goede vrienden geworden en het voelt alsof we elkaar al ontzettend lang kennen, dus het was heel fijn om dit jaar samen te kunnen vieren.

Behalve deze sombere foto onderweg in de auto, maakte ik geen foto’s. Daar was het simpelweg te gezellig voor.

Eerste foto nieuwe jaar

personal peaks 53 eerste foto nieuwe jaar

Oudejaarsnacht begon ik om half twee een soort van in te storen. Dan ken ik mezelf, dan kan ik nog een wijntje nemen en dan komt het wel goed, maar ik besloot verstandig te zijn en naar bed te gaan. Deze kleine smurf werd uiteindelijk pas rond half tien ’s ochtends wakker, dus toen zijn we lekker samen beneden gaan ontbijten. Dit was de eerste foto die ik nam in 2017. Mijn jaar begon fantastisch met deze vrolijkerd in zijn slaapzak. Verder maakten we op de eerste dag van het jaar nog een lekkere wandeling, aten een pizza en reden we weer terug naar huis.

Griep

personal peaks 53 soep

Op 2 januari werden Robin en ik beiden snotverkouden wakker. Keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, shit, daar komt een griep aan. En ja, dan eet ik dus soep. Sowieso wel goed voor de vitamientjes en om het jaar gezond te beginnen.

Sprongetje

personal peaks 53 sprongetje

De kleine man was sowieso enorm cranky, wilde niets, maar tegelijkertijd weer alles, dus checkte ik na lange tijd weer eens de Oei ik groei app. Tja… en wat bleek, hij zat midden in een sprongetje. Dat verklaarde een hoop.

personal peaks 53 robin en beer

Dat werd dus veel knuffelen, eten wanneer je wil en spelen met beer, die hij van ons met Kerst heeft gekregen. Dat is echt een favoriet. Nu zijn ze nog ongeveer even groot, ik kan me bijna neit voorstellen dat beer straks klein is vergeleken met Robin. De rammelaar is trouwens nu ook favoriet. Ik denk dat er een kleine muzikant in dit hummeltje verscholen zit. Hij is ook dol op drummen.

Nieuwe outfits

personal peaks 53 nieuwe outfits

Verder ging ik nog al los in de sale voor de kleine man. Ik kocht met fikse korting een aantal designer kleertjes. Ik zit er zelfs over te denken om een keer een heuse outfit post te maken. Hoe leuk is deze sweater!?

personal peaks 53 outfit post broek

‘Mam, moet ik nou weer op de foto?’
‘Ja, kerel, mama wil even een foto maken van je fantastische broek’.

De trui op de bovenste foto en de broek op de onderste zijn beiden van Stella McCartney trouwens. En dat combineer ik dan lekker met een trui en broek van Zara (ook uit de sale), want zo ben ik. Ik combineer graag high fashion met fast moving.

Nieuwe agenda

personal peaks 53 nieuwe agenda

Een nieuw jaar, een nieuwe agenda. Ik heb ALTIJD een Moleskine agenda en de afgelopen jaren heb ik de Petit Prince editie. Op Instagram vroeg ik wie er nog meer fan was van een papieren agenda en wat bleek? Echt zo veel mensen prefereren papier boven digitaal. Grappig om te constateren! Zou dat een vrouwending zijn? Of toch een generatiekloof?

personal peaks 53 lege agenda

Anyways… ik word altijd heel gelukkig van zo’n frisse lege agenda waar nog van alles in geschreven kan en gaat worden.

Vaste voeding

personal peaks 53 robin kinderstoel

Tussen de griepjes en sprongetjes door begonnen we hier ook met steeds meer vaste voeding. Nou ja.. Robin dan. Hij vindt eten steeds leuker en lekkerder. Vooral zoete aardappel en peer (niet in die combinatie) is ‘ie helemaal dol op. En kijk ‘m nou eens zitten… zo groot al. Echt zo’n baasje.. klaar voor zijn hapje..onze lekkerbek.

Roodborstje

personal peaks 53 roodborstje

Over lekkerbekjes gesproken… Omdat het de afgelopen dagen zo koud was, zette ik wat voer buiten voor de vogeltjes. Als eerste kwam onze vaste gast het roodborstje. Wij zeggen altijd dat dat Mark’s overleden vader is, naar wie Robin is vernoemd, dus ik ben altijd blij dat ‘ie op bezoek komt.

Mijn toppers van collega bloggers

personal peaks 53 desiree

Oh wat ben ik trots op mijn lieve blogvriendin Desirée! 2017 wordt een spannend jaar voor haar want ze nam een drastische beslissing. Daar vertelt ze je meer over in haar blog. Ik bewonder haar beslissing enorm en ik wens haar natuurlijk al het goede!

En ja.. het begint een beetje eentonig te worden qua content van collega bloggers, want ik haal vaak dezelfde collega’s aan. Maar dat komt omdat ik die collega’s nou juist zo lief heb en zo mooi en herkenbaar vindt schrijven. Elise Joanne bijvoorbeeld.. zij schreef over baby’s en spontaniteit, iets waar ik ook enorm mee worstel, want ik vind het best een dingetje om zo maar met Robin op pad te gaan. Niet in de laatste plaats door de hoeveelheid voorbereidingen die daarvoor nodig zijn. En toch mis ik het… even spontaan de stad in. Dus dat ga ik vaker doen. Dan maar met een krijsende baby in een lunchtentje. Wie niet waagt.. wie niet wint.

Of Sanne die een prachtige blog schreef over de nasleep van de ziekte (kanker) van haar zusje. En wat dat met haar deed en hoe zich nu voelt.

Dikke vette hulde voor mijn leuke, mooie, lieve collega’s die zich zo prachtig van hun kwetsbare kanten laten zien. Jullie zijn topvrouwen! X

Mededeling

personal peaks 53 griep

En dan nog een huishoudelijke mededeling: Ik heb besloten in januari en februari echt rustiger aan te gaan doen. Ik heb nu al een dikke week last van griep (of een hele heftige verkoudheid Annette 😉 ). We zitten in de laatste fase van Robin’s adoptie en moeten daar allerlei laatste procedures voor doorlopen, verslagen maken en toestanden en ik loop hopeloos achter de feiten aan qua andere dingen die nog moeten gebeuren. Bovendien heeft Mark het ontzettend druk met een opdracht en werkt zo’n 16 uur per dag en dan is ‘ie ook nog eens een paar dagen per week naar het buitenland. Er komen hier nog genoeg blogs online hoor, maar niet meer dagelijks en stipt om 6 uur.

personal peaks 53 knuffelen

Alleen als het uitkomt. Ik heb me in december helemaal over de top gewerkt en nu ga ik lekker genieten van deze kleine man en de andere verantwoordelijkheden die nog liggen afwerken. Overigens vind ik het superlief dat veel van jullie zo betrokken zijn en mailen/dm’en etc. etc. Ik weet dus ook zeker dat jullie deze keuze begrijpen.

En daarmee ben ik aan het einde gekomen van deze Personal Peaks 53.

Heb je nog een vraag/opmerking over een van de Peaks? Heb je de blogs van mijn collega’s gelezen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

15 COMMENTS
 • Jacqueline
  9 maanden ago

  Wat een heerlijk nannetje is het toch! En wat kleed je ‘m leuk, hou wel van die stoere outfits.
  Ik heb nu voor het eerst een Moleskine agenda en weet nu al dat ik niet meer anders wil, zo fijn overzichtelijk.

  • Jacqueline
   9 maanden ago

   Nannetje? Mannetje bedoel ik natuurlijk! 😜

 • Sophie
  9 maanden ago

  Snap helemaal dat je het even rustig aan wilt doen! Als je wel regelmatig foto’s van Robin, Cookie en Bing blijft posten, hoor je mij niet klagen. Voor jouw blog wist ik sowieso niet zo veel over adoptieprocedures en had dus ook geen idee dat dat nog zo’n nasleep aan formulieren heeft.

  • Karen
   9 maanden ago
   AUTHOR

   Ja, dat is dus best pittig. Ben blij als we daarvan af zijn.

 • Yvonne
  9 maanden ago

  Wat een lekker mannetje is het zeg 🙂
  Over de papieren agenda. Ik was er 2 jaar vanaf, maar heb er vandaag voor 3 euro toch weer eentje in de sale van de Hema gekocht. Niet voor mijn afspraken (dat doe ik wel al helemaal via de iphone & macbook, en is ook handiger voor de gezamenlijke agenda) maar wel voor het maken/bijhouden van mijn eigen persoonlijke planning. Eens kijken of dat werkt… en ik vind krabbelen in een agenda gewoon nog steeds leuk 🙂 De jouwe is erg schattig! Waarom altijd Moleskine?

  • Karen
   9 maanden ago
   AUTHOR

   Ja, ik vind dat dus ook leuk. En geen idee eigenlijk waarom Moleskine. Ik hou er gewoon van. Heb ooit een Succes agenda gehad, maar zo’n ringband vind ik niets en in Moleskine zit alles dat ik fijn vind aan een agenda en ik vind het papier fijn schrijven 🙂

 • Lifesabout
  9 maanden ago

  Och die Robin….ik wil in die wangen bijten! Take care meid en rustig aan!

 • YuStSoMe
  9 maanden ago

  Ik val in herhaling, maar kan mij het bommen… wat is die Robin toch een heerlijk kind, zijn mimiek is geweldig!
  En na al dat genieten, komt altijd een tijd van bezinning, goed dat je het doet, even terugpakken op wat echt heel belangrijk is.
  Beterschap voor jullie! ❤

 • Nathalie
  9 maanden ago

  Rustig aan is niet verkeerd!
  Neem lekker de tijd voor de dingen die nog moeten en je kleine mannetje… de rest komt wel weer!

  Je Personal Peaks was weer leuk om te lezen, het lachje van Robin zo lief!

 • Henrieke
  9 maanden ago

  Tweede kerstdag naar de Ikea, jij durft! 🙂 Ook leuk al die fotootjes van Robin. Die van Cookie is heel herkenbaar, zo veroverden mijn katten ook beetje bij beetje het huis.

  • Karen
   9 maanden ago
   AUTHOR

   Het grappige is dat ik er gisteren was en het toen VEEL drukker was dan met Kerst. Haha.

 • Esmée
  9 maanden ago

  Altijd leuk om te lezen jouw personal peaks.

 • marije
  9 maanden ago

  Wat een leuke kleding heb je voor Robin gekocht. Groot gelijk dat je het even rustiger aan doet en je nu focust op de dingen die belangrijk zijn. Hopelijk knap je snel op!

 • Annette
  9 maanden ago

  Ah, lekker de tijd nemen om de belangrijke dingen eerst te doen en even goed uit te zieken. Beterschap met de laatste restjes van tsja (Ik praatte ook de bedrijfsarts maar na hoor)… hahaha x Big hug!

 • Bregje
  9 maanden ago

  Oh zalig, oud en nieuw in Zeeland! Groot gelijk dat je rustig aan gaat doen, ik doe hetzelfde en dat geeft zoveel rust! X

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • || VRIENDSCHAP ||
Het waren de tijden van de ballonrok, de legging en de beenwarmers. Van grijs en fuchsiarose. Wij waren pubers en hits als Papa don’t preach, Ti sento en More than words kleurden onze puberlevens...
Ik schreef een column over de vriendschap met mijn jeugdvriendin J. Heb jij ook zo'n vriendschap van vroeger? 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#friends #throwback #karenznl #lifeblogger #instablogger #vriendschap #vroeger #jeugd #childhood #tripdownmemorylane
 • Kun jij je ook zo ergeren in het verkeer? 🚗🚙🚌🚒🚓 Ik deel vandaag 10 van mijn grootste verkeersergernissen. Wat is de jouwe? 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#karenznl #traffic #carfie #lifestyleblogger #instacar #bloggerlife #lifeblog #instablogger
 • Kusje... 💋Om het zonnige weekend in stijl af te sluiten, hebben wij een diner date bij het pannekoekenhuis 🥞. Hoe was jouw zondag? .
.
.
#motherandson #robinjameson #liefde #instafamily #lovemakesafamily #momstaysinthepicture #momlife #toddlerlife
 • || BEAUTY ||
Een parfum waarmee je je Marilyn Monroe of Elizabeth Taylor waant? Een glamorous, luxueze, tijdloze en vintage geur in een prachtig flesje? Ik vertel je er alles over in deze review... (👉🏼directe link in bio)
Wat is jouw favoriete parfum? 💕💮🙌
.
.
.
#karenznl #bblogger #instaperfume #clinique #loveperfume #beautyaddict
 • || HOME ||
Ben je benieuwd hoe ik woon? Vandaag laat ik je ons zitgedeelte zien. Er is namelijk best veel veranderd sinds de home tour van vorig jaar. Als je geen zin hebt om te lezen, dan kun je ook kijken op Youtube! Laat je me weten wat je ervan vindt? Zou je het zelf ook zo inrichten? En heb je nog tips voor de muur en kabels? 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#instahome #karenznl #homeinterior #homedecor #homedesign #homestyle
 • #throwbackthursday naar dikke pret, twinnen in army green en Robin nog een kale baby was 👶🏼
.
.
.
#tripdownmemorylane #blurrybutperfect #motherandson #momlife #babylife #ussie #instababy #funfunfun
 • || PERSONAL PEAKS ||
Met o.a. een soort examen dat we moesten afleggen waar we wel echt hele impertinente vragen voor onze kiezen kregen, de laatste dag van het strandseizoen, een dinertje thuis en een prachtig pers pakket! Oh ja... en ik plaats vanaf nu een watermerk in bepaalde foto's. Ik vertel je waarom 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #familyblogger #lifestyleblogger #instablogger #diary
 • Een paar weken geleden stond ik met een interview over adoptie in de Grazia. In deze blog kun je het hele artikel lezen en geef ik je nog wat extra achtergrondinformatie 👉🏼directe link in bio
.
.
.
#karenznl #familyblogger #selfportrait #lifestyleblogger #media #adoptionrocks #lovemakesafamily #grazia