TOP
l'occitane solidarity balm
Beauty

L’Occitane Solidarity Balm (steun een goed doel met een heerlijk cadeautje)

Ik hou van Shea butter, ik hou van l’Occitane, ik hou van goede doelen en ik hou van balms. Sterker nog; mijn hart gaat iets sneller kloppen van balmpjes. Balsems en ik, het is een langdurige affaire. Ze zijn namelijk zo lekker praktisch, je kunt ze overal op smeren en ze zijn multifunctioneel. Een balm met shea butter van L’Occitane waarmee je iets bijdraagt voor een goed doel? Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn. Toch is het waar! De L’Occitane Solidarity Balm is het allemaal. Maar is de balm ook nog echt lekker? En goed? Stay tuned.. ik vertel het je…

Dankbaarheid

l'occitane solidarity balm karen

In veel producten van l’Occitane zit shea butter. Zo schreef ik al eens over de foot cream (mijn lievelings) en heb je uitgebreid over de gezichtsverzorging en cleansing kunnen lezen. Shea butter (karité boter) voedt, beschermt en herstelt de huid. In Burkina Faso wordt shea butter gewonnen en verwerkt door vrouwen voor L’Occitane. Dat begon met 10 vrouwen en inmiddels werken er zo’n 17.000 vrouwen in deze industrie. Dit samenwerkingsverband is niet alleen mooi, duurzaam en gebaseerd op een fair trade principe, het zorgt er ook nog eens voor dat zowel de shea butter sector als de vrouwen zelf zich kunnen ontwikkelen.

In 2017 wil l’Occitane iets terug doen als eerbetoon aan shea butter en de vrouwen die ervoor zorgen dat het gemaakt wordt. Met deze l’Occitane Solidarity Balm spreekt het merk haar dankbaarheid uit naar de vrouwen en dat doet ze met dit leuke blikje, met hoe kan het ook anders, een balm met shea butter.

L’Occitane Solidarity Balm

L'Occitane Solidarity Balm blikje

De Shea Butter Solidarity Balm ruikt heerlijk naar viooltjes en de verpakking is versierd met patronen die zijn geïnspireerd op Afrikaanse batikstoffen. De balm voedt de lippen, het lichaam en het haar.

Het balsem is vrij hard en persoonlijk vind ik ‘m echt het lekkerst voor op mijn lippen (zie de swatch op de foto hierboven), maar inmiddels zit ‘ie standaard in mijn tas en smeer ik ‘m onderweg ook op droge plekjes op mijn handen en op mijn nagelriemen. Je kunt het ook voor je haar gebruiken, maar daar vind ik het zelf geen fijn product voor. De balm trekt heerlijk snel in en op je lippen voelt ‘ie niet zwaar aan, maar je lippen worden wel lekker gevoed. Ideaal voor deze laatste gure maanden en in de zomer als je huid wat extra verzorging nodig heeft na de zon.

De geur is echt zalig en doet niet onder voor een lekker parfum. De verpakking is lekker praktisch en handzaam voor onderweg, dus het is een ideaal product voor in je handtas of reistas. Bovendien.. hoe schattig ziet dit blikje er uit?

Alle ingrediënten hebben een biologische oorsprong. Er zit o.a. bijenwas, zonnebloemolie en vitamine E in een beetje parfum (viooltjes extract).

Met deze balm stimuleert l’Occitane het ondernemerschap van vrouwen en omdat 100% van de winst wordt gedoneerd, draagt het ook zijn steentje bij aan vrouwenleiderschap. Dat is toch mooi!

Echt een leuk en fijn cadeautje voor jezelf en/of voor iemand anders, waar je ook nog iets goeds mee doet.

De l’Occitane Solidarity Balm is verkrijgbaar bij de L’Occitane winkels en de webshop en bij Douglas. Voor 20 gram betaal je €5,-.

Houd jij, net als ik, ook zo van balms? Zou deze Solidarity Balm iets voor jou zijn? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel bevat een product dat ik opgestuurd heb gekregen.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

5 COMMENTS
 • Sonja
  7 maanden ago

  Leuk, goede doelen steunen vind ik tof. Wie weet ga ik het kopen.

 • Annette
  7 maanden ago

  Leuk, vorig jaar hadden ze ook zo’n fijne geurkaars voor het goede doel. Die rook ook zo zalig. Ik heb geen winkel in de buurt maar als ik het tegen kom neem ik er vast 1 mee.

 • Dit vind ik echt leuk! Een leuk product met een goed verhaal, en ook nog eens een fijne prijs. Die moet ik hebben!

 • Anne- Marie
  7 maanden ago

  Een geweldig initiatie en oh wat een lief blikje. En ik ben echt dol op de geur van viooltjes. Deze ga ik kopen!

 • marije
  7 maanden ago

  Wat een goed initiatief. Ik ben gek van zulke multifunctionele balms. Ze zijn zo handig!

laat je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • [ #throwback ] Grandma, baby sister and me. Apparently it was quite a disappointment not being an only child anymore 😂. But look how color coordinated we were and gender neutral was not an issue... 🚺🚹
.
.
.
#memory #family #instafamily #throwbacksaturday #sentimentalsaturday #familyphoto #youth #myyouth #childhood #seventies
 • Inspiratie op Unseen
.
.
. 
#photography #unseen #exhibition #art #amsterdam #pictureoftheday
 • Kijk mij eens hip zijn met mijn pannekoekenplant 🥞🌿! Maar hé... zuipen die planten bij jullie ook zo veel of heb ik weer net de alcoholistische versie te pakken?
•
•
• 
#plants #plantlover #instaplants #pilea #homedecor #minerals #stones #lovegreen
 • 'Joe peeps! Het is dat mijn mama een hekel heeft aan roze anders had ik nu een gender neutrale roze legging aan gehad. Who cares.... 👶🏼🤷🏻‍♀️💕
.
.
. 
#robinjameson #toddler #toddlerlife #toddlerfashion #coolbaby #liefde #toddlerootd #dreumes #kidsfashion #minirodini #oneinthefamily #luckyno7
 • || PERSONAL PEAKS ||
Dit was niet de leukste week van het jaar. Sterker nog.. ik ben blij dat 'ie voorbij is. 'When it rains it pours.' Herkenbaar?
Je leest er alles over in deze Peaks...👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #lifestyleblogger #bloggerlife #familyblogger #instablogger #collage
 • | #THROWBACK | voor het eerst samen op de fiets met deze, toen nog, bollenwangenhapsnoet. We vonden het allebei wat spannend. Inmiddels fietsen we wat af... maar bellen, selfies of filmen op de fiets... dat zou ik NOOIT doen. En ik vind eigenlijk dat anderen dat ook niet zouden moeten doen. Wat vind jij? 👉🏼 directe link in bio
.
.
. 
#motherandson #memories❤ #momlife #instababy #bike #momentsidontwanttoforget #mothersofinstagram #firsttime
 • De gesprekken die wij hier aan tafel voeren... complete conversaties over zwaartekracht... 👶🏼🤓
-
-
-
#robinjameson #toddlerlife #toddlersofinstagram #firstwords #movieoftheday #dreumes #momlife #dinertime
 • Yes... we kunnen weer lachen. We hadden een vrij heftig weekend met mijn zusje die opeens werd opgenomen in het ziekenhuis, mijn ouders die op vakantie waren en terug moesten komen en wij die dus met spoed naar Arnhem moesten. Gelukkig gaat het nu weer iets beter 🙏🏼 Hopelijk is ze snel weer de oude. Wij zijn in ieder geval weer 'thuis' en een beetje van de schrik bekomen .
.
.
#motherandson #momlife #momstagram #ussie #toddlerlife #picoftheday #love #liefde #happy #happypic