Makreelsalade met avocado

Makreelsalade met avocado (voor de lunch!)

Zin in wat anders bij de lunch? Probeer dan eens deze simpele makreelsalade met avocado. De meesten van ons mogen namelijk best wat meer vette vis eten!

Regelmatig maak ik een tonijnsalade en ook heb ik een heerlijk recept voor een tuna melt op mijn blog staan. Maar met makreel heb ik nog maar weinig gedaan… Om eerlijk te zijn had ik het visje al in tijden niet meer gegeten. Dat terwijl ik als kind echt gek op makreel was!

Op de terugweg naar huis, langs de visboer, nam ik gelijk een stuk makreel mee naar huis. De avocado had ik nog liggen en was eindelijk perfect rijp. Zo heerlijk rijp dat hij echt schreeuwde om zo snel mogelijk opgegeten te worden. Die ging dus ook ‘hup’ de makreelsalade in en eerlijk gezegd was het een schot in de roos.

Benodigdheden voor twee personen met de lunch

  • Gerookte makreelfilet
  • avocado
  • 2 kleine lente uitjes
  • mayonaise (optioneel)
  • een handje radijsjes
  • brood of crackers
  • tuinkers
  • zout & peper

Aan de slag!

  1. Pluk de makreel uit elkaar. Je zou dit met een vork kunnen doen, maar zelf doe ik dit het liefste met mijn handen. Zo kan ik namelijk goed voelen of er nog graatjes in de vis zitten; makreel is een visje waar nogal wat graatjes in zitten. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar graten in mijn eten kunnen voor mij de boel behoorlijk verpesten.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees is blokjes en voeg toe aan de makreel.
  3. Snijd de lente uitjes fijn en voeg deze ook toe aan de makreel. Roer het geheel door en voeg eventueel wat mayonaise toe. De avocado maakt de makreelsalade al smeuïg, je zult dus niet veel nodig hebben.
  4. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Was de radijsjes, verwijder kop en kont en snijd in dunne plakjes. Plaats de plakjes radijs op je broodje en schep er vervolgens een lekkere hoeveelheid makreelsalade bovenop. Maak het geheel af met een paar sprietjes tuinkers.

Zijn jullie ook gek op makreel of slaan jullie deze vis vaak over?

Groetjes,
Mariska

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

8 Reacties

  • Loes | Gewoon iets met Loes
    30/03/2017 10:54

    Dat ziet er heerlijk uit! Helaas ben ik de enige ‘vis-eter’ in ons huis.. Manlief eet wel tonijn (‘the chicken of the sea’, zoals hij zegt, haha), maar denk dat hij echt geen makreel gaat eten.. Dus dit moet ik maar eens bewaren tot ik een keer alleen moet lunchen (of meenemen naar het werk, ha!).

  • Malou
    29/03/2017 21:12

    Zonder makreel lijkt het me erg lekker haha

  • Malou
    29/03/2017 21:11

    Zonder de makreel lijkt het me heel lekker haha

  • Sonja
    29/03/2017 19:04

    Ligt het aan mij of vind ik avocado nou nergens naar smaken? Serieus ik weet niet wat er mis is met mij. Het ziet er overal zo lekker uit. En dan maak ik iets en… muffig!
    Dit is wel lekker eiwitrijk! Goed voor mij!

    • Mariska Schrijer
      29/03/2017 22:05

      Hmmm, ik vind avocado wel degelijk ergens naar smaken. Wel de ene keer meer dan de andere. De avocado moet wel goed rijp zijn.

  • marije
    29/03/2017 06:45

    Oh makreel vind ik zo lekker. Vooral als de salade een beetje pittig is aangezet. Ik heb hem nog nooit met avocado geprobeerd. Toch een keer een poging wagen.

    • Mariska Schrijer
      29/03/2017 22:06

      Het is echt een aanrader, de smaak past er heel goed bij namelijk 😉 (al zeg ik het zelf)

Laat een reactie achter