Boerenkool pasta met spekjes

Boerenkool pasta met spekjes

Tijd voor een klassiek Nederlands gerecht met een Italiaanse twist: Boerenkool pasta! En dat natuurlijk wel heerlijk met spekjes.

Boerenkoolstamppot, Nederlandser kan het bijna niet. Ik moet eerlijk toegeven dat ik, ondanks dat ik gek ben op stamppotten, geen echte fan ben van boerenkoolstamppot. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik al jaren geen boerenkool meer heb gegeten. Door de health hype is boerenkool weer helemaal terug; tegenwoordig zie je hem bijvoorbeeld vaak terugkomen in shakes. Vandaag weer iets heel anders, lezen jullie lekker mee?

Boerenkool pasta voor twee personen

  • 200 g tagliatelle
  • 1 zak gesneden boerenkool
  • 7 g verse dragon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 pakje gerookte spekjes
  • 125 g crème fraîche
  • zwarte peper
  • 20 g Parmezaanse kaas

Tijd om aan de slag te gaan

  1. Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de tagliatelle toe en kook je die zoals aangegeven op de verpakking; waarschijnlijk zo’n 8 tot 10 minuten.
  2. Was de boerenkool grondig, een beetje zand kan een heel gerecht verpesten. Laat de boerenkool goed uitlekken. Pluk ondertussen de blaadjes van de dragon en snijd deze fijn. Pel de teentjes knoflook en snij of pers deze fijn.
  3. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes hier zo’n 3 à 4 minuten mooi goudbruin in. Draai het vuur lager en voeg de knoflook toe, bak een minuut mee. Goed blijven roeren, zodat de knoflook niet verbrandt en bitter wordt.
  4. Voeg de boerenkool toe en bak deze al roerend, totdat de boerenkool ongeveer de helft is geslonken.
  5. Voeg de crème fraîche en dragon toe, proef en voeg naar smaak wat zwarte peper toe.
  6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de boerenkoolsaus. Roer het geheel goed door, zodat alle pasta bedekt is in saus.
  7. Schep de pasta op borden en top lekker af met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Krijg je al trek in deze heerlijke pasta of ben je toch meer van de traditionele boerenkoolstamppot?

Groetjes,
Mariska

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

3 Reacties

  • Loes | Gewoon iets met Loes
    15/02/2017 14:35

    Wat een leuke variatie, boerenkool met pasta. Lijkt me ook erg lekker!

  • Liset
    15/02/2017 07:28

    Heerlijk! Vroeger maakt ik dit recept ook wel eens in mijn studententijd, maar ik ben het helemaal vergeten. Terwijl het zo lekker is!

  • Patricia
    15/02/2017 06:31

    Ik ga ‘m proberen. Maakte ‘m altijd gewoon met aardappelen.

Laat een reactie achter